aluat dospit


Lipie cu ciuperci picante

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 

Framantati din ingredientele pentru lipie un aluat potrivit de tare si lasati-l 30-40 de minute la dospit. Intre

detalii rețetă—

Cornulete de post din aluat dospit

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Se pune drojdia intr-un castron impreuna cu uleiul, borsul, mirodeniile si se amesteca. Se adauga faina, se

detalii rețetă—

Cornuri cu gem

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Pregateste aluatul dospit din ingredientele de sus. Aseaza aluatul pe o plansa presarata cu faina, presara-l bine

detalii rețetă—

Cozonac de sarbatoare

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 

Preparam un aluat moale de cozonac din ingrediente. Aluatul trebuie sa aiba consistenta asemanatoare aluatului de

detalii rețetă—

Cornulete umplute cu cascaval

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Amestecam faina cu sarea si adaugam zaharul si drojdia inmuiata in lapte, uleiul si galbenusurile. Aluatul nu

detalii rețetă—

Gogosi (aluat dospit)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 

Drojdia se fermenteaza cu lapte caldut, la caldura. Faina se pune intr-un vas (sa aiba loc sa dospeasca) se

detalii rețetă—

Paine cu masline

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 

1. Se amesteca drojdia cu zaharul, o lingura de faina, putina apa minerala pana se formeaza un aluat, care trebuie

detalii rețetă—

Placinta cu branza

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 

Placinta cu branza este o retete care cunoaste foare multe variatii: de la cele cu aluat dospit, la cele cu aluat

detalii rețetă—

Pizza taraneasca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 

aluatul:1/2 din faina se amesteca cu apa, drojdia,sare,zaharul si otetul-se lasa la dospit 30 min.dupa care se

detalii rețetă—

Cornulete cu parizer si telemea

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Din aceste ingrediente se framanta un aluat moale. Se lasa la dospit aproximativ 30 minute, dupa care se fac

detalii rețetă—

Coltunasi cu cas de oaie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Se prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4 patrate egale. Se incinge uleiul, se taie

detalii rețetă—

Prajituri delicioase "cuib de viespe" cu scortisoara

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Din ingrediente se prepara un aluat, care se lasa la dospit circa 3-4 ore. Cand aluatul a crescut, se intinde pe

detalii rețetă—