Sari la conținut

Poză

Stelute cu miere si anason


14 răspunsuri la acest topic

#1 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 03 February 2012 - 03:51 PM

ingrediente:

450 gr faina alba
1 plic drojdie uscata, sau cant. aferenta fainii de drojdie proaspata
putina sare
200 ml lapte caldut
1 ou (batut)
60 gr. miere
50 gr. unt lichefiat
1 lingurita de extract de anason sau aroma sau 1 lingura / 4 cuburi de zahar-cu-anason

lapte pentru uns si zahar tos/fin pentru presarat, zahar pudra pentru decor
card de plastic gen credit-card


P2030001.JPG

asta e ceva specific tzarii, ei il dizolva in lapte, e bun de gat. extract sau aroma de anason n-am avut, ci asta sau un fel de zahar praf cu gust de anason. anijs = anason

P2030002.JPG

prin urmare...

in faina se face o gropitza in care se toarna laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia si mierea

edit: vad ca n-am scris inca...dar sarea am pus-o pe marginea "gropitei", dupa ce am acoperit maglavaitzul de drojdie cu "voalul" de faina

P2030003.JPG

se acopera cu faina si lasa 15 minute la odihnit

P2030004.JPG

in oul batut se incorporeaza extractul/ esenta de anason, eu am zdrobit cubuletele de zahar si le-am amestecat in ou

P2030008.JPG

dupa 15 minute in castron se prezinta urmatoarele...

P2030009.JPG

deci adaugam ou si framantam,

P2030010.JPG

...continuarea in pagina urmatoare.

Editat de apetito, 03 February 2012 - 04:05 PM.





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#2 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 03 February 2012 - 03:58 PM

continuam...

adaugam si untul topit

P2030011.JPG

si framantam pana rezulta un astfel de aluat

P2030012.JPG

pe care il punem la loc cald si ferit de curent, c-o carpa uda, pentru cam 1 ora, sa-si dubleze volumul

P2030014.JPG

P2030015.JPG

...veti intelege mai tarziu "chichirezul"cardului ;)

se invart 16 bilute si lasa la crescut inca cam 30 de minute

P2030016.JPG

pana ajung in "halul" asta

P2030018.JPG

se ia o biluta, aplatizeaza, unge cu lapte si presara cu zahar si acum intra cardul in actiune...

P2030019.JPG

...continuam




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#3 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 03 February 2012 - 04:03 PM

continuam, deci...

cu ajutorul cardului taiem adanc prin aluat, miscandu-l foarte putin, de 4 ori, pana arata asa

P2030020.JPG

scoatem "colturile" stelutei afara

P2030021.JPG

rezulta asta - e jumatate din productie

P2030022.JPG

...cica s-ar mai lasa 1 ora la crescut, pana isi dubleaza volumul. eu n-am mai avut rabdare...asa ca le-am lasat pana le-am bibilit si pe restul, am dat cu ele in cuptorul rece, caruia i-am dat drumul sa se incalzeasca la cam 160°C la introducere, in cuptorul incins se coc cam 15', eu am suplimentat cu vreo 5 si...iacata-le

P2030023.JPG

si-o portie pentru voi, c-ati fost cuminti si-ati citit pana la capat

P2030024.JPG





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#4 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 03 February 2012 - 04:29 PM

Mama, ce traznai faine! Nu m-as fi gandit sa folosesc cardul la asa ceva niciodata blink.gif Tre' sa ma joc si eu cu el asa, ca tot e gol tongue.gif
Cat despre anason... eu tocmai am luat niste stelute... Ce fac cu ele? Le tin in lapte sa isi lase aroma, le macin? chin.gif
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#5 blutzisor1

blutzisor1

    Master of disaster

  • Administratori
  • 1516 posturi

Postat 03 February 2012 - 05:33 PM

Ce-mi faci tu mie, draga apetito! Tare ingenioasa reteta asta, merci ca ai pozat-o pas cu pas, super, nota 20! groupwave.gif

E clar ca o sa o incerc, o singura intrebare am, cand ai zis ca se ung cu lapte (n-am mai facut asta pana acum) le stropesc asa suav tongue.gif si dau cu dejetu' sau cum?



#6 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 03 February 2012 - 11:17 PM

IriA trebuie macinate fff fin, ca sunt fff tari, incearca in mojar cu pistil, ajutata de zahar tos, zic...
hi hi...cardul ala e de donator de sange, n-am avut curaj sa-l folosesc pe ala "adevarat" tongue.gif
blutz...daca ti-e greu sa tai, desi nu e mare branza, lasa-le asa...gogonici. nu-i la fel...macar experimentezi gustul
eu zic ca taiate doar cu 3 linii, adica in 6 colturi, sunt mai usor de manevrat.
blutz...cu pensula ungi bre...nah?!? adica am pus lapte intr-un castronel, inmuiat pensulica...uns gogoshica de aluat aplatizata, presarat zahar si crestat

mult spor celor care se incumeta.

Editat de apetito, 03 February 2012 - 11:19 PM.





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#7 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2304 posturi

Postat 04 February 2012 - 11:06 AM

Soori ce frumuseti ai pregatit!
Si reteta pusa impecabil! em_new_15.gif

Cred ca au 'mers' rapid, cu o cana de lapte cald cu cacao... ah ce pofta mi-as face, mai ales pe frigul asta de afara!
Invidiez piticii tai! tongue.gif
Anason.. nu ii stiu gustul, dar voi experimenta, cu siguranta!

Am ceva carduri.... din astea de la farmacii, de la tot felul de magazine....
Am si o intrebare.... prosopul trebuie sa fie ud? Ca eu aud prima data, foloseam, intotdeauna, fara sa il ud. Ezista vreo explicatie?







'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#8 geladumi

geladumi

    Academic Chef

  • Culinareasa lunii
  • 1252 posturi

Postat 04 February 2012 - 11:15 PM

Bravo, apettito, frumoase stelutzele, prezentarea la aceeasi inaltime, motive sa le fac si eu, mai ales ca sunt disperata dupa gustul anasonului, eu l-am zapacit la vinul fiert, groupwave.gif dar tare vreau s-al pun si-n fursoacele tale!

#9 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 05 February 2012 - 01:07 AM

ma bucur ca va plac, doamnelor.
gellina...sunt un fel de cornuri painoase, nu fursoace.
sooori anasonul e un pic mentolat, un pic de fenicul...ca ceaiul ala de calmat durerile de burtica ale bebeilor tongue.gif

spor, se fac fff usor, treaba cu taiatul si scosul "razelor" e mai migaloasa...dar aluatul e foaaarte fain de framantat, parol d'honeur!




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#10 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 05 February 2012 - 07:17 PM

sooori prosopul trebuie udat ca sa-si ia coca umezeala, e mai maleabila cand are prosop ud la crescut, trebuie insa unsa un pic cu ulei, ca altfel se lipeste de el D.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#11 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 06 February 2012 - 10:18 AM

Care va sa zice, le-am prestat! :) Mie mi-au iesit mai subtirele, pentru ca le-am presat cam tare, dar sunt foarte bune si au iesit crocante.
Am folosit 2 stelute de anason, le-am pisat in mojar cum mi-ai zis, apoi am cernut rezultatul pentru ca unele bucatele pur si simplu nu au vrut sa se faca mici de tot. Se simte aroma, insa data viitoare o sa pun 3 sau 4 stelute, sa fie mai intensa... Vedem noi ce iese!
Daca mai gasesc o steluta diseara ii fac si poza... Mersi mult de reteta! em_new_15.gif
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#12 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 06 February 2012 - 10:26 AM

cu placere IriA!
eu ma gandesc sa las si chiflele asa, rotunde...sa vad cam cum se prezinta aluatul. am impresia ca e foarte aerat si pufos, adica sa nu-l mai tai...sau sa fac doar 3 taieturi, in loc de 4.
si-as pune mai multa miere

sunt curioasa ca o pisica, cum ti-au iesit tongue.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#13 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 06 February 2012 - 11:00 AM

CITAT(apetito @ Feb 6 2012, 10:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
cu placere IriA!
eu ma gandesc sa las si chiflele asa, rotunde...sa vad cam cum se prezinta aluatul. am impresia ca e foarte aerat si pufos, adica sa nu-l mai tai...sau sa fac doar 3 taieturi, in loc de 4.
si-as pune mai multa miere

sunt curioasa ca o pisica, cum ti-au iesit tongue.gif


Sigur ies faine si sub forma de chifle - asa frumos crescuseraaa! Si da, mai merge miere in aluat - sotul meu a zis ca el nu le vrea pudrate cu zahar si le-a scufundat in miere D.gif
In rest, am mai observat ca imi trebuie alt cuptor, ca nu mai stie domnule al meu cum sa coaca frumos - jos arde si sus nu se bronzeaza mai deloc produsele em_new_05.gif Lasa ca ma fac eu mare intr-o zi si imi iau altul... sper ca nu chiar la pensie wish.gif
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#14 IriA

IriA

    Big Chef

  • Culinareasa lunii
  • 539 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Brasov

Postat 15 February 2012 - 09:12 PM

Cu maaare intarziere vin si cu poza - dupa cum am zis, ispravile mele au iesit mai "uscate" pentru ca le-am intins prea subtiri, si nici nu au iesit bronzate pe motiv de cuptor. Daaaar... au fost foarte bune, si sigur le mai fac em_new_22.gif

_MG_1353.jpg
Zambiti! Viata se vede mai frumos din spatele unui zambet!

IriA.ro

#15 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 16 February 2012 - 11:35 AM

cu placere IriNuke!!

ieri am vazut anason macinat la supermarket, nush de ce n-oi fi luat blink.gif

cred ca le repet maine, sub forma de chiflute...sa gust si eu exact cum sunt ele. eventual crestate c-un cutit zimtzat, sa se faca de la sine o coronitza




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi