> 

Rugaminte postare la topicul "Ce dulciuri gatim astazi":

Daca postati aici un preparat facut dupa o reteteta aflata pe forum, va rugam sa specificati cu link pentru a ne ajuta sa gasim reteta si modul de preparare. Multumim!

 
Reply to this topicStart new topic
> Tort Mimosa
Bolognese di Clu...
mesaj Mar 8 2005, 12:01 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



diseara am sa il fac si am sa il pun pe site.
poze nu voi avea,ca INCA nu am aparat,dar pentru toatele fetele de pe forum:
Imagine Atasata


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 8 2005, 12:14 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Ce frumoasă e!
Si crema ai rezolvat-o?
Pentru cine nu stă în Italia poate ar trebui să spunem că aici se obișnuiește să se ofere femeilor aceste flori de 8 martie (habar n-am dacă e la fel și în alte părți)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Mar 8 2005, 12:21 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



ai dreptate!
tortul va semana(pe cat posibil)cu aceasta floare.
eu stiam ca e un obicei italian(sa vezi ce-i fac lui giovanni daca diseara nu gasesc un buchet acasa! icon_blackeye.gif ),dar poate ca se poarta si in alte parti.


p.s.crema de aseara a luat drumul canalului.azi fac alta.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Mar 8 2005, 12:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002




QUOTE(Adriana Nicoleta)
Ce frumoasă e!
Si crema ai rezolvat-o?
Pentru  cine nu stă în Italia poate ar trebui să spunem că aici se obișnuiește să se ofere femeilor aceste flori de 8 martie (habar n-am dacă e la fel și în alte părți)

.........................................................
Multzumim ,sunt vesele. Cum se numesc.??? Sunt niste copacei?

Cu bine Higeia
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Mar 8 2005, 12:43 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



sunt flori de mimoza(mimosa,in italiana,asa cum se numeste si tortul.
era si la cluj,la gradina botanica un arbust de mimoze,dar nu-mi amintesc sa-l fi vazut inflorit,vreodata).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zika
mesaj Mar 8 2005, 06:23 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 43
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 21,518



noi obisnuiam sa facem acasa o salata cu peste care se numea mimoza. asta din cauza ca ultimul strat din salata era din galbenus fiert dat prin razatoarea mica si semana chiar foarte mult cu floarea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj Mar 8 2005, 06:52 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



Aici m-ati prins in elementul meu. Cum botanica e ocupatia mea de baza va furnizez rapid niste informatii:
Mimosa pudica - asta e denumirea stiintifica- este o planta din familia leguminoaselor (ruda cu mazarea si fasolea). Popular i se spune mimoza sau senzitiva, datorita unei paricularitati ale sale: la baza frunzelor se gasesc niste umflaturi (pulvinule) cu ajutorul carora planta poate efectua miscari foarte rapide ale frunzelor. La cea mai mica atingere frunzele se apleaca (miscarea e brusca / 1 secunda si foarte vizibila).
Florile sunt foarte frumoase, dar mici. E una la noi la Gradina Botanica pecare imi place sa o "chinui" cand o intalnesc laugh.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Mar 8 2005, 09:20 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



he,he ,he si eu aveam o mimoza din asta cu florile rozulii( de la Cluj cumparata) si tare o mai chinuiam si eu , din pacate in conditii de apartament e greu de pastrat... si nu o mai am crybaby2.gif
Ca tot ai spus de caracteristica frunzelor (usor de recunoscut) , era sa iau la bataie o vanzatoare intr-o florarie care mi-a aratat niste crengi cu pret excesiv de mare si spunea ca sunt mimoze!!!!!!!!! icon_evil.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Mar 9 2005, 09:39 AM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



pai sa revin cu reteta,ca de nu...linguroiul lui tanti adriana ma paste laugh.gif

e foarte simplu de facut si,dupa parerea degustatorului oficial si si pe acte icon_razz.gif ,foaaarte buna.

TORTA MIMOSA

Pandispan:

8 oua de culoare "canarul galben ca un galbenus"
8 linguri de faina
10 linguri zahar
un praf de sare
arome n-am pus,pentru ca blatul trebe musai insiropat
Am batut albusurile cu un praf de sare,am adaugat zaharul,galbenusurile,am pus faina cernuta si am amestecat usor cu o lingura de lemn.Am copt pandispanul intr-o tava rotunda(24cm diametrul),unsa si tapetata.

Umplutura:
1 ananas proaspat,taiat bucatele mici(mai mici decat cele din compot),dunstuit intr-o tigaie cu zahar si un pic de unt.Nu stiu cat zahar sa puneti,ca depinde de cat e de copt ananasul.Vedeti voi!

Crema:
de lenesa ce sunt va copiez crema de la reteta de cremsnit(sau cremes,sau ce-o fi)a lui esmeralda,ca tot aia am facut-o si io:
"4 oua mari,
12 foi sau 35 g granule de gelatina,
200 ml lapte
250g zahar tos
o lingura rom
500 g frisca
baton de vanilie

Frisca se bate si se tine la rece pana la intrebuintare.
Gelatina se inmoaie in tot laptele rece, si se lasa cat se indica la instructiuni (+ 5 minute de la mine).Albusurile se bat spuma, se adauga 200 g zahar si romul, apoi se bat pina cind se intaresc tare de tot "

Si acum sa trecem la asamblare:

Blatul se taie in trei.Adica eu am taiat o felie de circa 1 cm,am ras de pe ea pojghita si am taiat-o in cubulete mici de tot,apoi restul de blat l-am taiat in alte doua felii de grosime egala.
Una din ele a devenit baza tortului.am insiropat-o cu un sirop de ananas,facut din mijlocul ananasului,din feliile de la capete,sucul pe care l-au lasat bucatelele de ananas presarate cu zahar,apa si zahar vanilat.
am pus bucatelele de ananas si crema de vanilie cu frisca(crema chantilly),am pus al doilea strat de blat,l-am insiropat si fara sa mai pun ananas am imbracat tortul restul de crema,am nivelat frumos si am presarat deasupra cubuletele de blat,asa incat sa semene cu o inflorescenta de mimose.adica cu poza pe care am pus-o sus de tot smile.gif
cred ca se poate face foarte bine si cu alte fructe(kiwi,capsuni).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Mar 9 2005, 09:45 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Pai bine Silvia dar poza unde-i... ca tot ai postat-o la retete in imagini.
Eu asta astept :))
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Mar 9 2005, 09:50 AM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



pai bine Mamy,am scris ca nu am aparat foto,de-aia am pus poza mimozei.
stai ca iti copiez unul de pe net:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Mar 9 2005, 09:55 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Apoi n-am stiut de camera... eu deja ma pregatisem de ceva iesit din manutele tale maiastre.
Da te iert de data asta :)) :lol:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Mar 9 2005, 10:00 AM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



io-s ferm convinsa ca tu te descurci si fara pozele mele.
da' aparat foto tot o sa-mi iau pana la urma icon_wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th October 2014 - 02:10 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare