Eclerul cu vanilie este o prajitura delicioasa si foarte populara. Nu exista Craciun in care bunica sa nu ne prepare eclere....
Eclere cu vaniliePastaile verzi cu mamaliga si usturoi este o mancare delicioasa si sanatoasa, ce se poate servi chiar si pentru vegetarieni....
Pastai verzi cu mamaliga si usturoiAcest tort de ciocolata este delicios si se prepara foarte repede. Blatul daca e cumparat atunci el este feliat si nu...
Tort ciocolatosTarta cu fructe de padure este o prajitura delicioasa si usoara de preparat. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul...
Tarta cu fructe de padureTarta cu prune personalizata este un tort delicios, usor de preparat si perfect pentru sarbatorirea unei persoane. Peste...
Tarta cu prune personalizataCiorba din ciolan de porc este o supa foarte delicioasa. Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare....
Ciorba din ciolan de porcTarta cu banane si nectarine este o prajitura delicioasa si usoara de preparat. Se face pandispanul sau oricare blat...
Tarta cu banane si nectarineChecul cu smantana si nuca este o prajitura delicioasa si simpla. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul...
Chec cu smantana si nucaBudinca asortata este un desert delicios. Pentru a prepara aceasta budinca aveti nevoie de budinca de vanilie, cacao, zmeura,...
Budinca asortataNegresa de post este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta de post aveti nevoie de faina, ulei, zahar, nuca, dulceata,...
Negresa de post cu gemTortul masina este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de pasta de zahar alba,...
Tort masina
Inghetata cu nuca si alune se serveste decorata cu frunzulite de menta. Este un desert delicios.
Inghetata cu nuca si alune
Glazurile se prepara repede si simplu si se folosesc la prajituri. Va trebuie oua, zahar, zeama de lamaie.
Glazuri
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata mea delicioasa de capsuni va trebuie 1 kg capsuni, 1 kg zahar, o cana de apa.
Dulceaţă de căpsuni reţetă
Pentru dulceata aromata de nuci verzi se aleg nucile cu mijlocul gelatinos, se inlatura coaja verde, apoi se oparesc.
Dulceata aromata de nuci verziPentru dulceata de fragi, zmeura sau mure fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece.
Dulceata de fragi, zmeura sau mure
Pentru crema pentru tort caramel se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se stinge cu ¾ de pahar de apa.
Crema pentru tort caramel
Pentru crema pentru tort aveti nevoie de 150 g ciocolata alba, 8 foi de gelatina, 2 oua, 2 linguri de zahar.
Crema pentru tort
Crema alba cu cocos se foloseste la orice fel de blat. Este usor de facut si este foarte buna.
Crema alba cu cocos
Pentru crema alba se fierb 150 ml apa si 300 g zahar pana se face un sirop gros. Este delicioasa.
Crema alba
Pentru crema pariziana, 5 oua se bat spuma, apoi, separat, se face un sirop dintr-o cana de zahar si jumatate de cana de apa.
Crema pariziana
Pentru crema cu zahar ars pentru foi de napolitana, ocana de zahar ars caramel se rastoarna pe marmura si se raceste.
Crema cu zahar ars pentru foi de napolitana
Pentru crema cu rahat pentru foi de napolitana, 1 kg rahat se da prin masina de tocat carne, alternativ cu 2 lamai taiate felii.
Crema cu rahat pentru foi de napolitana
Pentru crema cu nuca pentru foi de napolitana va trebuie 400 g zahar, 400 g unt, 200 g nuca macinata si 4 oua.
Crema cu nuca pentru foi de napolitana
Pentru crema cu miere pentru foi de napolitana aveti nevoie de zahar, miere, nuca si cacao.
Crema cu miere pentru foi de napolitana
Compozitia pentru crema pentru foi de napolitana se fierbe timp de 5 minute, apoi imediat se umplu foile.
Crema pentru foi de napolitanaPasca impletita cu branza dulce este delicioasa. Pentru a prepara aceasta pasca aveti nevoie de 1 kg faina,350 g zahar, 500...
Pasca impletita cu branza dulce
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane