Toate retetele

Eclere cu vanilie
Prajituri

Eclere cu vanilie

Eclerul cu vanilie este o prajitura delicioasa si foarte populara. Nu exista Craciun in care bunica sa nu ne prepare eclere....

Eclere cu vanilie
Pastai verzi cu mamaliga si usturoi
Mancaruri cu legume

Pastai verzi cu mamaliga si usturoi

Pastaile verzi cu mamaliga si usturoi este o mancare delicioasa si sanatoasa, ce se poate servi chiar si pentru vegetarieni....

Pastai verzi cu mamaliga si usturoi
Tort ciocolatos
Torturi

Tort ciocolatos

Acest tort de ciocolata este delicios si se prepara foarte repede. Blatul daca e cumparat atunci el este feliat si nu...

Tort ciocolatos
Tarta cu fructe de padure
Prajituri

Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure este o prajitura delicioasa si usoara de preparat. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul...

Tarta cu fructe de padure
Tarta cu prune personalizata
Prajituri

Tarta cu prune personalizata

Tarta cu prune personalizata este un tort delicios, usor de preparat si perfect pentru sarbatorirea unei persoane. Peste...

Tarta cu prune personalizata
Ciorba din ciolan de porc
Ciorbe

Ciorba din ciolan de porc

Ciorba din ciolan de porc este o supa foarte delicioasa. Ciolanul l-am spălat bine şi l-am pus la fiert cu puţină sare....

Ciorba din ciolan de porc
Tarta cu banane si nectarine
Prajituri

Tarta cu banane si nectarine

Tarta cu banane si nectarine este o prajitura delicioasa si usoara de preparat. Se face pandispanul sau oricare blat...

Tarta cu banane si nectarine
Chec cu smantana si nuca
Checuri

Chec cu smantana si nuca

Checul cu smantana si nuca este o prajitura delicioasa si simpla. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul...

Chec cu smantana si nuca
Budinca asortata
Budinci

Budinca asortata

Budinca asortata este un desert delicios. Pentru a prepara aceasta budinca aveti nevoie de budinca de vanilie, cacao, zmeura,...

Budinca asortata
Negresa de post cu gem
Prajituri

Negresa de post cu gem

Negresa de post este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta de post aveti nevoie de faina, ulei, zahar, nuca, dulceata,...

Negresa de post cu gem
Tort masina
Ornamente torturi

Tort masina

Tortul masina este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de pasta de zahar alba,...

Tort masina
Inghetata cu nuca si alune
Inghetate

Inghetata cu nuca si alune

Inghetata cu nuca si alune se serveste decorata cu frunzulite de menta. Este un desert delicios.

Inghetata cu nuca si alune
Glazuri
Glazuri, sosuri

Glazuri

Glazurile se prepara repede si simplu si se folosesc la prajituri. Va trebuie oua, zahar, zeama de lamaie.

Glazuri
Dulceaţă de căpsuni reţetă
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă. Pentru dulceata mea delicioasa de capsuni va trebuie 1 kg capsuni, 1 kg zahar, o cana de apa.

Dulceaţă de căpsuni reţetă
Dulceata aromata de nuci verzi
Dulceata

Dulceata aromata de nuci verzi

Pentru dulceata aromata de nuci verzi se aleg nucile cu mijlocul gelatinos, se inlatura coaja verde, apoi se oparesc.

Dulceata aromata de nuci verzi
Dulceata de fragi, zmeura sau mure
Dulceata

Dulceata de fragi, zmeura sau mure

Pentru dulceata de fragi, zmeura sau mure fructele proaspete se curata de frunze si se clatesc la jet de apa rece.

Dulceata de fragi, zmeura sau mure
Crema pentru tort caramel
Creme

Crema pentru tort caramel

Pentru crema pentru tort caramel se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se stinge cu ¾ de pahar de apa.

Crema pentru tort caramel
Crema pentru tort
Creme

Crema pentru tort

Pentru crema pentru tort aveti nevoie de 150 g ciocolata alba, 8 foi de gelatina, 2 oua, 2 linguri de zahar.

Crema pentru tort
Crema alba cu cocos
Creme

Crema alba cu cocos

Crema alba cu cocos se foloseste la orice fel de blat. Este usor de facut si este foarte buna.

Crema alba cu cocos
Crema alba
Creme

Crema alba

Pentru crema alba se fierb 150 ml apa si 300 g zahar pana se face un sirop gros. Este delicioasa.

Crema alba
Crema pariziana
Creme

Crema pariziana

Pentru crema pariziana, 5 oua se bat spuma, apoi, separat, se face un sirop dintr-o cana de zahar si jumatate de cana de apa.

Crema pariziana
Crema cu zahar ars pentru foi de napolitana
Creme

Crema cu zahar ars pentru foi de napolitana

Pentru crema cu zahar ars pentru foi de napolitana, ocana de zahar ars caramel se rastoarna pe marmura si se raceste.

Crema cu zahar ars pentru foi de napolitana
Crema cu rahat pentru foi de napolitana
Creme

Crema cu rahat pentru foi de napolitana

Pentru crema cu rahat pentru foi de napolitana, 1 kg rahat se da prin masina de tocat carne, alternativ cu 2 lamai taiate felii.

Crema cu rahat pentru foi de napolitana
Crema cu nuca pentru foi de napolitana
Creme

Crema cu nuca pentru foi de napolitana

Pentru crema cu nuca pentru foi de napolitana va trebuie 400 g zahar, 400 g unt, 200 g nuca macinata si 4 oua.

Crema cu nuca pentru foi de napolitana
Crema cu miere pentru foi de napolitana
Creme

Crema cu miere pentru foi de napolitana

Pentru crema cu miere pentru foi de napolitana aveti nevoie de zahar, miere, nuca si cacao.

Crema cu miere pentru foi de napolitana
Crema pentru foi de napolitana
Creme

Crema pentru foi de napolitana

Compozitia pentru crema pentru foi de napolitana se fierbe timp de 5 minute, apoi imediat se umplu foile.

Crema pentru foi de napolitana
Pasca impletita cu branza dulce
Cozonac

Pasca impletita cu branza dulce

Pasca impletita cu branza dulce este delicioasa. Pentru a prepara aceasta pasca aveti nevoie de 1 kg faina,350 g zahar, 500...

Pasca impletita cu branza dulce
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori