> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

10 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura mea cu mere si bezea., Transpira miere, luneca usor pe gat si ...nu-i !!!
Gabi Cara
mesaj Oct 24 2008, 11:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



De 23 de ani prestez aceasta reteta si nu ma satur de ea. Si sa o tii in mana, trebuie sa o faci cu delicatete, ca e atat de fina si usoara ca nu-ti ajunge o tava la o masa.

Imagine Atasata


Se spala si se curata cca 2 kg de mere, de preferinta soiul Ionatan.

Imagine Atasata


Se rad pe razatoarea mare...

Imagine Atasata


...si se calesc impreuna cu zahar, dupa gust, pana scade apa din ele.
Cand sunt gata, se adauga scotisoara.

Imagine Atasata



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Oct 25 2008, 12:11 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



Ingrediente
- 5 oua
- 250g zahar + 5 linguri zahar
- 180ml ulei
- 125ml apa clocotita
- coaja rasa de la o lamaie
- drojdie cat o nuca mica
- 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie
- faina cat cuprinde, ca la chec, coca sa faca falduri atunci cand curge

Se separa ouale. Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, pana se albesc.

Imagine Atasata


Se adauga uleiul, putin cate putin...

Imagine Atasata


...apoi apa clocotita, turnata usor si mixand rapid.

Imagine Atasata


Adaugam drojdia (cand compozitia este caldutza) si praful ce copt stins cu zeama de lamaie.
Se incorporeaza faina, atat cat este necesar ca aluatul ca curga in falduri.

Imagine Atasata

...



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Oct 25 2008, 12:31 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



Compozitia se pune in tava unsa cu unt si deasupra se pun merele calite.

Imagine Atasata


Se coace la 180 oC si inainte sa fie gata cu 5 minute (ea se rumeneste usor) se scoate din cuptor...

Imagine Atasata


...si se repartizeaza deasupra merelor bezea facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar

Imagine Atasata


Imagine Atasata


Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o usoara crusta aurie.
Cand incepe sa se raceasca, prajitura "transpira" prin bezea siropul din mar.

Imagine Atasata


Imagine Atasata



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Getut
mesaj Oct 25 2008, 01:20 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 797
Inregistrat pe: 16-January 08
Membrul Nr.: 40,960




Gabi, ma bucur sa te revad pe culi floare.gif
Prajitura asta era preferata mea in copilarie ..... ce descriere i-ai facut! si ce poze parca ii simt mirosul rolleyes.gif
Ce mai imi placeau bobitele acelea laugh.gif si ce frageda era...miam, miam.
M-ai dat gata cu ultima poza, ma duc sa visez prajitura.

PS Reteta mamei se chema "Anisoara"



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Oct 25 2008, 07:28 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Ahhh, prajitura cu mere. Mayaaaaaaaaaaaaaaaaa , vino repede.
Arata wow...si poate ma incumet s-o fac si eu. rolleyes.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Oct 25 2008, 07:47 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Cara, nu mai editez, ca vine adriana cu facaletul...nu-i prea mult zahar?cred ca pun doar 150 gr, ca si merele sunt destul de dulci.
si in albusuri se pune sare la bezea?, ca io pun mereu un pic de sare la orice prajitura. biggrin.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
SANDI
mesaj Oct 25 2008, 08:28 AM


ETE FLEOSHC!!


Grup: Membri
Postari: 6,948
Inregistrat pe: 1-October 07
De la: din spatiu
Membrul Nr.: 38,987



Uelcom Gabi!! Arata prajitura asta de milioane!!! Trebuie facuta!!Am pus ochii si cea facuta de Stella ..Traiasca prajiturile cu mere iarna..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Oct 25 2008, 09:26 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Frumoasa prajitura, multumesc de reteta!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Oct 25 2008, 10:29 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Cara Gabi, am ras merele, am calit, am facut aluatul si acum e in cuptor...astept cu bezeaua...si daca iese fac poza.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Oct 25 2008, 11:08 AM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Gabi,nu cred ca ti-am spus vreodata cat de mult te admir si cat de mult imi place ce faci. smile.gif dar cu fraza; ''prajitura ''transpira''prin bezea siropul din mar'' am ramas ...cucerita... floare.gif



Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Oct 25 2008, 11:29 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



Gabitza, draga, minunat. Tocmai am cules marul dimineata, deci pajitura cu mere si bezea. Revin mai pe seara.

Acest mesaj a fost editat de shumaila: Oct 25 2008, 11:30 AM


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Oct 25 2008, 12:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Arata minunat prajitura Gabi. Eu nu o cunosc deci pentru mine e o reteta noua.
Vin cu dovada.


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Oct 25 2008, 01:03 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Deci, sa recapitulam...am pus doar 150 gr zahar...extrem de putin in mere, ca erau dulci...si 5 linguri ca la reteta in albusuri ( plus piic de sare)
In plus *bezeaua* s-a bronzat mai tare decat auriul dorit mad.gif , dar nu-i bai, mere si asa.

Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata



Imagine Atasata




--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bratiluca
mesaj Oct 25 2008, 02:24 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,201
Inregistrat pe: 15-January 07
Membrul Nr.: 36,041



Superba prajitura...si imi plac tare prajiturile cu mere, dar nu stiu cu ce as putea sa inlocuiesc bezeaua. Nu-mi prea place. Oricum multumesc pentru reteta, am salvat-o si sa intru eu la bucatarie ca am si facut-o.


--------------------
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Oct 25 2008, 04:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(Getut @ Oct 25 2008, 02:20 AM) *
Gabi, ma bucur sa te revad pe culi floare.gif
Prajitura asta era preferata mea in copilarie ..... ce descriere i-ai facut! si ce poze parca ii simt mirosul rolleyes.gif
Ce mai imi placeau bobitele acelea laugh.gif si ce frageda era...miam, miam.
M-ai dat gata cu ultima poza, ma duc sa visez prajitura.

PS Reteta mamei se chema "Anisoara"

Bine v-am regasit.
Sper ca ai dormit bine pe un pat de aluat, cu o perna umpluta cu mar ras si invelita intr-o pilota fina de bezea. tongue.gif
Reteta mea e fara nume, asa ca o sa-i zic...o sa-i zic...Da' unde-i? unsure.gif S-o gatat deja?

CITAT(stella @ Oct 25 2008, 08:28 AM) *
Ahhh, prajitura cu mere. Mayaaaaaaaaaaaaaaaaa , vino repede.
Arata wow...si poate ma incumet s-o fac si eu. rolleyes.gif

Cara, nu mai editez, ca vine adriana cu facaletul...nu-i prea mult zahar?cred ca pun doar 150 gr, ca si merele sunt destul de dulci.
si in albusuri se pune sare la bezea?, ca io pun mereu un pic de sare la orice prajitura. biggrin.gif

Da, de sare am uitat sa mentionez.eusa_doh.gif Asa este, un praf mic.
Cat despre zaharul din aluat, cantitatea poate diferii, dar sub 200g eu nu scad.

CITAT(SANDI @ Oct 25 2008, 09:28 AM) *
Uelcom Gabi!! Arata prajitura asta de milioane!!! Trebuie facuta!!Am pus ochii si cea facuta de Stella ..Traiasca prajiturile cu mere iarna..

Multumesc de primire. rolleyes.gif Azi dimineata mirosea afara a iarna atat de tare, ca parca deja era la usa. Asa ca i-a sosit anotimpul pajiturii asteia si am sa o mai fac.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Oct 25 2008, 04:19 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(lauralaurentiu @ Oct 25 2008, 10:26 AM) *
Frumoasa prajitura, multumesc de reteta!

