Sari la conținut

Poză

Pernute cu branza feta


31 răspunsuri la acest topic

#21 roxanaz

roxanaz

    Bucataras

  • Membri
  • 98 posturi

Postat 22 May 2007 - 10:19 AM

tare interesanta droopina...si noi suntem fani de tot felul de placintele umplute asa ca sigur se va face.
mersi!

Roxana

#22 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 22 May 2007 - 04:42 PM

(roxanaz @ May 22 2007, 08:19 AM)

tare interesanta droopina...si noi suntem fani de tot felul de placintele umplute asa ca sigur se va face.
mersi!

Roxana


biggrin.gif ma bucur ca-ti place ideea. Din auzite laugh.gif pot sa-ti spun ca e foarte buna combinatia; adica am auzit ceva de genul: fffffffoarthe phuna, she phuna e..... laugh.gif laugh.gif laugh.gif

pupic.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#23 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 22 May 2007 - 06:22 PM

(moatza @ May 22 2007, 06:47 AM)

aliza, la penny xxl la buzau este aceasta branza tip feta, se vinde la kg, nu e excesiv de sarata si este cam 10lei/kg. super-buna! si gasesti si aluatu' tot acolo.



Thx Moatza wink.gif

#24 aliza

aliza

    Master of disaster

  • Membri
  • 5250 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bz-Vn
  • Interests:Calatorii, gatitul, muzica, cititul, fotografia

Postat 22 May 2007 - 06:23 PM

(droopina @ May 22 2007, 07:05 AM)

icon_rotf.gif icon_rotf.gif icon_rotf.gif se mareste lista!

Daca iei din aia Brenac sa-mi zici si mie, te rog, daca ti-a placut, cum se comporta etc.

Astept; n-au intrat zilele-n sac biggrin.gif tongue.gif



Da Drpoina daca cumpar din aia, vad de care gasesc, iti zic cum e. wink.gif

#25 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 23 May 2007 - 05:15 PM

(droopina @ May 22 2007, 10:05 AM)


Daca iei din aia Brenac sa-mi zici si mie, te rog, daca ti-a placut, cum se comporta etc.



droopi, am luat eu, nu seamana cu feta aia de se gaseste la noi (danish feta cheese aia cremoasa), aduce a telemea, destul de sarata si tare dar e in cutie in zer. Asta de ai luat-o tu duce spre ce stim noi de feta dar de consistenta aleia. Uf ca mi-e greu sa ma exprim in slalomul asta printre branzeturi mai mult sau mai putin false biggrin.gif (sper sa nu intre cineva sa reinceapa discutia despre feta originala de la mama ei ca ma ia durerea de cap si ultima fiola de algocalmin am halit-o azi biggrin.gif)
Ale mele


şi când plâng eu râd

#26 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 23 May 2007 - 07:34 PM

(BD @ May 23 2007, 03:15 PM)

droopi, am luat eu, nu seamana cu feta aia de se gaseste la noi (danish feta cheese aia cremoasa), aduce a telemea, destul de sarata si tare dar e in cutie in zer. Asta de ai luat-o tu duce spre ce stim noi de feta dar de consistenta aleia. Uf ca mi-e greu sa ma exprim in slalomul asta printre branzeturi mai mult sau mai putin false biggrin.gif (sper sa nu intre cineva sa reinceapa discutia despre feta originala de la mama ei ca ma ia durerea de cap si ultima fiola de algocalmin am halit-o azi biggrin.gif)


Aha, am pricipit! O sa incerc si eu. Sincer, pe mine nu ma intereseaza daca e sau nu originala, ca stomacul n-are ochi laugh.gif Eu incerc si de-aia si de-aia, ca de-aia e dotat omul cu, curiozitate laugh.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#27 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 08 July 2007 - 05:26 PM

Multumesc, foarte buna reteta!

Eu am pus ardei crud (rosu, din ala gras si mare laugh.gif ), feliute, si masline verzi (dar cred ca mergeau si negre; de ce nu?), brinza Feta, ca aici:

[attachmentid=111285]

Deasupra am uns cu ou si am presarat cascaval ras (mult), adica brinza Gouda, ca asta folosesc:

[attachmentid=111286]

Sper sa nu te superi de modificare, asa am vazut la niste foietaje din astea (cu ciuperci si sunca) postate de s_tana si Maya, pe care le-am facut acum citeva saptamini.

Gata:

[attachmentid=111287]

Sectiune:

[attachmentid=111288]

Ne-au placut si am sa mai fac! smile.gif

A, o alta modificare (minora biggrin.gif ): rosmarinul am uitat sa il pun inauntru si l-am presarat pe deasupra, peste cascavalul ras. smile.gif

Miniaturi atașate

  • 8_luni_irene0049.JPG
  • 8_luni_irene0050.JPG
  • 8_luni_irene0053.JPG
  • 8_luni_irene0074.JPG


#28 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 09 July 2007 - 10:08 AM

(Gabriela Carmen @ Jul 8 2007, 03:26 PM)

Multumesc, foarte buna reteta!
Ne-au placut si am sa mai fac! smile.gif



Oaaaaau, ce harnicuta ai fost! pupic.gif Arata intr-un mare fel. Daca in bucatarie n-ar pluti vapori de vopsea, pe cuvant de m-as apuca acuma sa mai fac o portie rolleyes.gif si as incerca si modificarile tale, ca imi suna tare bine wink.gif


Life sucks and then you die! Damn right!


#29 Gabriela Carmen

Gabriela Carmen

    Master of disaster

  • Membri
  • 2280 posturi
  • Location:Hamburg

Postat 09 July 2007 - 10:23 AM



Cind pun si cascaval pe deasupra, daca le coc - scurt, vreo 10 min.- la 200 de grade (ca acum, ca ne grabeam sa iesim la plimbare) unele 'se lasa' putin (nu conteaza decit ca aspect, gustul e acelasi).
Asa ca astea trebuie coapte mai usurel biggrin.gif - 20-25 de min. la 170 de grade - cel putin la cuptorul meu. rolleyes.gif

#30 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 09 July 2007 - 11:14 AM

(Gabriela Carmen @ Jul 9 2007, 08:23 AM)

Cind pun si cascaval pe deasupra, daca le coc - scurt, vreo 10 min.- la 200 de grade (ca acum, ca ne grabeam sa iesim la plimbare) unele 'se lasa' putin (nu conteaza decit ca aspect, gustul e acelasi).
Asa ca astea trebuie coapte mai usurel biggrin.gif - 20-25 de min. la 170 de grade - cel putin la cuptorul meu. rolleyes.gif



Ahaaaaaa! Multumesc pentru pont wink.gif
Life sucks and then you die! Damn right!


#31 bratiluca

bratiluca

    Master of disaster

  • Membri
  • 2201 posturi

Postat 25 October 2007 - 03:38 AM

Ajutor mellow.gif
Vreau sa fac aceasta reteta si sunt confuza cu notiunea "aluat de foietaj".
Mi s-a mai explicat si pe la alte topicuri dar am uitat asa ca va rog sa imi mai explicati inca o data: aluatul de foietaj este cel din care se fac strudele? Adica cel foarte subtire, ca o tigara?
Vad ca aluatul lui Droop este mai gros, dar cel pe care l-a folosit Ioana este, parca, mai subtire, ca si o foitza de tigara.

Eu nu am folosit niciodata aluat din acela "gros", deci din cel cum apare in pozele lui Droop. Dar am folosit din celalalt fel, subtire.
Pot face aceasta reteta folosind aluat din acela "subtire"?
Stie cineva cum se numeste in engleza aluatul de foietej care este "gros"?
Unde il gasesc eu in Canada? (mi s-a mai zis pe undeva dar am uitat unde si imi vine sa "zbor" ca nu gasesc.


Multumesc de pe acum pentru raspunsuri.
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!

#32 droopina

droopina

    vudu? iudu! uidu! aidu!

  • Moderatori
  • 10095 posturi
  • Gender:Female
  • Location:somewhere over the rainbow...

Postat 25 October 2007 - 09:03 AM

QUOTE(bratiluca @ Oct 25 2007, 03:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ajutor mellow.gif
Vreau sa fac aceasta reteta si sunt confuza cu notiunea "aluat de foietaj".
Mi s-a mai explicat si pe la alte topicuri dar am uitat asa ca va rog sa imi mai explicati inca o data: aluatul de foietaj este cel din care se fac strudele? Adica cel foarte subtire, ca o tigara?
Vad ca aluatul lui Droop este mai gros, dar cel pe care l-a folosit Ioana este, parca, mai subtire, ca si o foitza de tigara.

Eu nu am folosit niciodata aluat din acela "gros", deci din cel cum apare in pozele lui Droop. Dar am folosit din celalalt fel, subtire.
Pot face aceasta reteta folosind aluat din acela "subtire"?
Stie cineva cum se numeste in engleza aluatul de foietej care este "gros"?
Unde il gasesc eu in Canada? (mi s-a mai zis pe undeva dar am uitat unde si imi vine sa "zbor" ca nu gasesc.
Multumesc de pe acum pentru raspunsuri.


Brati, eu zic sa te uiti pe ambalaj. Si daca vezi desenate placinte, pateuri si alte infoiate, sa stii ca ala e aluatul de foietaj laugh.gif ia si tu doua tipuri (unul despre care crezi ca-i de foietaj si unul pentru placinta) si fa-le o poza sa ne dumirim si noi.

Life sucks and then you die! Damn right!




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi