Sari la conținut

Poză

Naut crocant


5 răspunsuri la acest topic

#1 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 27 December 2010 - 08:05 PM

Am cumparat recent o punga de naut de la Mega Image. Dupa ce am citit mai multe retete on-line, ma hotarasem sa-l pun simplu, fiert, in salata.
Azi m-am decis ca pot mai mult!

Ingrediente:

naut
1 lingura ulei de masline
1 lingurita sare
1 lingurita praf chili


si cam atat am avut in casa la capitolul condimente, care mi se pareau potrivite. Am cautat in disperare si boiaua dulce, dar nu mai aveam nici un gram.

A fost prima data cand am gatit naut - de fapt nu sunt sigura daca stiam si de existenta lui pana recent.

DSC03148.JPG

Editat de summer19, 27 December 2010 - 08:11 PM.


#2 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 27 December 2010 - 08:10 PM

Am pus boabele de naut intr-un castron cu apa si le-am lasat de aseara pana in seara asta, deci cam 24 de ore. Le-am fiert bine si apoi le-am scurs. Am amestecat nautul cu lingura de ulei si condimentele (cele doua - sarea si chili).
Am asezat boabele intr-o tava din yena (sper ca asa se scrie ! ).
Am bagat la cuptor la foc mediu 30 minute.

DSC03142.JPG


#3 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 27 December 2010 - 08:12 PM

Asta e rezultatul:

DSC03143.JPG

#4 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 27 December 2010 - 08:26 PM


Cateva mentiuni:

- dupa ce am terminat de gatit, am mai dat un search si am vazut ca in unele retete s-a folosit hartie de copt sau folie de aluminiu - eu nu am pus
- intre timp aflasem denumirea in engleza si daca dati un search "roasted chickpeas", adica boabe de naut coapte apar f multe retete si aveti de unde sa va inspirati (in linii mari e cam aceeasi reteta cu variatiuni - naut proaspat/naut din conserva cu condimente diverse)
- eu l-am facut la foc mediu si este crocant in exterior, moale in interior (cred ca daca este copt la foc mic probabil se usuca mai bine si devine si mai crocant - voi incerca cu alta ocazie)
- dintre condimente - am vazut ca se poate pune cam orice - de la zahar caramelizat la curry (personal mi se face rau numai de la miros, dapoi sa-l si mananc ! )
- am mai pus un pic de sare la final. pacat ca n-am mai avut boia dulce, cred ca ar fi mers bine.

Per total sunt multumita, mi se pare un snacks f bun, usor de facut. La mine face parte din cina: - vreau sa mananc o salata inainte si apoi ma bag la un film cu bolul meu de naut

em_new_12.gif

#5 bimbilica

bimbilica

    zen

  • Membri
  • 3307 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Ardeleanca din Reghin,acum in capitala

Postat 27 December 2010 - 08:41 PM

Si eu am luat o punga de naut,de la o macelarie libaneza,fara sa am habar ce o sa fac din el.Nici nu am cautat inca retete pt el,dar asta a ta mi se pare super ,o saa o fac de Sf Ion,sper sa placa si musafirilor.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...


#6 summer19

summer19

    Bucataras

  • Membri
  • 60 posturi

Postat 27 December 2010 - 09:29 PM

Eu am facut putin, doar pt mine. Daca faci o cantitate mai mare, te poti juca cu aromele si sa pregatesti mai multe boluri. Cred ca ar merge si cu praf de ceapa, praf de usturoi, mai iute, mai dulce etc.



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi