> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura TELEVIZOR-reteta Afrodite
Elena Brasov
mesaj Jan 25 2008, 10:45 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



Este o prajitura pe care am facut-o de mai multe ori, acum am facut si cateva poze si cu permisiunea Afroditei careia ii multumesc din nou pentru reteta pupic.gif , am sa le postez.
Reteta si discutiile despre aceasta prajitura sunt aici
http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulci...-a-la-Afrodite/
Deci reteta scrisa de Afrodite pe care am respectat-o intocmai

Ingrediente crema:
- 200 ml lapte
- 4ls faina
- 250g unt
- 250g zahar
- rom,vanilie lamiie,dupa preferita
Mod preparare crema
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zahar si se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.

Ingrediente blat alb:
- 4 oua
- 4ls apa
- 8ls zahar
- 8ls faina
- 1 pac. praf copt
Mod preparare blat alb:
Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile
si faina amestecata cu praful de copt.
Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.
in prealabil tapetata cuhirtie de copt.
Se coace in cuptorul deja incins la o temp. de 180�C,ca.20-25 min.
Se scoate si se pune la racit.

Ingrediente blaturi (2 buc) cacao:
- 250g faina
- 5 oua
- 120g unt
- 120g zahar
- 150ml lapte
- 3lc cacao
- 1 pac. Bicarbonat(14g)
Mod preparare blaturi (2 buc) cacao:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele. La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua parti din care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt.
La o temp. De 180�C ca. 20-25 min.

Supliment:
- 100g marmelada dupa preferinta (poate fii si mai multa,eu am uns doar un blat)
- 100ml suc de fructe,lapte,lapte cu arome,lichior(pt. stropit blaturile)

Asamblare prajitura:
1.Blat maro stropit cu suc de fructe,lapte sau lichior,
2.Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,
3.Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4.Marmelada dupa preferinta,
5.A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,
6.Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.

TIP.
Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic,introdusa intr-un vas cu apa fierbinte,pina se inmoaie 40g ciocolata alba.
Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se fac gratii deasupra prajituri.
LEGENDA:
ls- lingura supa
lc- lingura cafea sau ceai

Deci ingredientele pentru crema:
Imagine Atasata

cele doua creme inainte de a le amesteca, eu am pus si zeama de lamaie imi place crema mai acrisoara

Imagine Atasata

gata de pus la rece

Imagine Atasata

blatul alb

Imagine Atasata

eu am incercat sa il nivelez cat mai uniform la cel galben mi-a iesit cat de cat dar la cel maro nu prea

Imagine Atasata

acum blatul negru, compozitiile inainte de a le amesteca

Imagine Atasata

asta este consistenta aluatului

Imagine Atasata

gata copt

Imagine Atasata

Asamblam prajitura conform retetei, eu am insiropat un pic blatul negru cu un sirop de zahar ars si rom, apoi am pus un blat negru, crema, blat alb, crema si blat negru. Nu am pus marmelada pe blatul alb pentru ca mi-ar fi fost imposibil sa nu o amestec cu crema atunci cand o intindeam. Crema ar fi trebuit sa o scot din timp de la frigider a fost destul de tare si greu de intins.
Gata asamblata si oarecum ornata, sincer cand am ajuns la ornat rabdarea mea cam luase sfarsit asa ca am pus ciocolata alba intr-o punga in apa fierbinte pana s-a topit si am facut ceva abstract rolleyes.gif

Imagine Atasata


Acest mesaj a fost editat de Elena.: Jan 25 2008, 10:50 AM


--------------------
Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Jan 25 2008, 10:48 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



Asta este prajitura, foarte buna, pufoasa, aspectuoasa.

Imagine Atasata



Imagine Atasata


--------------------
Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
keoke
mesaj Jan 25 2008, 02:40 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 276
Inregistrat pe: 23-March 07
De la: Constanta
Membrul Nr.: 37,079



Deci nu mai pot...am muscat din ecran. Asa pufoasa, cremoasa si ciocolatoasa un pic...si aromata. hai ca acus chem salvarea!
Felicitari pt. praji! Super buna trebuie sa fie. am inghitit in gol de mii de ori. Salvat reteta, se executa cu proxima ocazie!


--------------------
Carmen
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Jan 25 2008, 04:17 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515




Arata delicios,dar apropo de ornament pui pur si simplu bucati de cioco in punga si punga in apa fierbinte?


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Jan 25 2008, 05:17 PM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



Elena,prajitura arata de nota 10*,sigur se va presta curind.Mersi.

Superb.m-au lasat masca bucatele acelea de pe farfurie.floare.gif

Afrodita,multumim si tie:floare:si a ta arata foarte bine



--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
flor
mesaj Jan 25 2008, 07:36 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 383
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: Constanta
Membrul Nr.: 39,376



Foarte buna prajitura asta ! am facut-o si eu, blatul alb l-am taiat si am pus un strat subtire de gem de caise. Pacat ca nu mai am pozele!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Jan 26 2008, 03:05 AM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Foarte frumos ti-a iesit Elena!Felicitari! floare.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bratiluca
mesaj Jan 26 2008, 04:09 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,201
Inregistrat pe: 15-January 07
Membrul Nr.: 36,041



Elena
am ramas fara cuvinte...foarte frumoasa este prajitura ta!


--------------------
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
titi10
mesaj Jan 26 2008, 09:57 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 244
Inregistrat pe: 22-April 07
Membrul Nr.: 37,495



elena-am papat la cineva si era tare buna,am notat o sa execut cit de curand,mersi de reteta floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amandina
mesaj Jan 26 2008, 10:42 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 86
Inregistrat pe: 20-August 05
De la: oradea
Membrul Nr.: 26,595



aceasta e prajitura copilariei mele
mama o facea des cind eram noi mici, pt ca era singura care ii reusea pe vremea aia
multumim, Elena
tre sa ii spun mamei sa o repete, n-a mai facut-o de ani de zile
ea o facea fara gem, numai simpla, cu crema asta
era foarte buna, spornica si aspectuoasa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amandina
mesaj Jan 26 2008, 10:45 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 86
Inregistrat pe: 20-August 05
De la: oradea
Membrul Nr.: 26,595



a, si uitasem, mama ii zicea Fantezie, nu stiu de ce ii pusese numele asta

a invatat sa o faca de la o femeie de la tara, unde locuiau ai mei pe vremuri

o ducea si ca si cadou, cind mergea "cu cinste" cum se spune la noi, cind te duci in vizita la o proaspata mamica, cu tort si costumas de bebe
mama o ducea in loc de tort, si avea succes se pare

scuze de off topic, dar m-a apucat nostalgia, vazind reteta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Jan 28 2008, 09:01 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



QUOTE(Carmen L @ Jan 25 2008, 05:17 PM) *
Arata delicios,dar apropo de ornament pui pur si simplu bucati de cioco in punga si punga in apa fierbinte?


Da, exact asa am facut cum scrie Afrodite si mie mi-a fost teama ca se topeste punga dar totul a fost OK. Greseala mea a fost ca am taiat prea mult din punga si dungile au iesit mai groase.


--------------------
Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Jan 28 2008, 09:07 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



Va multumesc fetelor pentru aprecieri, este cu adevarat o prajitura buna, in Romania este foarte cunoscuta si facuta in ocazii mai speciale. Reteta este foarte buna, foile ies pufoase iar cea cu cacao este foarte aromata. Eu am pus rom si in crema si in foile negre.


--------------------
Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Jan 28 2008, 09:10 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



QUOTE(flor @ Jan 25 2008, 08:36 PM) *
Foarte buna prajitura asta ! am facut-o si eu, blatul alb l-am taiat si am pus un strat subtire de gem de caise. Pacat ca nu mai am pozele!

Foarte buna ideea mai ales ca eu nu reusesc sa pun crema peste gem fara sa le amestec oricat ma straduiesc.


--------------------
Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Jan 30 2008, 08:47 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Draga Elena,uite ca am gasit drumul la prajiturica biggrin.gif
Ti-a iesit minunat!Imagine Atasata
Da,este praji foarte buna si pufoasa.
Asta datorita faptului ca,blaturile nu sint ca la prajitura originala "Televizor",care se coace pe fundul tavi......
Gemul /marmelada de caise da intr-adevar un gust mai aparte,de accea iti recomand si eu ca data viioare sa folosesti,poate o sa te incinte si pe tine.
Uite cum procedezi cu marmelada/gemul;
Incalzesti totul la microunde ca 1-2 minute,pina devibe fluida.
daca doresti o amesteci cu ceva lichior ,esenta,arome... si asa calda ungi cu ea bllaturile.
Dupa ce le-ai uns,o sa observi ca sint absorbite de blat .Daca se lasa 5 minute se usuca gemul/marmelada deasupra si poti sa intinzi crema.
Elena,bafta pt. data viitoare si sa va fie de bine.
Minuat ti-a reusit!!!Imagine Atasata



--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Jan 30 2008, 08:59 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



Multumesc Afrodite! pupic.gif
Am sa incerc metoda ta cu gemul, acum stiu exact cum sa fac.


--------------------
Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
antzuka
mesaj Dec 7 2008, 11:28 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,594
Inregistrat pe: 29-March 08
Membrul Nr.: 42,358



am facut si eu!reteta mea difera putin!sper ca nu te superi ca o scriu aici!

pandispanul l-am facut la fel , dar

la foile cu cacao am folosit asa :
1 ou,
50 g margarina
50 g zahar
2 linguri de cacao
1 lingura bicarbonat
si faina cat cuprinde


si crema am facut-o din
cam 700 g lapte
cris la ochi(5-10 linguri de cris)
zahar am pus la ochi(aprox 100 g)
200 g margarina(dupa ce s-a racit)

si am pus si o glazura de cioco pe deasupra

e atat de buna!mmmmmmmmmm uitati si foto!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
A cup of health-drink it every day, health taste good


.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho



Go to the top of the page
 
+Quote Post
'Nico'
mesaj Dec 7 2008, 12:03 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 157
Inregistrat pe: 15-January 03
De la: Romania
Membrul Nr.: 6,204



Si eu fac aceasta prajitura ,mai ales de sarbatori.
Multumesc pentru reteta Afrodite.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
valyvalen
mesaj Oct 2 2010, 01:14 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 2-October 10
Membrul Nr.: 60,604



Dar de ce ii spune prajitura Televizor?
Nu are nimic in comun cu televizorul
Motivul editarii: sters semnatura; link neautorizat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ally
mesaj Oct 3 2010, 12:54 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 123
Inregistrat pe: 4-September 05
De la: Toronto
Membrul Nr.: 27,041



QUOTE(valyvalen @ Oct 2 2010, 02:14 PM) *
Dar de ce ii spune prajitura Televizor?
Nu are nimic in comun cu televizorul


ca e alb-negru cum erau televizoarele inainte tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st October 2014 - 12:31 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare