serbet

Serbet din smochine
Romania

Serbet din smochine

Fructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!

Serbet din smochine
Serbet de zmeura
Romania

Serbet de zmeura

De ce sa nu pastram aroma delicioaselor fructe de zmeura si iarna? Atat de simplu de preparat si atat de delicios si util la...

Serbet de zmeura
Inimioare zmeurate
Romania

Inimioare zmeurate

Inimioare zmeurate este o reteta de prajitura simpla si aspectuoasa de casa. Este o prajitura cu blat pufos, crema fina de...

Inimioare zmeurate
Romania

Serbet delicios de lamaie

Pentru serbetul delicios de lamaie se fierbe zaharul cu apa, iar dupa ce s-a legat siropul, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Serbet delicios de lamaie
Romania

Serbet aromat de zahar ars

Pentru serbetul aromat de zahr ars, intr-o cratita punem 300 g zahar la ars, dupa care se stinge cu 2 pahare de apa.

Serbet aromat de zahar ars
Salata de fructe cu serbet lamaie si busuioc
Romania

Salata de fructe cu serbet lamaie si busuioc

Salata de fructe cu serbet lamaie si busuioc este o adevarata delicatesa, ce merita incercat. Initial tinem fructele la rece,...

Salata de fructe cu serbet lamaie si busuioc
Romania

Rozete

Rozetele se umplu cate doua cu crema de lamaie sau serbet frecat cu unt si se servesc.

Rozete
Romania

Serbet aromat de capsuni

Pentru serbetul aromat de capsuni se fierb 1 kg zahar cu 1 ½ pahar de zeama de capsuni limpezita si stoarsa prin tifon.

Serbet aromat de capsuni
Romania

Serbet de visine simplu

Pentru serbetul de visine se storc bine visinile pana se obtin 3/4 pahar de zeama limpezita, care se completeaza cu apa,...

Serbet de visine simplu
Romania

Serbet de lamaie cu vanilie

Pentru serbetul de lamaie se pun la topit, in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, zaharul cu patru pahare de apa. Cand...

Serbet de lamaie cu vanilie
Serbet de ciocolata cu vanilie
Romania

Serbet de ciocolata cu vanilie

Serbetul de ciocolata este acel desert cremos potrivit pentru orice ocazie, fie ca e o zi innorata si rece, sau o dupa-amiaza...

Serbet de ciocolata cu vanilie
Romania

Serbet de zahar ars simplu

Pentru serbetul de zahar ars se pun in tingirea de dulceata, la foc foarte mic, 1 kg de zahar cu trei pahare de apa. Cand...

Serbet de zahar ars simplu
Serbet de cafea
Romania

Serbet de cafea

Pentru serbetul de cafea se pun in tingirea de dulceata zaharul cu trei pahare de apa, si se procedeaza la fel ca la serbetul...

Serbet de cafea
Romania

Serbet de capsuni

Pentru serbetul de capsuni se storc printr-un tifon des capsuni coapte si parfumate. Se lasa sa se limpezeasca si se pune in...

Serbet de capsuni
Romania

Serbet de zmeura

Pentru serbetul de zmeura se trece printr-un tifon de zmeura coapta, astfel incat sa se obtina 3/4 de pahar de zeama limpede....

Serbet de zmeura
Romania

Serbet de trandafir

Pentru serbetul de trandafir se vantura sau se dau prin ciur 250 g de foi alese de trandafir, ca sa se indeparteze praful...

Serbet de trandafir
Romania

Glazura de cafea

Pentru glazura de cafea se freaca bine zaharul foarte fin cu cafea concentrata, pana se face ca un serbet. Se pune cu totul...

Glazura de cafea
Romania

Serbet pentru creme si glazuri

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, se adauga glucoza sau otetul, se curata siropul de...

Serbet pentru creme si glazuri
Romania

Serbet de lamaie

Se pun la fiert zaharul cu apa si se ia de pe foc, dupa ce siropul s-a legat. Se lasa la racit si se freaca cu o lingura pana...

Serbet de lamaie
Romania

Serbet de zahar ars

Intr-un vas se pun 100 gr zahar impreuna cu o ceasca de apa si se lasa la fiert pana cand scade apa, iar zaharul se arde. Se...

Serbet de zahar ars
Romania

Serbet de cirese amare

Ciresele amare se piseaza cu samburi cu tot, dupa care se pun la fiert in apa, aproximativ 15 minute. Se iau de pe foc si se...

Serbet de cirese amare
Romania

Serbet de visine

Zeama de la visinele proaspat stoarse se pune cu apa, zaharul vanilar si zaharul intr-un vas, la fiert. Se lasa pe foc mic,...

Serbet de visine
Romania

Serbet de capsune

Se paseaza cu mixerul capsunele spalate si curatate de codite. Se scurge piureul prin sita si se pastreaza 200 ml zeama de...

Serbet de capsune
Romania

Serbet de ciocolata

Se fierbe in cratita de dulceata apa cu zaharul, pana se topeste. Se adauga zeama de lamaie, ciocolata rasa si se fierbe pana...

Serbet de ciocolata
Romania

Serbet de cirese amare

Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar de zeama rece de samburi, pe foc mare, sa...

Serbet de cirese amare
Romania

Serbet de caise

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun intr-un vas curat. Se acopera cu putina apa si se fierb un sfert de ora. Se...

Serbet de caise
Romania

Serbet de grapefuit

Se inmoaie gelatina in apa rece. Se adauga apa fierbinte si mierea. Se amesteca pana se dizolva in mod uniform, se raceste si...

Serbet de grapefuit
Romania

Crema de alune

Se freaca bine untul. Se adauga alunele pisate fin, apoi zahar legat ca de serbet. Se freaca bine pe gheata pana se face ca...

Crema de alune
Romania

Crema de alune prajite si unt

Se freaca bine untul. Se adauga alunele pisate fin, apoi zaharul legat ca de serbet. Se freaca bine pe gheata pana se face ca...

Crema de alune prajite si unt
Romania

Serbet de cacao

Puneti bucatile de zahar intr-o cratita, impreuna cu 40 cl de apa, lasati-le sa fiarba - la foc mic - circa 2 minute, dupa ce...

Serbet de cacao
Romania

Tort de biscuiti cu serbet

Se aseaza biscuitii intregi pe un platou dreptunghiular, se stropesc cu cafea indulcita, se ung cu un strat de serbet frecat...

Tort de biscuiti cu serbet