zahar ars


Mere coapte cu glazura de zahar ars

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 

Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul

detalii rețetă—

Patrate cu brinza de vaca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 

Se freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin

detalii rețetă—

Turta dulce cu miere si smintina

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 

Se amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smintina. Se bat

detalii rețetă—

Inghetata spumoasa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 

Se bate smintina (care trebuie sa fie foarte proaspata), se adauga zaharul, apoi cafeaua si se amesteca inca putin.

detalii rețetă—

Crema de vanilie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Intr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pina cind amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu

detalii rețetă—

Savarina cu portocala

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 

Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu

detalii rețetă—

Tort cu mere si crema de zahar ars

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:5m 

Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin

detalii rețetă—

Budinca de lamiie cu zahar ars

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:50m 

Se fierbe laptele cu zahar si coaja de la o lamiie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita,

detalii rețetă—

Sos chinezesc

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 

Se face un rintas din ulei si faina, care se stinge cu o ceasca de supa. Se adauga mustarul si bulionul, amestecind

detalii rețetă—