Sa iti fie de bun augur! De frumoasa e putina, dar de gustoasa, nu-i destula. biggrin.gif

CITAT(rym @ Oct 25 2008, 12:08 PM) *
Gabi,nu cred ca ti-am spus vreodata cat de mult te admir si cat de mult imi place ce faci. smile.gif dar cu fraza; ''prajitura ''transpira''prin bezea siropul din mar'' am ramas ...cucerita... floare.gif

Poetul e Zamzuu. Eu sunt cu dulceturile, el e cu metaforele. Si vad ca le are. laugh.gif

CITAT(shumaila @ Oct 25 2008, 12:29 PM) *
Gabitza, draga, minunat. Tocmai am cules marul dimineata, deci pajitura cu mere si bezea. Revin mai pe seara.

Vin si eu mai pe sera pe la tine sa pap o portie, ca gasca mea o dadu gata pe a noastra. Ce zici? Stai departe? tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Oct 25 2008, 04:24 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Deci, cu cat se raceste cu atat e mai buna,dar scade si nivelul patratelor dontknow.gif
Voiam sa te intreb, cara gabi, daca dupa ce pui albusurile batz, tot la 180°C e cuptorul, sau mai scazi..
asta doar ca o chestie cromatica.
si tot ca detaliu tehnic, voiam sa stiu cu ce ai *pieptanat* bezeaua aia de sta asa de ordonat si frumos? biggrin.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Oct 25 2008, 04:34 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(Carmen L @ Oct 25 2008, 01:40 PM) *
Arata minunat prajitura Gabi. Eu nu o cunosc deci pentru mine e o reteta noua.
Vin cu dovada.

Pozata sau pe farfurie la mine la usa? Imi cam surade varianta a doua. biggrin.gif Faci destula, ca ursu' meu papa singur o juma de tava. Iti aduci aminte ce vid face cand deschide gura! laugh.gif

CITAT(stella @ Oct 25 2008, 02:03 PM) *
Deci, sa recapitulam...am pus doar 150 gr zahar...extrem de putin in mere, ca erau dulci...si 5 linguri ca la reteta in albusuri ( plus piic de sare)
In plus *bezeaua* s-a bronzat mai tare decat auriul dorit mad.gif , dar nu-i bai, mere si asa.

Muntii tai de bezea rumeniti pe creste imi fac o atata pofta ca tre' sa recidivez si am sa construiesc si eu un lant muntos. tongue.gif

CITAT(bratiluca @ Oct 25 2008, 03:24 PM) *
Superba prajitura...si imi plac tare prajiturile cu mere, dar nu stiu cu ce as putea sa inlocuiesc bezeaua. Nu-mi prea place. Oricum multumesc pentru reteta, am salvat-o si sa intru eu la bucatarie ca am si facut-o.

Asta e spilu' la reteta asta. Fara bezea, este doar o prajitura cu mere. Prin bezeaua calda, merele "transpira" lacrimile acelea de sirop. Nu-i bezea, nu-s perle. O poti inlocui totusi cu frisca, dar nu o mai bagi in cuptor, iar frisca o pui doar pe blatul rece, taiat si servit. Pacat ca nu te intelegi cu bezeaua. Poate reteta mea te va face sa o iubesti.
Pupici icon_love.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Oct 25 2008, 04:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(stella @ Oct 25 2008, 05:24 PM) *
Deci, cu cat se raceste cu atat e mai buna,dar scade si nivelul patratelor dontknow.gif
Voiam sa te intreb, cara gabi, daca dupa ce pui albusurile batz, tot la 180°C e cuptorul, sau mai scazi..
asta doar ca o chestie cromatica.
si tot ca detaliu tehnic, voiam sa stiu cu ce ai *pieptanat* bezeaua aia de sta asa de ordonat si frumos? biggrin.gif

La asta tre' sa mai lucrez si eu. Sindromul "Triunghiul Bermudelor" se manifesta foarte des in bucataria mea, mai ales acum.
Temperatura ramane aceeasi, 180°C, pana-i gata.
Machiajul l-am facut cu dansul:
Imagine Atasata




--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Oct 25 2008, 05:05 PM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



gabiiiii,acum am fugiat la o vecina care vinde mere de la valcea,si ma pregatesc sa prestez bunaciunea,dar te rogggggggg sa imi zici ce dimensiuni are tava in care ai copt-o.Pupici


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

10 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 07:30 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare