Codul se feliaza si se pune pentru cateva minute in lapte. Se scot apoi fileurile, se dau prin faina, ou batut si prin...
Fileuri de codPestele se fierbe, apoi se curata de piele si oase si se sfarama cu dosul lingurii de lemn pana devine ca o pasta. Separat...
Crochete de pesteCrab sticks sunt un tip de fructe de mare prelucrate din mai multe feluri de pesti cu carne alba si condimente. Se mai numesc...
Crab sticks panePrima data curatam pestele, il spalam si il fierbem. Cand este gata fiert se scoate din apa, se racoreste, apoi se scot...
Sufleu de pesteFierbem salaul, ii scoatem oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte sau zeama in...
Sufleu de salauSe fierb cartofii in coaja, se trec prin sita si se amesteca, pe foc, cu unt. Ceapa se toaca si se inmoaie bine in unt, pe...
Bulete de cartofi cu pesteSardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...
Pasta de sardele in sos tomatDin faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...
Sardele in aluatSe freaca bine sardelele, fara osul din sira spinarii, pana devin pasta. Se freaca apoi bine untul si se amesteca cu pasta de...
Pasta de sardele cu untTaie un file cubulete si trage-l in unt impreuna cu ceapa si ciupercile tocate marunt. Dupa ce a scazut zeama pe care o lasa...
Rulouri cu pesteSe spala frunzele de salvie si se lasa sa se scurga pe o sita. Branza se da pe razatoare si se amesteca bine cu smantana....
Specialitate cu somon si salviePreincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel,...
Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancettaSe pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja...
Somon in saramura cu sos de smantana cu hreanHeringul file se taie in doua de-a lungul, se ruleaza si se strapunge cu scobitori. Galbenusurile fierte se zdrobesc si se...
Gustare cu heringPestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina. Ouale se...
Ton cu lamaieDupa ce se decongeleaza pestele, se taie felii, se sareaza, se da un praf de piper, se trec prin faina pe ambele parti. Se...
Ton cu ciuperciPune rosiile pentru putin timp in apa clocotita, decojeste-le si taie-le cubulete. Decojeste vanata si dovleceii si taie-i in...
Ton cu legumeSpala si sterge feliile de peste. Prajeste usturoiul curatat si pisat in 3 linguri de ulei, dupa care scoate-l din ulei....
Ton cu fasoleSe tin scrumbiile 24 de ore in apa, ca sa se desareze. Se curata si se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se asaza pe o...
Scrumbii sarate cu sos de mustarSe spala sardelele cu apa calda, se curata de oase si se pun in salatiera, cu zeama de lamiie stoarsa deasupra. Se adauga...
File de sardele cu smantinaSe caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se...
Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghelSomon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru...
Somon in scoici din aluat frantuzescAceste mini-rulade cu somon afumat sunt delicioase si consistente, perfecte pentru o petrecere intre prieteni.
Mini-rulade cu somon afumatSe prepara sosul de spanac si sosul Mornay. Intro tava se pun straturi alternante: paste lasagne, sos de spanac, fileu de...
Lasagne de somon cu spanacSomonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele se mai lasa 4 minute la foc...
Chiftele de somon cu capereCele 2 feluri de somon se toaca cubulete, se amesteca cu ceapa si mararul tocate marunt. Se face un sos din smantana, ulei,...
Tartar de somonPreincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti...
Ton cu ou in foi de placintaSe pregatesc icrele si anume ca sa fii sigur ca icredele nu sunt prea sarate, acestea se gusta inca inainte ca ele sa fie...
Icre simplePunem la fiert apa impreuna cu otetul, dafinul si piperul. Adaugam fileul in tigaie, lasam sa fiarba si stingem focul. Se...
Aperitiv cu pesteIntr-un bol se amesteca tuna, morcovul, ceapa, oul, maioneza, pesmetul, sare si piper sau foloseste food processor-ul. Cu...
Tuna Dippers, chiftelute de pesteAluatul l-am facut din 100 g unt, un ou, faina din macinis integral de grau si putina apa cat sa se formeze o coca potrivita....
Tarta cu ton si branza de oaieIntr-un vas se pun crevetii, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, cimbrul si menta. Se lasa la frigider circa 30 minute. Dupa...
Antipasto cu crevetiSe da totul prin mixer si pune in forma de chec sau rotunda dupa gust si imaginatie. Se da la frigider. Se orneaza tot dupa...
Pate de crevetiPestele il punem in apa care fierbe si il lasam cca 5 minute. Intr timp tocam ce trebuie prajit si se trece la calire. Mai...
Crema de pesteTonul se scurge foarte bine si se marunteste (eu am avut ton bucati), ceapa se toaca marunt, cascavalul se da prin razatoarea...
Foi de brick cu ton si cascavalCu un cutit bine ascutit taiem de-a lungul sirei spinarii. Repetam operatiunea si pe partea cealalta. Partea prea grasa de la...
Somon marinatSe mixeaza somonul taiat marunt impreuna cu sucul si coaja de lamaie, pana se omogenizeaza. Se adauga untul inmuiat si...
Pate de somonTartine cu crema de somon fume sunt niste gustari cu peste delicioase.Tartinele pot fi pregatite pentru orice ocazie festiva,...
Tartine cu crema de somon fumeAm amestecat toate ingredientele in blender si am facut o pasta. poi am trecut capetele grisinelor prin pasta de ton si am...
Grisine cu pasta de ton si suncaPepenele se curata de coaja, se taie in felii subtiri si se marineaza intr-un vas plat impreuna cu spumantul. Se tin timp de...
Pepene galben spumant cu somon afumatStropim pestele cu suc de lamaie, saram, piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga. Intre timp pregatim legumele: taiem...
Rulade de peste cu morcov si dovlecelCrema de somon cu branza este un apertitiv potrivit pentru orice ocazie: de la o receptie cu pretentii si pana la o seara...
Crema de somon cu branzaPrepararea 1. Crevetii se curata de piei si se frig in tigaie cu un pic de ulei de masline pana devin roz si au forma de C,...
Cocktail de creveti cu grapefruit si avocadoAm condimentat pestele cu putina sare si l-am prajit. Am spart ouale si le-am batut bine, am adaugat zema de lamaie si am...
APERITIV CU PESTEPe o folie de aluminiu am asezat frunzele de salata pe care le-am uns cu unt. Am asezat somonul marinat. Am uns cu...
Rulada de peste crud1. Se taie somonul in fasii de 5 cm. Se spala mararul, se scurge de apa, se iau frunzulitele si se toaca. Crema de unt cu...
Somon afumat umplut cu crema finaPe un platou sau farfurie rotunda se pune la mijloc tonul scurs bine si stropit cu cateva picaturi de lamaie (optional) de...
AsortPreparare: se face o marinata din ulei, vin, otet, sucul unei jumatati de lamaie, sare, piper, cimbru, foaie de dafin. Se...
Frigarui cu crevetiSe taie pestele in bucati de 4-5 cm. Acestea se condimenteaza si se trec prin pesmet si se prajesc in ulei. Se scot pe...
Cosulete de primavaraSe spala pestele, se taie bucati se pune intr-o tava unsa cu ulei cartofi taiati rotund, morcov, ceapa si dupa aceea pe...
Peste la cuptorSe face un puire din cartofi in care se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, patrunjelul tocat si sare. Se amesteca...
Aperitiv New ZeelandPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakes