Reply to this topicStart new topic
> Glazura perfecta pentru torturi si prajituri
camipl
mesaj Mar 8 2006, 04:00 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 174
Inregistrat pe: 10-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,265



Dragele mele experte, fie-va mila de mine care mai aveam un pic si faceam depresie pe fond de galzura esuata. blink.gif
Se ofera cineva sa-mi ofere niste sfaturi?, tips? retete?
Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa topesc ciocolata cu lapte, i-am adaugat un pic de ulei si...gata! dar cand am intins-o pe tort au ramas urme...eu caut o glazura care sa fie intinsa perfect... unsure.gif
Please help me!
Multumesc frumos!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 8 2006, 04:25 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Cami, te iert ca e 8 Martie azi laugh.gif
dar n-ai facut nici glazura pe care am facut-o eu la tortul de ciocolata si care e perfecta si nu te-ai dus nici la Tehnici sa vezi cealalta glazura pe care am facut-o si care e si mai perfecta! laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Mar 8 2006, 04:29 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Buna ziua Cami pl. ! Eu nu sunt mare experta , dar permite-mi niste obserbatzi din experientza mea:
-- nu am pus niciodata ulei in glazuri ci la sfarsit o bucatzica (cat o nuca mica) de unt, pentru a-i da luciu. Daca pui [rea mult, untul ar putea avea si apa care la caldura inmoaie compozitzia .
-- glazura se pune calduta torni intai in mijlocul tortului si apoi intinzi pe margini. Ciocolata se topeste pe foc intr-un sirop gros , ca cel de dulceatza, de zahar. Cicolata se pune in siropul fierbinte si apoi se ridica vasul de pe foc , mestecnd mereu.
-- Vezi te rog la tehnici , acolo Adriana-Nicoleta a explicat ceva interesant : o glazura de ciocolata si miere.
http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...=0&#entry192727

Prajitura glasata nu se pune repede la frigider , se lasa la temperatura camerei ,pana se intareste glazura. Altfel devine mata.
Iata o imagine a unui profesionist cum glaseaza un tort Sacher.

Acest mesaj a fost editat de Higeia: Mar 8 2006, 04:37 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
camipl
mesaj Mar 8 2006, 06:32 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 174
Inregistrat pe: 10-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,265




laugh.gif Adriana, ai putintica rabdare cu mine pana ma obisnuiesc si eu cu situl - unde si cum sa gasesc ce-mi trebuie - acusica acolo ma duc repejor....iar pe cea a ta nu am facut-o pt ca nu am gasit glucoza icon_frown.gif
Higeia, multumesc de raspuns...ma uit acusi la likcul indicat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Edelweiss
mesaj Mar 9 2006, 07:14 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 126
Inregistrat pe: 31-January 06
Membrul Nr.: 30,117



Buna, Camipl
nici nu e nevoie de glucoza. Eu folosesc un amestec de 85g zahar cu 4 linguri de apa rece si pun pe foc pana obtin un sirop. Cand am obtinut siropul, adaug 100 g ciocolata menaj si mai las pe foc pana s-a topit ciocolata.
Apoi trec la ornarea tortului sau a prajiturii.

Cantitatile de mai sus le folosesc pt ornarea tortului Sacher. De ex, este suficienta pt ornarea unui tort cu diametrul de aproximativ 30 cm.

Siropul de zahar poate inlocui glucoza cu succes.


--------------------
"Viitorul apartine celor care cred in frumusetea viselor lor." Eleanor Roosvelt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 9 2006, 09:01 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



-eu amestec ciocolata 75 % cacao (Anidor - Tendresse du chocolat ) cu 2 linguri de lapte , 2 linguri de zahar pudra si o lingurita de margarina si imi iese glazura minunat .
..nu se face beton , nici nu curge , este perfecta face o pelicula uniforma si lucioasa
icon_biggrin.gif





sau aici pe negresa icon_biggrin.gif


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Mar 10 2006, 12:10 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Lau, nu am inteles ce cantitate de ciocolata pui, la cele doua linguri cu lapte si zahar si lingurita de margarina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 10 2006, 12:23 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



Toata ciocolata ( un pachet ).
Dar sa fie cu 75% cacao ( dark)


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Mar 10 2006, 12:48 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



La mine la Kaufland un pachet poate sa fie de la 100g in sus pana la 1 kg. Ce greutate tre' sa aiba ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 10 2006, 01:34 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



scuze icon_frown.gif 100gr are ciocolata mea


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Mar 10 2006, 05:56 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Eee, asa mai merge, ca eram in stare sa vin cu camionul de ciocolata, ca mie imi place totul din abundenta !!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Mar 22 2006, 08:44 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Lau,

Amesteci pe foc ingredientele?
Conteaza ordinea?
Da mai multe detalii, te rog.

Multumesc

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 22 2006, 09:09 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



Eu fac asa : pun o oala cu apa pe aragaz la fiert si in ea o oala mai micuta ( nu atinge fundul primei oale ) in care pun bucatelele de ciocolata 100gr, 2 linguri zahar pudra, o lingurita margarina / unt , lapte ( in general 2 linguri dar daca dupa topirea lor nu ajunge la o consistenta cremoasa asa ca o budinca mai subtire si este prea grosuta si se amesteca greu in oala mai adaug o lingura de lapte ).
Este de preferat sa amesteci in ea tot timpul ca sa omogenizezi glazura.
Si sa o gusti un pic sa vezi daca nu cumva este ciocolata prea amaruie si nu sunt suficiente 2 linguri de zahar ( la procente mai mari de 70 % cacao ciocolata este amaruie bine icon_smile.gif )


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Mar 23 2006, 12:41 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



eu glazura o fac asa:pun la fiert 3-4 linguri de lapte cu cca 50 gr zahar si 50 gr unt.
cand clocoteste ,dau de o parte, pun cca 100-120 gr ciocolata neagra, in bucati si amestec pana la topirea acesteia, si apoi o folosesc la glasat.

alta glazura o fac din zahar pudra cu: suc de lamaie, sau chiar si tuica, sau albus de ou batut.
atentie se intareste destul de repede. laugh.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Mar 23 2006, 01:08 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



eu folosesc glazura de la Dr Oetker e cu gust de cioco si caramel eu sunt foarte multumita de aceasta glazura si se prepara parca cu 3-4 lingurite de apa rece
si se intinde asa de frumos , e buna si luceste asa frumos pe tort sau pe prajiturica si se intareste repejor
tongue.gif ia sa incercati si nu e scumpa deloc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iubita
mesaj Mar 23 2006, 01:14 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 819
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 11,092



Nu incercam ca e plina de E-uri si tocmai am vazut o emisiune despre asta, ca mancam otrava zilnic. Si mai scria ceva in titlul emisiunii : " Suntem ceea ce mancam "
Asa ca evit total daca pot face acasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cosmina_Liana
mesaj Mar 23 2006, 07:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,684
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: bucale
Membrul Nr.: 30,823



Iubita la asta nu m-am gandit unsure.gif
oricum la cata folosesc eu....nu-mi fac probleme pt asta
merge un plic la 2-3 luni cool.gif ,oricum cand fac ceva dulce primesc ordine ca sa pun ciocolata cat mai multa si pe deasupra la fel,foarte rar folosesc glazura huh.gif ,eu nu am incercat niciodata s-o fac acasa (glazura)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bambina
mesaj Mar 23 2006, 08:40 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 751
Inregistrat pe: 24-October 05
De la: Minneapolis, USA
Membrul Nr.: 28,456



Multumesc Lau.

Bambina
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lau
mesaj Mar 23 2006, 08:56 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 8-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,743



cu placere icon_smile.gif


--------------------
O zi minunata si mult spor in bucatarie !


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 10:34 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare