Toate retetele

Crochete de carofi
Aperitive cu legume

Crochete de carofi

Se dau cartofii prin razatoare, se adauga galbenusul, faina, sarea si piperul. Se prajesc in ulei incins.

Crochete de carofi
Prajitura cu mere si bezea
Prajituri

Prajitura cu mere si bezea

Dupa ce se decojesc, merele se taie rondeluri si se asaza in tava de la cuptor tapetata cu putin unt; peste ele se adauga...

Prajitura cu mere si bezea
Tocanita ungureasca
Mancaruri cu carne

Tocanita ungureasca

Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...

Tocanita ungureasca
Rusa si eleganta
Prajituri

Rusa si eleganta

6 galbenusuri, apa, 200 gr. zahar se bat pana se fac spuma, se adauga faina si cele 6 albusuri (care s-au batut spuma) se...

Rusa si eleganta
Oua scotiene
Mancaruri cu carne

Oua scotiene

Ouale scotiene cu cartofi piure sunt o reteta de aperitive festive potrivite pentru orice sarbatoare, mai ales de Paste, cand...

Oua scotiene
Bulgari de zapada cu fructe
Prajituri

Bulgari de zapada cu fructe

Blatul se taie in cubulete mici. Frisca se bate tare cu praful de intarit. Smantana se amesteca cu zaharul, apoi cu smantana...

Bulgari de zapada cu fructe
Piftie de porc
Mancaruri cu carne

Piftie de porc

Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se...

Piftie de porc
Friptura de porc la cuptor
Mancaruri cu carne

Friptura de porc la cuptor

Se ia un but de porc sau jumatate de but, se sareaza, se pipereaza, se freaca cu usturoi si se lasa astfel cel putin o ora....

Friptura de porc la cuptor
Friptura de porc marinata
Mancaruri cu carne

Friptura de porc marinata

Atat muschiul de porc, butul ca si orice alta parte destinata pentru friptura, sunt mult mai gustoase daca se tin 24 de ore...

Friptura de porc marinata
Dobos Usor
Torturi

Dobos Usor

Blatul: Se bat spuma albusurile. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zahar, pana se deschid la culoare. Se...

Dobos Usor
Cordon Bleu
Mancaruri cu carne

Cordon Bleu

Pentru Cordon Bleu se ia carne de vitel, dar se poate folosi si de pui si de curcan (piept). Pieptul de pui se spala, se usca...

Cordon Bleu
Ciocanele la tava cu cartofi
Mancaruri cu carne

Ciocanele la tava cu cartofi

1. Preliminarii: Se curata, spala si se taie cartofii cuburi, se scurg ciupercile (daca sunt la conserva), se taie rosiile...

Ciocanele la tava cu cartofi
Bureti de fag
Muraturi combinate

Bureti de fag

Se spala bine buretii de fag, se taie fasii de aproximativ 2 cm., se fierb 60 de minute. Separat se fierg morcovii, se taie...

Bureti de fag
Orez dulce
Preparate cu miere

Orez dulce

Se fierbe orezul cu laptele, sarea si zaharul vanilat, cam 45 de minute. Se adauga mai spre sfarsit mierea si scortisoara.

Orez dulce
Telina cu maioneza
Aperitive cu oua

Telina cu maioneza

Telina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...

Telina cu maioneza
Valurile Dunarii
Prajituri

Valurile Dunarii

Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul,...

Valurile Dunarii
Prajitura Hilda
Prajituri

Prajitura Hilda

Pentru aluat, se pun toate ingredientele impreuna si se amesteca cu mixerul si se pun intr-o tava care a fost intai acoperita...

Prajitura Hilda
Ischler
Prajituri

Ischler

Din ingredientele de aluat se face o coca din care se taie forme rotunde si se coc la 200 de grade - 10 minute. Aluatul se...

Ischler
Toba
Mancaruri cu carne

Toba

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile. Se rade soricul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare...

Toba
Carnati preparati in casa
Mancaruri cu carne

Carnati preparati in casa

Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si...

Carnati preparati in casa
Carnati de ficat de porc (lebervust)
Mancaruri cu carne

Carnati de ficat de porc (lebervust)

Se taie felii ficatul porcului si se pune in apa. Se schimba apa de mai multe ori, pana ce ficatul devine alb. Intre timp se...

Carnati de ficat de porc (lebervust)
Toba de casa
Mancaruri cu carne

Toba de casa

Carnea de la cap se pune la fiert. Se adauga inima si rinichii. Se sareaza apa si se puncateva foi de dafin. Dupa ce a fiert...

Toba de casa
Aluat din unt si smantana
Aluaturi

Aluat din unt si smantana

Se amesteca ingredientele, se formeaza aluatul, apoi se da la rece. Peste 3 - 4 ore se intrebuinteaza. Se fac placintele...

Aluat din unt si smantana
Aluat din branza de vaci
Aluaturi

Aluat din branza de vaci

Se amesteca ingredientele, se framanta bine, apoi se lasa jumatate de ora. Se imparte in doua. Se intind doua foi de...

Aluat din branza de vaci
Strudel cu visine
Prajituri

Strudel cu visine

Se pun visinele intr-un castron cu zahar. Se intinde foaia de placinta, se stropeste cu unt topit, se presara cu pesmet. Se...

Strudel cu visine
Minciuni
Gogosi

Minciuni

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia subtire, cat muchia de cutit. Se tiae fasii lungi de 7...

Minciuni
Ciorbita de vacuta
Ciorbe

Ciorbita de vacuta

Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6,...

Ciorbita de vacuta
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori