Sari la conținut

Poză

Tocăniţă de ciuperci


3 răspunsuri la acest topic

#1 peruzele

peruzele

    Academic chef forever

  • Membri
  • 1472 posturi
  • Gender:Female
  • Location:California, USA
  • Interests:http://dollsbyelly.blogspot.com/<br />http://fuzzyrealism.blogspot.com/<br />http://www.emalecdesign.com/emalecdesign_ecards.htm<br />http://www.emalecdesign.com/travel.htm<br />http://www.emalecdesign.com/delicia/main.htm<br />http://www.emalecdesign.com/my_art.htm<br />http://www.emalecdesign.com/Elena_Malec_author.htm

Postat 31 March 2007 - 04:58 AM

Aceasta tocăniţă bunica mea o făcea primăvara, cu ceapa verde şi mărar mult proaspăt.Cumpăra din piaţă ciuperci de pădure, uneori veneau şi din deltă, o variatate negricioasă cu pălării foarte mari.Erau cărnoase şi deosebit de gustoase, lăsau o zeamă ca cerneala de carcatiţă.în amintirea acelei tocăniţe iată că am făcut azi o variantă cu ciuperci portobello.

Ingrediente

1kg. ciuperci de pădure(nu se recomandă champignons)

4-5 legături de ceapă verde

2 legături mărar verde

ulei de măsline

sare, piper zdrobit

un păhărel de vin alb

sos tomat

[attachmentid=92922]

[attachmentid=92923]

Începem cu ciupercile pe care le spălăm şi tăiem mai mari.

[attachmentid=92924]

Le punem la fiert în apă cu sare şi le dăm un clocot, două.Le scurgem şi păstrăm zeama.



[attachmentid=92925]

Între timp curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt. Tocăm cele două legături de mărar.Intr-o cratiţă mai mare încingem ulei de măsline şi frigem ciupercile şi ceapa 5-10 min. Adăugăm zeama în care au fiert ciupercile, sosul tomat, mărarul tocat, vinul, piperul. Lăsam la foc mic să fiarbă circa o oră.

[attachmentid=92926]

Aici sunt deja gata.

[attachmentid=92927]

Şi în farfurie.

[attachmentid=92928]

Notă: Se poate omite sosul tomat. Atunci se pune vin mai mult şi se servesc cu smântână.

Se poate face şi un stufat de ciuperci, adăugând şi o legătură două de usturoi verde.

A ieşit o mâncare foarte aromată şi nici nu bagi de seamă că e vegetariană.Ciupercile au fost foarte cărnoase, avînd consistenţa şi gustul cărnii de viţel sau iepure.Data viitoare încerc cu pleurotus sau oyster mushrooms cum le spune în America.

Miniaturi atașate

  • cm.jpg
  • cm1.JPG
  • cm2.JPG
  • cm4.JPG
  • cm5.JPG
  • cm6.JPG

Imagini atașate

  • cm3.JPG

Editat de peruzele, 31 March 2007 - 05:01 AM.

Elena Malec
art stepping stones

#2 nenea Radu

nenea Radu

    Master of disaster

  • Membri
  • 1752 posturi
  • Location:Piatra Neamt (Neamt)
  • Interests:prea multe ca sa le expun aici :-)

Postat 31 March 2007 - 07:13 AM

(peruzele @ Mar 31 2007, 05:58 AM)

.....

" adăugând şi o legătură două de usturoi verde."





Da, asta ma pregateam sa intreb si eu, parca ciuperci + usturoi deja s-a permanentizat.

Bun tare, dar mai am putin de asteptat cu verdeata (cam frigutz la noi) , iar cu ciumpercile de padure, ohohohoh cat mai trebuie sa astept.
Sarea da gust mancarii . Daca sarea isi pierde gustul, pe aceasta cu ce o mai sarezi ?

#3 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 31 March 2007 - 09:48 AM

Doaaaaamneeee, ce bine ca cineva gateste ceva de mancat!!!!!
arata super, cred ca este tare buna!!! tongue.gif
Daca de 3 zile incoace nu vad decat torturi si placinte pe forumul asta, nu vad nimic!!
numai Netta ce m-a mai inveselit cu retetele din carne cerb...
este disperant, acum pe bogatia asta de primavara , nu vezi decat torturi, punem accent pe penultima silaba!!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#4 sava laura

sava laura

    Master of disaster

  • Membri
  • 4200 posturi
  • Gender:Female
  • Location:acasa

Postat 31 March 2007 - 01:59 PM

Mmmm........ cred ca e gustoasa-rau! laugh.gif
Cu siguranta am s-o incerc! rolleyes.gif



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi