Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Pateu din ficat


11 răspunsuri la acest topic

#1 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 10 October 2010 - 08:47 AM

Pateu din ficat


QUOTE(Fowy @ Oct 9 2010, 08:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hoya, explici un pic repede cum se face pateul ? gen, cat de fin trebuie ceapa ? si ordinea in care se face treaba asta yummy tongue.gif multumesc frumos ! em_new_15.gif



QUOTE(Sheng @ Oct 9 2010, 09:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Pai a sosit momentul sa deschida si ea un topic, nu ? Cu tot dichisul ! Explicatii, poze, chestii . . .
Hoyaaaaa ! fericita2.gif



N-am inventat eu reteta...si cum eu mi-s mai modesta pana-am sa devin si miss... tongue.gif las onoarea lui Ruxi sa deschida topicul , deoarece de la ea am furat reteta...

Ingrediente :
4 cepe mijlocii
1 Kg ficat
250 gr. unt
sare, piper, cimbru si ce condimente mai doriti


Asadar
- am tocat marunt 4 cepe mijlocii ( adica taiat ceapa ca pentru ciorba, nu le am eu cu denumirile...solzisori, pestisori... tongue.gif , adica tai ceapa in jumatate, o toc odata pe lungime ...si inca o data pe latime... intelegeti voi... rade.gif e dus.gif wish.gif ) si
- am pus-o la calit in putin ulei...
- In momentul in care s-a inmuiat, adaug ficatul ( eu am facut din 1 kg. de ficat), amestec putin si
- adaug apa cat sa acopere ficatul...si
- las la fiert pana e gata...aproximativ 20-25 minute.
- Apoi scurg zeama si
- pun la mixer/blender ficatul cu ceapa, cu 250 de gr. de unt, sare, piper, eu am pus si putin cimbru...si ce condimente mai doriti...
- Se adauga din zeama si se mixeaza pana ajunge la consistenta dorita.

Oricum va fi mai moale, odata racit se intareste...
Eu il pastrez la frigider...se tine bine si imi place tare mult ca e natural si destul de satios la micul dejun... rolleyes.gif




#2 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 October 2010 - 02:52 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Oct 10 2010, 10:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu conteaza, bre, cine a inventat-o... important ca mi-ai deschis si mie ochii. Multam mult pt idee!
Dar eu am sa fac o micuta schimbare: nu am obiceiul sa prajesc ceapa, asa ca am sa o fierb direct cu ficatelul de pui. Apoi cu aceasta ocazie nici nu mai trebuie sa o tai, o bag intreaga la fiert, si-asa tot la mixer ajunge.
Imi pare rau de moarte ca nu am ficat in casa, ma oftic... daca sunt norocoasa sa gasesc pe langa casa se va executa sapt aceasta, daca nu va trebui sa astept sambata (ziua de cumparaturi) si se va executa pt sapt aviatoare. Oricum ar fi, iti multumesc pt reteta!


Mie-mi place cel mai mult din ficat de curcan
Nu pun apa absolut deloc, numai ce-si lasa ficatul si pun mai multa ceapa
Deh, gusturi si gusturi D.gif

#3 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 11 October 2010 - 06:09 PM

CITAT(Sheng @ Oct 10 2010, 02:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Mie-mi place cel mai mult din ficat de curcan
Nu pun apa absolut deloc, numai ce-si lasa ficatul si pun mai multa ceapa
Deh, gusturi si gusturi D.gif



A, deci tu prajesti direct ficatelul cu ceapa si apoi mixezi, nu? Am inteles bine?
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 11 October 2010 - 08:12 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Oct 11 2010, 07:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A, deci tu prajesti direct ficatelul cu ceapa si apoi mixezi, nu? Am inteles bine?

Prajit e prea mult zis dar asa fac.
Ceapa mai multa taiata pestisori (+ 2-3 foi de dafin) dunstuita nitelus in ulei, apoi se adauga ficatul de curcan taiat bucatele - sau ficateii (intregi) de pui- peste ceapa muiata si totul se lasa la foc mic, acoperit (neaparat) pana-si schimba culoarea (ficatul) si nu mai iese sange (din el). Normal ca se mai si amesteca cu o lingura. Ficatul este moale foarte repede si sosul e destul de gros si destul de putin. Nu adaug nici un strop de apa.
Fie trecut prin masina de tocat, fie mixat, cu sos cu tot, asa fierbinte
La sfarsit se potriveste de sare, piper si se agauga untul care se topeste instant in fierbinteala aia.

Asa-l faci si tu ?

#5 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 12 October 2010 - 05:52 PM

Deosebirea e ca-l fierb, in rest identic ca matale. Sper sa gasesc maine, cat e Mara la cursul de inot ma duc sa fac niste cumparaturi.
Bre, dar nu mai gasesc de luni bune Wasa 24% de fibre... asa ca am o alta problema: cu ce mananc eu pateul?
Pana la urma il intind pe feliuta de rosie sau castravete si-i dam inainte. Asta e!
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#6 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 15 October 2010 - 08:51 PM

L-am facut, chiar acum l-am bagat la frigider... revin maine cu poze.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#7 Fowy

Fowy

    Bucataras

  • Membri
  • 133 posturi

Postat 15 October 2010 - 09:05 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Oct 12 2010, 05:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deosebirea e ca-l fierb, in rest identic ca matale. Sper sa gasesc maine, cat e Mara la cursul de inot ma duc sa fac niste cumparaturi.
Bre, dar nu mai gasesc de luni bune Wasa 24% de fibre... asa ca am o alta problema: cu ce mananc eu pateul?
Pana la urma il intind pe feliuta de rosie sau castravete si-i dam inainte. Asta e!


Nu faci tu niste painica tip wasa dupa reteta lui Boni ? (eu am facut o cana de tarate + o cana de faina integrala + 25 gr drojdie proaspata dizolvata in apa calduta si amestecat, intins aluatul, taiat in feliulte + uns sau nu cu un pic de ulei + facut sau nu intepaturi cu furculita + 20 min la cuptor = in total 30 min pregatirea. rezultat delicios!! + pate = sa mori acolo... D.gif ) asta am eu in plan pt maine rad tare.gif



#8 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 15 October 2010 - 09:12 PM

CITAT(Fowy @ Oct 15 2010, 09:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Nu faci tu niste painica tip wasa dupa reteta lui Boni ? (eu am facut o cana de tarate + o cana de faina integrala + 25 gr drojdie proaspata dizolvata in apa calduta si amestecat, intins aluatul, taiat in feliulte + uns sau nu cu un pic de ulei + facut sau nu intepaturi cu furculita + 20 min la cuptor = in total 30 min pregatirea. rezultat delicios!! + pate = sa mori acolo... D.gif ) asta am eu in plan pt maine rad tare.gif


Stii, am tot evitat sa fac paine sau wasa in casa... daca apuc sa fac o data apoi, cu siguranta, nu ma mai opresc si as vrea sa evit cat mai mult uzul acestor produse...
Acum, insa, nu cred sa mai am scapare... cred ca maine am sa-mi incerc si eu norocul cu wasa lui Boni.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#9 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 16 October 2010 - 08:50 AM

Sorina...merge foarte bine mancat si pe felii de ardei... groupwave.gif




#10 hoya

hoya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1418 posturi
  • Gender:Female
  • Location:de pe la tarmul marii negre...

Postat 17 October 2010 - 06:43 PM

CITAT(Fowy @ Oct 17 2010, 07:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hoya, intrebare legata de pateul de ficat D.gif se strica repede ? am facut si eu din cam 600 gr si e cam multisor pentru o singura persoana. mi-e ca o sa se strice pana apuc eu sa il termin. Ar merge sa pun o parte la congelator ?


Sincer...eu nu l-am pus niciodata la congelator, asa ca nu pot sa-ti zic cum se va comporta cand il dezgheti... Eu l-am tinut la frigider si nu s-a stricat, dar nici n-am exagerat sa-l tin prea mult...am si alti musafiri care ma ajuta sa-l termin... rad tare.gif





#11 Montignac_rules

Montignac_rules

    Here's the thing.....

  • Membri
  • 5669 posturi
  • Location:Where the sun shines.......

Postat 18 October 2010 - 11:42 AM

QUOTE(hoya @ Oct 17 2010, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sincer...eu nu l-am pus niciodata la congelator, asa ca nu pot sa-ti zic cum se va comporta cand il dezgheti... Eu l-am tinut la frigider si nu s-a stricat, dar nici n-am exagerat sa-l tin prea mult...am si alti musafiri care ma ajuta sa-l termin... rad tare.gif

Eu il congelez de obicei in cutiute de plastic, ca fac la fel, cantitate mare si se pastreaza foarte bine. Dar eu il fac simplu, ficatul fiert si amestecat cu unt si sare in mixer si gata pateul tongue.gif
Blog cu retete Monti

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin


#12 GabrielaT

GabrielaT

    Bucataras

  • Membri
  • 78 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 05 August 2011 - 06:38 PM

Executat D.gif dupa urmatoarea reteta:
Ingrediente
500 g ficat de pui
2 cepe mari
5 catei usturoi
un capacel coniac (optional)
nucsoara
busuioc,sare,amestec de usturoi si piper
150 g unt la temperatura camerei

Si rezultatul final:




Pe felii de branza si castraveti.

am inceput in 1.08.2011



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi