Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
mod de preparare
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele.
Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată.
Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat).
Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt.
Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și condimentele, apoi smântâna și uleiul și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și vom obține o compoziție mai groasă.
Mixăm albușurile spumă și le încorporăm ușor în compoziție.Împărțim compoziția în trei boluri.
Într-o parte adăugăm spanacul, în alta morcovul și în ultima șunca presată.
Omogenizăm bine cele trei compoziții și le mai potrivim textura cu făină.
Eu am mai adăugat cam câte 2 linguri la cea cu morcov și cea cu șuncă și ceva mai mult la cea cu spanac.
Umplem formele de brioșe punând câte o lingură din fiecare, în câte o formă.
Ne jucăm puțin cu culorile, punând compozițiile în ordini diferite, ca să nu semene brioșele între ele și să obținem un mozaic plăcut.
Coacem delicioasele Brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată pentru 35-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc.
Le lăsăm să se răcească în forme și apoi le transferăm pe platou.
Sunt de mare efect printre celelalte aperitive ale unei mese festive, vă invit să le testați!
Incearca si Ardei umpluti cu branza si marar
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu legume si sunca presata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe