Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":
Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!
![]() ![]() |
Jun 26 2006, 07:30 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 522 Inregistrat pe: 5-May 04 De la: Romania Membrul Nr.: 14,008 |
TOBITE 6 albusuri se bat pana devin o spuma, apoi se adauga zahar tos. se bat mai intai la rece, apoi la calc (aburi) si cand este gata se adauga 200 g nuci macinate, mestecand usor. cu o lingura sau cu un cornet se pun intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. se coc la foc domol (aproape redus). crema 6 galbenusuri cu 150 g zahar tos, 50 g cacao, se fierb pe aburi pana se leaga compozitia, mestecand mereu, apoi se raceste. separat, se freaca 250 g unt cu 100 g zahar praf pana se spumeaza. la aceasta se adauga compozitia de mai sus, treptat, amestecand mereu. se umplu bezelele dupa dorinta cate doua si se dau prin nuca macinata. -------------------- OanaAlina
|
|
|
|
Jun 26 2006, 07:35 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 522 Inregistrat pe: 5-May 04 De la: Romania Membrul Nr.: 14,008 |
si cea de a doua reteta:
PRAJITURA BOMBOANA 5 albusuri, 200 g zahar, 200 g nuci macinate se bat bine, se adauga zaharul si se mai bat. cand sunt bine batute se adauga nucile macinate. se coc doua foi la foc potrivit pe fundul unei tavi care a fost bine unsa cu untura, tapetata cu hartie pergament si iarasi unsa bine si apoi presarata cu faina. cand se scoate din cuptor se rastoarna pe o planseta pana este fierbinte si se dezlipeste hartia si se taie in doua, in lungime. astfel, din doua foi se obtin patru injumatatite. crema: 5 galbenusuri, 200 g zahar, 300 g unt, 2 lunguri cacao, o lingura cafea neagra sau ness. se amesteca toate intr-un castron si se fierb pe baie de abur, mestecand mereu pana devine mai consistenta. crema calda se pune intre foi,alternativ, deasupra se unge tot cu crema si se presara nuca macinata sau nuca de cocos. se taie dupa ce se raceste in bucati mici. -------------------- OanaAlina
|
|
|
|
|
|
|
Jun 26 2006, 07:36 AM
Trimis la
|
|
din zapaceala am gresit, cred ca trebuiau puse la capitolul dulciuri... poate le poate muta cineva...
multumesc. -------------------- OanaAlina
|
|
|
|
Oct 24 2006, 01:02 AM
Trimis la
|
|
|
Captain Cook Grup: Membri Postari: 205 Inregistrat pe: 20-February 05 De la: In afara Romaniei Membrul Nr.: 21,648 |
am mancat la o petrecere.sunt o nebunie. daca le-ai facut pune poze sa vedem procedeul . merci. |
|
|
|
Oct 24 2006, 01:39 AM
Trimis la
|
|
![]() Panfortzescus Grup: Membri Postari: 3,182 Inregistrat pe: 7-September 06 De la: Auckland, Noua Zeelanda Membrul Nr.: 33,665 |
Oana, Ange , fetelor, dragelor, mii de ...de cind caut reteta asta , la <<Tobite >> ma refer. Bomboanele sau prajitura sau cum vreti sa le ziceti, desertul asta minunat , se numesc <Sarah Bernard> in Ardeal - ---in anumite regiuni ( Medias ) si de ea am intrebat -o eu pe Judy , ceva vreme in urma. Am vrut sa le fac, nu mai stiam exact decit cum trebuie sa arate in final/ M-am apucat deja sa fac bezelele simple- si pina una alta - am ramas fara nici o bezea...Asa ca , bine ca ai aparut, macar sa le fac cum-se-cade. Nu stiu cind apuc, dar merita 100%. E ceva de lucru ;la ele, dar, rezultatul e nebunie>>>ti se topesc in gura>>> Poze, poze, cine face primaaaa !!!!!????
Imagini Atasate
-------------------- Fan n_puiu!
|
|
|
|
Oct 24 2006, 02:59 PM
Trimis la
|
|
da facut nu am facut tobitele cu pricina, dar de mancat, le-am mancat si inca cu ce pofta ca sunt super bune!
-------------------- OanaAlina
|
|
|
|
Oct 25 2006, 12:00 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 500 Inregistrat pe: 13-October 06 Membrul Nr.: 34,346 |
Intr-adevar, sunt o nebunie tobitele! La noi se gasesc la un laborator de cofetarie, dar la un pret.... Saptamana asta o sa le fac negresit si o sa pun si poze. Si eu asteptam reteta asta de mult timp....
-------------------- |
|
|
|
Oct 25 2006, 03:06 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 963 Inregistrat pe: 9-August 06 De la: California, USA Membrul Nr.: 33,228 |
wow... tobite... ce bune sunt. erau nelipsite de craciun la mine acasa. de cand am plecat n-am mai mancat
|
|
|
|
Oct 25 2006, 03:56 PM
Trimis la
|
|
|
Captain Cook Grup: Membri Postari: 205 Inregistrat pe: 20-February 05 De la: In afara Romaniei Membrul Nr.: 21,648 |
haideti mai fetelor care stiti sa faceti tobite??
eu am incercat aseara dar cum nu am retata cum trebuie mi-a iesit o mare catastrofa... crema nici nu am incercat-o.am dat eroare de la biscuiti... de cativa ani buni mananc prajitura asta la o petrecere si ma inebuneste.este atat de bunaaaaaa!!! astazi primesc reteta cap coada de la tipa cu petrecerea.nu ma las pana nu-mi iese uite si ca sa ma credeti ca sunt "disperata" si am incercat prajitura pun o poza cu rateul |
|
|
|
Oct 25 2006, 03:58 PM
Trimis la
|
|
|
nu reusesc sa pun poza...
cred ca e prea mare mai incerc dar in curand sper sa va pun poze cu prajitura reusita |
|
|
|
Oct 25 2006, 04:36 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 963 Inregistrat pe: 9-August 06 De la: California, USA Membrul Nr.: 33,228 |
ange, retata data de OanaAlina este cea pe care o faceam si eu tot mereu acasa si mi-a iesit intotdeauna. De ce zici ca nu ai reteta cum trebuie? Fii foarte atenta cum adaugi nuca macinata pentru a nu "pleosti" spuma - trebuie sa amesteci de jos in sus cu miscari usoare... e foarte important. apoi le coci la foc moale pana ce sunt uscate. cand le iei din tava ia-le cu un cutit daca nu se desprind usor...
Oricum astept pozele sa vad de ce zici ca nu au iesit. |
|
|
|
Oct 26 2006, 02:41 AM
Trimis la
|
|
|
nu pot sa pun poza .
imi spune asta :The requested file upload failed because suitable permissions have not been enabled on the 'uploads' directory. Please contact the board administrator and inform them of this error. cum fac sa dau de administratori?stiti ceva? |
|
|
|
Oct 26 2006, 02:54 AM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
|
Oct 26 2006, 02:58 AM
Trimis la
|
|
|
moamaaa am reusit.
am pus poza pe un alt server si apoi i-am dat copy aici na!asti-as biscuitii... Chipotle,pt. ca nu am reteta pas cu pas.de exemplu eu am aruncat nuca peste spuma din albusuri si mi s-a flescait... cuptoril a fost prea tare si sa-u ars... nuca a fost cam uda,uleioasa asa...oare trebuie sa fie uscata? acum am retinut:nuca se pune incet cu lingura se mesteca nu cu mixerul cum am facut eu si focul sa fie mic,mic. pt. crema ai ceva sfaturi? nu ma las pana nu-mi iese.imi place atat de mult incat nu renunt pana nu ajung sa pap tobite facute de mana mea |
|
|
|
Oct 26 2006, 05:39 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 237 Inregistrat pe: 21-May 04 De la: Cluj-Napoca (Cluj) Membrul Nr.: 14,426 |
fetelor,tobitele sunt o nebunie.si eu am facut si stiu.pe fiecare ,eu am pus glazura de ciocolata.daca vreti va pun si eu o alta reteta de tobite care se fac mai simplu,dar din alt fel de compozitie.
succes pana una alta. -------------------- Sarbatori Fericite!
|
|
|
|
Oct 26 2006, 07:34 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 463 Inregistrat pe: 28-September 04 De la: Iasi Membrul Nr.: 17,331 |
Sigur, Mamaruto, ca asteptam si reteta ta de tobite
|
|
|
|
Oct 26 2006, 07:43 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,677 Inregistrat pe: 16-December 03 De la: Israel Membrul Nr.: 10,626 |
OanaAlina,suna tare bine retetela astea,am si eu o intrebare,la "tobite" cat zahar tos se pune la albusuri?
As vrea sa le fac si eu pt petrecerea baietelului meu,daca tot sunt asa de laudate. Mamaruta,astept si varianta ta -------------------- |
|
|
|
Oct 26 2006, 05:48 PM
Trimis la
|
|
[quote name='Alis' date='Oct 26 2006, 08:43 AM' post='260552']
OanaAlina,suna tare bine retetela astea,am si eu o intrebare,la "tobite" cat zahar tos se pune la albusuri? alis eu doar am mancat si am primit reteta dupa care se realizeaza aceste chestii super bune! imi pare tare rau ca nu te pot ajuta mai mult! -------------------- OanaAlina
|
|
|
|
Oct 26 2006, 05:54 PM
Trimis la
|
|
Mai pun aici o prajitura...
Prajitura Irina blat: 8 oua 200 g zahar 50 ml ulei 1/2 pachet praf de copt 30 ml apa 10 linguri faina cacao cat cuprinde pentru a fi neagra albusurile se bat cu zaharul si apa 6 galbenuri se freaca cu 50 ml ulei si se amesteca cu albusurile la sfarsit se pune faina si cacao dupa coacere blatul se taie in doua siropul: 30 ml apa 200 g zahar 1/2 lingurita cacao se fierb si se amescteca cu o sticluta de rom cu acest sirop se insiropeaza blatu; crema:1 pachet de unt se freaca cu 150 g zahar pudra si 2 galbenusuri, cacao si coaja de la o portocala glazura:2oo g ciocolata menaj se topeste cu 4 linguri ulei pe aburi -------------------- OanaAlina
|
|
|
|
Oct 30 2006, 11:21 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 237 Inregistrat pe: 21-May 04 De la: Cluj-Napoca (Cluj) Membrul Nr.: 14,426 |
asa cum am promis va pun reteta de tobite,care in caietul meu se numeste CACIULA DE CAZAC
BLAT:8 albusuri se bat cu 300 gr zahar,8 linguri apa,250 gr faina,se adauga 8 galbenusuri,2 linguri de cacao,un praf de copt.se coace in tava mare de aragaz.rece se taie pe orizontala,astfel incat sa rezulta doua blaturi.Se taie rondele cu un pahar de tuica si se umplu cu urmatoarea CREMA:300 ml lapte se fierbe cu 5 linguri de faina.cand s-a racit se amesteca cu 300 gr rama frecata spuma cu 250 gr zahar.se adauga arome dupa preferinta si neaparat sucul de la o lamaie. Rondelele se ung si pe margine cu putina crema si se dau prin nuca de cocos.Deasupra se pune glazura de ciocolata este un pic de munca cu ele,dar nu va puteti imagina ce bine arata si mai ales ce gustoase sunt. Va doresc spor la treaba si daca le faceti va rog sa puneti poze ca merita. -------------------- Sarbatori Fericite!
|
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|