colac


Colac vienez

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Colacul vienez este o reteta utila pentru Paste. La prepararea retetei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aluat

detalii rețetă—

Colac traditional pentru nunta

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Faina cernuta se amesteca impreuna cu drojdia dizolvata in lapte caldut. Se bat separat ouale intregi cu zaharul si

detalii rețetă—

Iepure incolacit

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Se jupoaie iepurele, se curata bine, se goleste, se spala si apoi se incolaceste cu capul la coada si se leaga ca

detalii rețetă—

Aluat pentru tarte

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se framanta faina cu untul si un praf de sare. Se amesteca cu degetele usor si se da aluatului forma de colac. se

detalii rețetă—

Aluat pentru tarte

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Faina se amesteca impreuna cu untul, apoi se da aluatului forma de colac iar in mijloc se pune apa. Se framanta

detalii rețetă—

Colacei moldovenesti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Se prepara un aluat de cozonac, din care se fac colacei impeltiti in forma de 8. Se ia o tava si se unge cu unt,

detalii rețetă—

Pasca cu crema de nuca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se pregateste aluatul de pasca, se intinde o foaie o o tava iar de jur-imprejur se pune un colacel impletit.

detalii rețetă—

Pasca cu cas de oaie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 

Se framanta aluatul de pasca, dupa care se intinde intr-o tava rotunda o foaie, iar pe margini se asaza un colacel

detalii rețetă—

Pasca cu branza de vaci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Se intinde o foaie mai groasa din aluatul de cozonac, si se pune in jurul lui un colacel mai mic, impletit din

detalii rețetă—

Colac traditional

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 

Se fierbe laptele pe jumatate, cat sa fie doar cald. Cu o lingura de lapte se dizolva drojdia, iar in cel ramas se

detalii rețetă—

Colac de Paste cu stafide si alune

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 

Se incalzeste laptele. Se iau din el doua linguri, in care se amesteca drojdia, iar in restul se dizolva zaharul.

detalii rețetă—

Claie falsa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Taiem colacii si ii lasam sa se usuce timp de o zi. Amestecam galbenusurile cu zahar si aroma. Incalzim laptele si

detalii rețetă—