Reply to this topicStart new topic
> TORT gelee
fel70
mesaj Jan 28 2010, 01:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,289
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



Va rog mult! Sa nu radeti! As vrea sa fac un tort pt sfarsitul de saptamana si deasupra sa pun fructe si tort gelee. Dar..... mereu cand am folosit acest pliculet, am urmat instructiunile si cand l-am pus pe prajitura, pe fructe, era ..... mamaliga si nicidecum asa de limpede cum ar trebui sa fie. Ce sa fac? mad.gif


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Jan 28 2010, 01:51 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



nici eu n-am experiente placute cu produsul asta.

incearca sa pui fructele in maglavaisu' cald si-apoi sa le asezi repede pe tort. eventual nu le pune pe toate deodata, pune jumate, manjeste-le de gelee, mai incalzeste-l iar si-apoi aseaza si restu'.

tu cum ai procedat cand n-ai fost multumita? ai pensulat fructele sau ai turnat, pur si simplu, gelatina?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Jan 28 2010, 01:58 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



o singura data am folosit jeleu d-asta la plic, gelatina sau ce-i aia , am turnat peste fructele de la o tarta, mi-a iesit bine, era o piftie transparenta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Jan 28 2010, 02:06 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543




Foloseste intocmai instructiunile de pe pliculet, dupa ce il dai deoparte de pe foc, amesteci continuu pana devine caldut si il torni usor peste fructele montate pe tarta, tort etc. Te poti ajuta de o forma detasabila, sa nu curga pe laturi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fel70
mesaj Jan 28 2010, 02:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,289
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



QUOTE(moatza @ Jan 28 2010, 01:51 PM) *
nici eu n-am experiente placute cu produsul asta.

incearca sa pui fructele in maglavaisu' cald si-apoi sa le asezi repede pe tort. eventual nu le pune pe toate deodata, pune jumate, manjeste-le de gelee, mai incalzeste-l iar si-apoi aseaza si restu'.

tu cum ai procedat cand n-ai fost multumita? ai pensulat fructele sau ai turnat, pur si simplu, gelatina?

Offf. Nu m-am gandit sa dau fiecare fruct prin tort gelee. Am pus compozitia aceea peste fructele deja aranjate pe prajitura, tort, dar compozitia arata binisor sa zic pana sa o torn peste, dar nu a ramas niciodata limpede, ci in final arata ca o ciulama


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fel70
mesaj Jan 28 2010, 02:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,289
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



QUOTE(Gabi Cara @ Jan 28 2010, 02:06 PM) *
Foloseste intocmai instructiunile de pe pliculet, dupa ce il dai deoparte de pe foc, amesteci continuu pana devine caldut si il torni usor peste fructele montate pe tarta, tort etc. Te poti ajuta de o forma detasabila, sa nu curga pe laturi.

Multu Gabi. Poate am tinut si cam mult pe foc, cu toate ca am pretentia ca urmez instructiunile. Am sa incerc si sa amestec continuu, pana devine cald. Folosesc forme detasabile, torturile le fac cu piscoturi si blat de cumparat eventual mad.gif , pt ca nu ma pot bucura de blaturile facute de mine, din cauza unui imbecil de cuptor de aragaz ce imi mananca sufletul. Cand uit cat de prost merge, mai fac o prajitura, tot sper..... dar ma conving cand scot prajitura de la cuptor mad.gif


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fel70
mesaj Jan 28 2010, 02:13 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,289
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



QUOTE(Pocahontas @ Jan 28 2010, 01:58 PM) *
o singura data am folosit jeleu d-asta la plic, gelatina sau ce-i aia , am turnat peste fructele de la o tarta, mi-a iesit bine, era o piftie transparenta

Esti fericita. De altfel am vazut ce iese din manutele tale. Felicitari! rolleyes.gif


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aninita
mesaj Jan 28 2010, 02:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,164
Inregistrat pe: 25-February 09
Membrul Nr.: 49,293



...si daca ai aseza fructele pe tort si apoi ai da cu o pensula inmuiata in "maglavais"? zic si io...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fel70
mesaj Jan 28 2010, 02:36 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,289
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



QUOTE(Aninita @ Jan 28 2010, 02:31 PM) *
...si daca ai aseza fructele pe tort si apoi ai da cu o pensula inmuiata in "maglavais"? zic si io...

wink.gif incercam, pensula avem! Pup dulce toate fetele!


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anasia
mesaj Jan 28 2010, 02:36 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 469
Inregistrat pe: 29-December 07
Membrul Nr.: 40,622



fel70, probabil ai tinut un pic mai mult la racit amestecul si atunci el deja s-a solidificat partial (asa am patit); l-ai tinut cumva la rece? (apa rece, gheata...); incearca sa-l torni cat este inca putin fierbinte...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fel70
mesaj Jan 28 2010, 02:45 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,289
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



QUOTE(anasia @ Jan 28 2010, 02:36 PM) *
fel70, probabil ai tinut un pic mai mult la racit amestecul si atunci el deja s-a solidificat partial (asa am patit); l-ai tinut cumva la rece? (apa rece, gheata...); incearca sa-l torni cat este inca putin fierbinte...

Nuuu anasia. Nu l-am tinut la rece. Nu l-am pus chiar imediat peste tort. Am facut acum cativa ani, un tort intr-o forma de inima cumparata. Un blat simplu, deasupra era o crema cu branza dulce.... si apoi deasupra era un 'luciu' roz, facut din sirop de zmeura, cu gelatina daaaar FOI. A iesit oglinda. Cu pliculet de gelatina nu am incercat, FOI nu mai gasesc in maretul oras, asa ca apoi am incercat tort gelee, dar dezamagire totala.


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edi
mesaj Jan 28 2010, 03:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,813
Inregistrat pe: 28-July 07
De la: or.Chisinau,Republica Moldova
Membrul Nr.: 38,394



QUOTE(Aninita @ Jan 28 2010, 02:31 PM) *
...si daca ai aseza fructele pe tort si apoi ai da cu o pensula inmuiata in "maglavais"? zic si io...



QUOTE(fel70 @ Jan 28 2010, 02:36 PM) *
wink.gif incercam, pensula avem! Pup dulce toate fetele!



Nu incerca cu pensula ca nu iese, mai ales daca intimplator vei atinge fructele ce deja au fost pensulate- dar daca insisti sa o faci atunci pune castronul cu gele in alt castron cu apa calda si amesteca in el sa nu se intareasca, deci trebuie sa lucrezi cu ambele miini si in directii diferite, respectiv si ochii .

din experienta proprie:
1. trebuie urmate strict instructiunilede pe plic.
2. cantitatea de apa/suc neaparat sa fie atit cit e scris pe plic.
3. eu il fac la microunde si amestec dupa fiece 10-15 secunde, cind il scot amestec continuu pina se raceste un pic.
4. se pune pe torta/fructe inainte de a se raci si a incepe sa se lege (suprafat pe care torni sa nu fie rece de la congelator wink.gif ) .
5. am pus si direct peste crema(frisca) - e mai greu caci crema are tendinta de a se topi.
6. la inceput puneam cite putin cu lingura, acum o torn direct din castron, doar ca sub suvoi tin o lingura , deci lichidul din castron curge pe lingura si usor se prelinge pe suprafata dorita- asa e mai uniform.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
vdaiana
mesaj Jan 28 2010, 07:42 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 513
Inregistrat pe: 24-October 06
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 34,542



Am folosit tort gelee de nenumarate ori (atat varianta transparenta cat si cea rosie), n-am avut niciodata probleme, am preparat cu apa, cu suc de visine, cu suc de ananas.
Procedez exact cum a descris si Edi. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fel70
mesaj Feb 1 2010, 09:16 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,289
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



Fetele, dragutele... Nu am mai facut prajitura cu tort gelee, am facut ceva mai bun, un alt tort. As vrea sa va pun poze, dar nu stiu cum sa le mai micsorez.... ma poate ajuta cineva?


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoazorel
mesaj Feb 1 2010, 09:43 PM


Fregmentez hevelenderu' !


Grup: Membri
Postari: 5,791
Inregistrat pe: 24-May 07
De la: Braila
Membrul Nr.: 37,851



CITAT(fel70 @ Feb 1 2010, 09:16 AM) *
Fetele, dragutele... Nu am mai facut prajitura cu tort gelee, am facut ceva mai bun, un alt tort. As vrea sa va pun poze, dar nu stiu cum sa le mai micsorez.... ma poate ajuta cineva?

http://download.cnet.com/IrfanView/3000-2192_4-10021962.html =incearca asta.La Image, al treilea tab de sus, scrie resize / resample. Click. scrii ce dimensiune sa aiba poza si...gata Pt CULI =589 / 384.
Bafta!
Eu, mai des, folosesc budinca facuta cu suc colorat sau cu apa.Are fix transparenta gelee ulul.Dar la ultimul tort am folosit jeleul rosu! Fara probleme.L-am turnat FIERBINTE!
[attachment=293646:DSCF0117.jpg]


--------------------
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Feb 1 2010, 09:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



QUOTE(zoazorel @ Feb 1 2010, 09:43 PM) *
ultimul tort


poate cel mai recent laugh.gif

buey zozorico, da' tu ai devenit specialista, nu gluma! ori te-ai apucat si de facut trandafiri? ohmy.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zoazorel
mesaj Feb 1 2010, 10:12 PM


Fregmentez hevelenderu' !


Grup: Membri
Postari: 5,791
Inregistrat pe: 24-May 07
De la: Braila
Membrul Nr.: 37,851



offtopic.gif Specialista lu' peste prajit! eusa_wall.gif E al de-a luat locul 10 la concursUL de dulciuri.Moatzo, daca-ti zic ca-i primul meu trandafir facut din bomboane SUGUS...
Am recidivat, pentru tortul unei pustoaice de 16 ani, dar de fericire c-au iesit superbi, am uitat (si ma-sa, si eu) sa-i pozam! Eu am avut doar SUGUS de ananas, de-aia e verde, dar ea a avut culori colorate si-au iesit 5 trandafiri de m-au dat si pe mine pe spate! offtopic.gif
Multumesc pentru aprecieri, vecinico! Se fac foarte usor! notworthy.gif


--------------------
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fel70
mesaj Feb 2 2010, 09:08 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,289
Inregistrat pe: 20-January 10
De la: romania
Membrul Nr.: 56,353



QUOTE(zoazorel @ Feb 1 2010, 09:43 PM) *
http://download.cnet.com/IrfanView/3000-2192_4-10021962.html =incearca asta.La Image, al treilea tab de sus, scrie resize / resample. Click. scrii ce dimensiune sa aiba poza si...gata Pt CULI =589 / 384.
Bafta!
Eu, mai des, folosesc budinca facuta cu suc colorat sau cu apa.Are fix transparenta gelee ulul.Dar la ultimul tort am folosit jeleul rosu! Fara probleme.L-am turnat FIERBINTE!
[attachment=293646:DSCF0117.jpg]

Multu! M-am descurcat cu pozele pana la urma... am gasit pe net un program de micsorare dimensiune poze.
Arata tare bine tortul! Am sa incerc si gelee pana la urma sau mai bine zis am sa mai incerc... Dar cred ca in loc de gelee, mai sanatos ar fi jeleul pe care l-am facut la tortul inima de valentin -- 200ml de sirop dat in clocot, in care se dizolva 5 g gelatina.


--------------------





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st August 2014 - 04:13 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare