Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Oct 25 2008, 12:11 AM
|
|||||
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,538 Inregistrat pe: 6-April 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 42,543 |
Ingrediente - 5 oua - 250g zahar + 5 linguri zahar - 180ml ulei - 125ml apa clocotita - coaja rasa de la o lamaie - drojdie cat o nuca mica - 10g praf de copt stins cu zeama de lamaie - faina cat cuprinde, ca la chec, coca sa faca falduri atunci cand curge Se separa ouale. Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250g zahar, pana se albesc. Se adauga uleiul, putin cate putin... ...apoi apa clocotita, turnata usor si mixand rapid. Adaugam drojdia (cand compozitia este caldutza) si praful ce copt stins cu zeama de lamaie. Se incorporeaza faina, atat cat este necesar ca aluatul ca curga in falduri. ... -------------------- |
||||
|
|
|||||
Oct 25 2008, 12:31 AM
|
|||||||
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,538 Inregistrat pe: 6-April 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 42,543 |
Compozitia se pune in tava unsa cu unt si deasupra se pun merele calite.
Se coace la 180 oC si inainte sa fie gata cu 5 minute (ea se rumeneste usor) se scoate din cuptor... ...si se repartizeaza deasupra merelor bezea facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o usoara crusta aurie. Cand incepe sa se raceasca, prajitura "transpira" prin bezea siropul din mar. -------------------- |
||||||
|
|
|||||||
Oct 25 2008, 01:20 AM
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Prajitura asta era preferata mea in copilarie ..... ce descriere i-ai facut! si ce poze parca ii simt mirosul Ce mai imi placeau bobitele acelea M-ai dat gata cu ultima poza, ma duc sa visez prajitura. PS Reteta mamei se chema "Anisoara" -------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 07:28 AM
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,121 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Arata wow...si poate ma incumet s-o fac si eu. -------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 07:47 AM
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Membri Postari: 10,121 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Cara, nu mai editez, ca vine adriana cu facaletul...nu-i prea mult zahar?cred ca pun doar 150 gr, ca si merele sunt destul de dulci.
si in albusuri se pune sare la bezea?, ca io pun mereu un pic de sare la orice prajitura. -------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 08:28 AM
|
|
![]() ETE FLEOSHC!! Grup: Membri Postari: 6,948 Inregistrat pe: 1-October 07 De la: din spatiu Membrul Nr.: 38,987 |
Uelcom Gabi!! Arata prajitura asta de milioane!!! Trebuie facuta!!Am pus ochii si cea facuta de Stella ..Traiasca prajiturile cu mere iarna..
|
|
|
|
Oct 25 2008, 09:26 AM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,909 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Frumoasa prajitura, multumesc de reteta!
-------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 10:29 AM
|
|
Cara Gabi, am ras merele, am calit, am facut aluatul si acum e in cuptor...astept cu bezeaua...si daca iese fac poza.
-------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 11:08 AM
|
|
![]() D.C Grup: Moderatori Postari: 8,735 Inregistrat pe: 13-December 06 De la: Sunt aici. Membrul Nr.: 35,433 |
Gabi,nu cred ca ti-am spus vreodata cat de mult te admir si cat de mult imi place ce faci.
|
|
|
|
Oct 25 2008, 11:29 AM
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 768 Inregistrat pe: 11-November 07 De la: Suedia Membrul Nr.: 39,728 |
Gabitza, draga, minunat. Tocmai am cules marul dimineata, deci pajitura cu mere si bezea. Revin mai pe seara.
Acest mesaj a fost editat de shumaila: Oct 25 2008, 11:30 AM -------------------- Maria-Elena
|
|
|
|
Oct 25 2008, 12:40 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,371 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
Arata minunat prajitura Gabi. Eu nu o cunosc deci pentru mine e o reteta noua.
Vin cu dovada. -------------------- ![]() |
|
|
|
Oct 25 2008, 01:03 PM
|
|||||
Deci, sa recapitulam...am pus doar 150 gr zahar...extrem de putin in mere, ca erau dulci...si 5 linguri ca la reteta in albusuri ( plus piic de sare)
In plus *bezeaua* s-a bronzat mai tare decat auriul dorit -------------------- |
||||
|
|
|||||
Oct 25 2008, 02:24 PM
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,201 Inregistrat pe: 15-January 07 Membrul Nr.: 36,041 |
Superba prajitura...si imi plac tare prajiturile cu mere, dar nu stiu cu ce as putea sa inlocuiesc bezeaua. Nu-mi prea place. Oricum multumesc pentru reteta, am salvat-o si sa intru eu la bucatarie ca am si facut-o.
-------------------- Fan n_puiu!
I like Peanut's ma-sa! |
|
|
|
Oct 25 2008, 04:07 PM
|
|
Gabi, ma bucur sa te revad pe culi Prajitura asta era preferata mea in copilarie ..... ce descriere i-ai facut! si ce poze parca ii simt mirosul Ce mai imi placeau bobitele acelea M-ai dat gata cu ultima poza, ma duc sa visez prajitura. PS Reteta mamei se chema "Anisoara" Bine v-am regasit. Sper ca ai dormit bine pe un pat de aluat, cu o perna umpluta cu mar ras si invelita intr-o pilota fina de bezea. Reteta mea e fara nume, asa ca o sa-i zic...o sa-i zic...Da' unde-i? Ahhh, prajitura cu mere. Mayaaaaaaaaaaaaaaaaa , vino repede. Arata wow...si poate ma incumet s-o fac si eu. Cara, nu mai editez, ca vine adriana cu facaletul...nu-i prea mult zahar?cred ca pun doar 150 gr, ca si merele sunt destul de dulci. si in albusuri se pune sare la bezea?, ca io pun mereu un pic de sare la orice prajitura. Da, de sare am uitat sa mentionez. Cat despre zaharul din aluat, cantitatea poate diferii, dar sub 200g eu nu scad. Uelcom Gabi!! Arata prajitura asta de milioane!!! Trebuie facuta!!Am pus ochii si cea facuta de Stella ..Traiasca prajiturile cu mere iarna.. Multumesc de primire. -------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 04:19 PM
|
|
Frumoasa prajitura, multumesc de reteta! Sa iti fie de bun augur! De frumoasa e putina, dar de gustoasa, nu-i destula. Gabi,nu cred ca ti-am spus vreodata cat de mult te admir si cat de mult imi place ce faci. Poetul e Zamzuu. Eu sunt cu dulceturile, el e cu metaforele. Si vad ca le are. Gabitza, draga, minunat. Tocmai am cules marul dimineata, deci pajitura cu mere si bezea. Revin mai pe seara. Vin si eu mai pe sera pe la tine sa pap o portie, ca gasca mea o dadu gata pe a noastra. Ce zici? Stai departe? -------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 04:24 PM
|
|
Deci, cu cat se raceste cu atat e mai buna,dar scade si nivelul patratelor
Voiam sa te intreb, cara gabi, daca dupa ce pui albusurile batz, tot la 180°C e cuptorul, sau mai scazi.. asta doar ca o chestie cromatica. si tot ca detaliu tehnic, voiam sa stiu cu ce ai *pieptanat* bezeaua aia de sta asa de ordonat si frumos? -------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 04:34 PM
|
|
Arata minunat prajitura Gabi. Eu nu o cunosc deci pentru mine e o reteta noua. Vin cu dovada. Pozata sau pe farfurie la mine la usa? Imi cam surade varianta a doua. Deci, sa recapitulam...am pus doar 150 gr zahar...extrem de putin in mere, ca erau dulci...si 5 linguri ca la reteta in albusuri ( plus piic de sare) In plus *bezeaua* s-a bronzat mai tare decat auriul dorit Muntii tai de bezea rumeniti pe creste imi fac o atata pofta ca tre' sa recidivez si am sa construiesc si eu un lant muntos. Superba prajitura...si imi plac tare prajiturile cu mere, dar nu stiu cu ce as putea sa inlocuiesc bezeaua. Nu-mi prea place. Oricum multumesc pentru reteta, am salvat-o si sa intru eu la bucatarie ca am si facut-o. Asta e spilu' la reteta asta. Fara bezea, este doar o prajitura cu mere. Prin bezeaua calda, merele "transpira" lacrimile acelea de sirop. Nu-i bezea, nu-s perle. O poti inlocui totusi cu frisca, dar nu o mai bagi in cuptor, iar frisca o pui doar pe blatul rece, taiat si servit. Pacat ca nu te intelegi cu bezeaua. Poate reteta mea te va face sa o iubesti. Pupici -------------------- |
|
|
|
Oct 25 2008, 04:49 PM
|
||
Deci, cu cat se raceste cu atat e mai buna,dar scade si nivelul patratelor Voiam sa te intreb, cara gabi, daca dupa ce pui albusurile batz, tot la 180°C e cuptorul, sau mai scazi.. asta doar ca o chestie cromatica. si tot ca detaliu tehnic, voiam sa stiu cu ce ai *pieptanat* bezeaua aia de sta asa de ordonat si frumos? La asta tre' sa mai lucrez si eu. Sindromul "Triunghiul Bermudelor" se manifesta foarte des in bucataria mea, mai ales acum. Temperatura ramane aceeasi, 180°C, pana-i gata. Machiajul l-am facut cu dansul: -------------------- |
|
|
|
||
Oct 25 2008, 05:05 PM
|
|
![]() zen Grup: Membri Postari: 3,295 Inregistrat pe: 13-October 06 De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala Membrul Nr.: 34,351 |
gabiiiii,acum am fugiat la o vecina care vinde mere de la valcea,si ma pregatesc sa prestez bunaciunea,dar te rogggggggg sa imi zici ce dimensiuni are tava in care ai copt-o.Pupici
-------------------- Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama... |
|
|
|
| Reclama |
|
|
Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |