Aperitive cu peste

Grep umplut cu ton
Romania

Grep umplut cu ton

Se folosesc grepuri galbene, sa nu fie dulci , se taie in doua si se scoate miezul cu grija ca sa ramana jumatate de coaja...

Grep umplut cu ton
Scrumbii marinate
Romania

Scrumbii marinate

Pentru marinata se aleg scrumbii sarate, cu lapti. Se tin 24 de ore in apa, ca sa se desareze, schimband apa odata sau de...

Scrumbii marinate
Marinata de hamsii
Romania

Marinata de hamsii

Se eviscereaza hamsiile, dupa care se clatesc intr-o solutie otet cu apa (50ml otet, 50ml apa), ceapa se taie julien. Se...

Marinata de hamsii
Icre
Romania

Icre

Intr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa. Se...

Icre
Icre de post
Romania

Icre de post

Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla....

Icre de post
Aperitiv crocant cu ton
Romania

Aperitiv crocant cu ton

Se scurge bine tonul de apa, se taie castravetii murati marunt (si se storc in pumn). Se amesteca toate ingredientele intr-un...

Aperitiv crocant cu ton
Peste in aluat
Romania

Peste in aluat

Se poate pregati din salau, nisetru, morun, somn. Se curata pestele de pielita si de oase. Se taie in bucatele mici cam de...

Peste in aluat
Bulete din cod file
Romania

Bulete din cod file

1. Codul se condimenteaza cu sare si piper si se pune in stimer(se fierbe in abur) pana cand este deajuns de patruns(aprox....

Bulete din cod file
Sardine marinate
Romania

Sardine marinate

Se caleste in unt ceapa si usturoiul pana ce devin aurii. Se adauga lamaile taiate felii, condimentele si verdeturile,...

Sardine marinate
Calcan gratinat
Romania

Calcan gratinat

Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava...

Calcan gratinat
Macrou boulonnaise
Romania

Macrou boulonnaise

Se spala fileurile de macrou si se inabuse in vin 5 minute. Se taie prazul in bucati si se caleste in unt 30 minute, dupa...

Macrou boulonnaise
Pastrav cu piper verde si lamaie
Romania

Pastrav cu piper verde si lamaie

Se striveste piperul verde. Se topesc 50 gr. unt in tava ce trebuie introdusa la cuptor, se pune otet, piperul verde pisat,...

Pastrav cu piper verde si lamaie
Icre de stiuca
Romania

Icre de stiuca

Icrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de...

Icre de stiuca
Ton cu maioneza
Romania

Ton cu maioneza

Se face o maioneza mai consistenta de aceea se adauga cartoful fiert. Se poate pune la inceput un galbenus, cartoful fiert si...

Ton cu maioneza
Caracatita cu otet
Romania

Caracatita cu otet

Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se...

Caracatita cu otet
Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)
Romania

Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)

1. Se amesteca ouale cu smintina. Se adauga piinea rupta in bucatele si se lasa 10 minute. 2. Se scurge apa de la peste....

Ton cu ciuperci si masline (Fransk tonfiskterrin)
Roll-Mops
Romania

Roll-Mops

Scrumbiile se curata, se taie capul si se desfac in doua in lungime, scotind oasele. Se pun in lapte ca sa se desareze si se...

Roll-Mops
Sufleu de salau
Romania

Sufleu de salau

Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...

Sufleu de salau
Pasta de peste
Romania

Pasta de peste

Se scurge din conserva uleiul, iar pestele se amesteca bine cu toate ingredientele de mai sus, pana rezulta o pasta.

Pasta de peste
Pasta de peste afumat
Romania

Pasta de peste afumat

Ingredientele se amesteca bine cu mixerul de taiat.

Pasta de peste afumat
Ton cu piure
Romania

Ton cu piure

Se paseaza cartofii. Se topeste untul si se amesteca bine cu malai, dupa care se adauga supa de pui si laptele. Se fierbe...

Ton cu piure
Rosii umplute cu peste
Romania

Rosii umplute cu peste

Rosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa la scurt. Intr-un castron se freaca pestele fiert cu miezul de la rosii,...

Rosii umplute cu peste
Crema de heringi
Romania

Crema de heringi

Heringii se curata de piele si oase, se trec prin masina de tocat impreuna cu sardelele, se adauga mustarul, zeama de lamiie,...

Crema de heringi
Budinca de peste
Romania

Budinca de peste

Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...

Budinca de peste
Avocado cu creveti
Romania

Avocado cu creveti

Se taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii...

Avocado cu creveti
Piine mozaic
Romania

Piine mozaic

Se dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...

Piine mozaic
Salata de peste afumat cu cartofi
Romania

Salata de peste afumat cu cartofi

Maioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa...

Salata de peste afumat cu cartofi
Salata de ton cu ceapa
Romania

Salata de ton cu ceapa

Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....

Salata de ton cu ceapa
Carpaccio de saumon
Romania

Carpaccio de saumon

Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...

Carpaccio de saumon
Salata cu brinza si peste
Romania

Salata cu brinza si peste

Se desareaza cca 1 ora in apa hamsiii, apoi se curata. Se taie salatele, ridichile, rosiile, patrunjelul. Se amesteca pestele...

Salata cu brinza si peste
Icre negre frantuzesti
Romania

Icre negre frantuzesti

Se curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din...

Icre negre frantuzesti
Salata de icre negre
Romania

Salata de icre negre

Icrele negre proaspete sau tescuite se piseaza si se amesteca cu o felie de franzela inmuiata in lapte si bine stoarsa. Se...

Salata de icre negre
Salata de icre cu ceapa si usturoi
Romania

Salata de icre cu ceapa si usturoi

Se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...

Salata de icre cu ceapa si usturoi
Salata de icre de crap
Romania

Salata de icre de crap

Icrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita...

Salata de icre de crap
Salata de ton cu fasole
Romania

Salata de ton cu fasole

Fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de...

Salata de ton cu fasole
Pasta de peste
Romania

Pasta de peste

Pestele se scurge de ulei, se paseaza, se freaca cu margarina pina se omogenizeaza (se poate da cu mixerul), se adauga zeama...

Pasta de peste
Ton cu porumb
Romania

Ton cu porumb

Se amesteca tonul din conserva cu porumbul intr-un vas de sticla (pentru aspect), se adauga zeama de lamiie pentru a da un...

Ton cu porumb
Scrumbie tocata
Romania

Scrumbie tocata

Scrumbia sarata se spala, se curata de piele si de oase si se lasa sa stea in lapte rece sau apa 3 ore, sa se desareze. Se...

Scrumbie tocata
Choux-uri umplute
Romania

Choux-uri umplute

Se fierbe in clocot apa impreuna cu sarea si untul. Cind clocoteste, se adauga faina toata deodata, amestecind continuu cu o...

Choux-uri umplute
Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
Romania

Aperitiv cu hering afumat si scrumbie

Se fierbe oul, se curata si se taie in jumatati pe lung. Se prajesc doua felii de franzela pe plita si se pun pe platou,...

Aperitiv cu hering afumat si scrumbie
Stiuca umpluta
Romania

Stiuca umpluta

Se curata pestele, se spala foarte bine si se zvinta. Se fierb ouale foarte tare, se curata si se taie marunt. Se combina...

Stiuca umpluta
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta