Aperitive cu peste

Fileuri de cod
Romania

Fileuri de cod

Codul se feliaza si se pune pentru cateva minute in lapte. Se scot apoi fileurile, se dau prin faina, ou batut si prin...

Fileuri de cod
Crochete de peste
Romania

Crochete de peste

Pestele se fierbe, apoi se curata de piele si oase si se sfarama cu dosul lingurii de lemn pana devine ca o pasta. Separat...

Crochete de peste
Crab sticks pane
Romania

Crab sticks pane

Crab sticks sunt un tip de fructe de mare prelucrate din mai multe feluri de pesti cu carne alba si condimente. Se mai numesc...

Crab sticks pane
Sufleu de peste
Romania

Sufleu de peste

Prima data curatam pestele, il spalam si il fierbem. Cand este gata fiert se scoate din apa, se racoreste, apoi se scot...

Sufleu de peste
Sufleu de salau
Romania

Sufleu de salau

Fierbem salaul, ii scoatem oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din unt, faina si lapte sau zeama in...

Sufleu de salau
Bulete de cartofi cu peste
Romania

Bulete de cartofi cu peste

Se fierb cartofii in coaja, se trec prin sita si se amesteca, pe foc, cu unt. Ceapa se toaca si se inmoaie bine in unt, pe...

Bulete de cartofi cu peste
Pasta de sardele in sos tomat
Romania

Pasta de sardele in sos tomat

Sardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...

Pasta de sardele in sos tomat
Sardele in aluat
Romania

Sardele in aluat

Din faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...

Sardele in aluat
Pasta de sardele cu unt
Romania

Pasta de sardele cu unt

Se freaca bine sardelele, fara osul din sira spinarii, pana devin pasta. Se freaca apoi bine untul si se amesteca cu pasta de...

Pasta de sardele cu unt
Rulouri cu peste
Romania

Rulouri cu peste

Taie un file cubulete si trage-l in unt impreuna cu ceapa si ciupercile tocate marunt. Dupa ce a scazut zeama pe care o lasa...

Rulouri cu peste
Specialitate cu somon si salvie
Romania

Specialitate cu somon si salvie

Se spala frunzele de salvie si se lasa sa se scurga pe o sita. Branza se da pe razatoare si se amesteca bine cu smantana....

Specialitate cu somon si salvie
Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancetta
Romania

Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancetta

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Indepartati partea de jos a tulpinilor de sparanghel,...

Sparanghel cu rozmarin si ansoa, invelite in pancetta
Somon in saramura cu sos de smantana cu hrean
Romania

Somon in saramura cu sos de smantana cu hrean

Se pune fileul de somon cu pielea in jos pe o folie pregatita, apoi se presara cu amestecul de sare-zahar, se mai pune coaja...

Somon in saramura cu sos de smantana cu hrean
Gustare cu hering
Romania

Gustare cu hering

Heringul file se taie in doua de-a lungul, se ruleaza si se strapunge cu scobitori. Galbenusurile fierte se zdrobesc si se...

Gustare cu hering
Ton cu lamaie
Romania

Ton cu lamaie

Pestele se lasa la decongelat la temperatura camerei, se taie felii. Se sareaza pe ambele parti, se trec prin faina. Ouale se...

Ton cu lamaie
Ton cu ciuperci
Romania

Ton cu ciuperci

Dupa ce se decongeleaza pestele, se taie felii, se sareaza, se da un praf de piper, se trec prin faina pe ambele parti. Se...

Ton cu ciuperci
Ton cu legume
Romania

Ton cu legume

Pune rosiile pentru putin timp in apa clocotita, decojeste-le si taie-le cubulete. Decojeste vanata si dovleceii si taie-i in...

Ton cu legume
Ton cu fasole
Romania

Ton cu fasole

Spala si sterge feliile de peste. Prajeste usturoiul curatat si pisat in 3 linguri de ulei, dupa care scoate-l din ulei....

Ton cu fasole
Scrumbii sarate cu sos de mustar
Romania

Scrumbii sarate cu sos de mustar

Se tin scrumbiile 24 de ore in apa, ca sa se desareze. Se curata si se scoate sira spinarii. Se taie bucati si se asaza pe o...

Scrumbii sarate cu sos de mustar
File de sardele cu smantina
Romania

File de sardele cu smantina

Se spala sardelele cu apa calda, se curata de oase si se pun in salatiera, cu zeama de lamiie stoarsa deasupra. Se adauga...

File de sardele cu smantina
Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghel
Romania

Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghel

Se caleste spanacul cu jumatate din ceapa tocata in 2 linguri de ulei, numai vreo 3 minute, cat sa se moaie binisor. Se...

Somon imbracat in aluat cu sos de sparanghel
Somon in scoici din aluat frantuzesc
Romania

Somon in scoici din aluat frantuzesc

Somon in scoici din aluat frantuzesc este un aperitiv cu peste deosebit care poate fi servit la orice ocazie festiva. Pentru...

Somon in scoici din aluat frantuzesc
Mini-rulade cu somon afumat
Romania

Mini-rulade cu somon afumat

Aceste mini-rulade cu somon afumat sunt delicioase si consistente, perfecte pentru o petrecere intre prieteni.

Mini-rulade cu somon afumat
Lasagne de somon cu spanac
Romania

Lasagne de somon cu spanac

Se prepara sosul de spanac si sosul Mornay. Intro tava se pun straturi alternante: paste lasagne, sos de spanac, fileu de...

Lasagne de somon cu spanac
Chiftele de somon cu capere
Romania

Chiftele de somon cu capere

Somonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele se mai lasa 4 minute la foc...

Chiftele de somon cu capere
Tartar de somon
Romania

Tartar de somon

Cele 2 feluri de somon se toaca cubulete, se amesteca cu ceapa si mararul tocate marunt. Se face un sos din smantana, ulei,...

Tartar de somon
Ton cu ou in foi de placinta
Romania

Ton cu ou in foi de placinta

Preincalziti cuptorul la 195 C. Desfacem conserva de ton, o scurgem de apa/ulei, puneti tonul intr-un bol acolo desfaceti...

Ton cu ou in foi de placinta
Icre simple
Romania

Icre simple

Se pregatesc icrele si anume ca sa fii sigur ca icredele nu sunt prea sarate, acestea se gusta inca inainte ca ele sa fie...

Icre simple
Aperitiv cu peste
Romania

Aperitiv cu peste

Punem la fiert apa impreuna cu otetul, dafinul si piperul. Adaugam fileul in tigaie, lasam sa fiarba si stingem focul. Se...

Aperitiv cu peste
Tuna Dippers, chiftelute de peste
Romania

Tuna Dippers, chiftelute de peste

Intr-un bol se amesteca tuna, morcovul, ceapa, oul, maioneza, pesmetul, sare si piper sau foloseste food processor-ul. Cu...

Tuna Dippers, chiftelute de peste
Tarta cu ton si branza de oaie
Romania

Tarta cu ton si branza de oaie

Aluatul l-am facut din 100 g unt, un ou, faina din macinis integral de grau si putina apa cat sa se formeze o coca potrivita....

Tarta cu ton si branza de oaie
Antipasto cu creveti
Romania

Antipasto cu creveti

Intr-un vas se pun crevetii, zeama de lamaie, uleiul, usturoiul, cimbrul si menta. Se lasa la frigider circa 30 minute. Dupa...

Antipasto cu creveti
Pate de creveti
Romania

Pate de creveti

Se da totul prin mixer si pune in forma de chec sau rotunda dupa gust si imaginatie. Se da la frigider. Se orneaza tot dupa...

Pate de creveti
Crema de peste
Romania

Crema de peste

Pestele il punem in apa care fierbe si il lasam cca 5 minute. Intr timp tocam ce trebuie prajit si se trece la calire. Mai...

Crema de peste
Foi de brick cu ton si cascaval
Romania

Foi de brick cu ton si cascaval

Tonul se scurge foarte bine si se marunteste (eu am avut ton bucati), ceapa se toaca marunt, cascavalul se da prin razatoarea...

Foi de brick cu ton si cascaval
Somon marinat
Romania

Somon marinat

Cu un cutit bine ascutit taiem de-a lungul sirei spinarii. Repetam operatiunea si pe partea cealalta. Partea prea grasa de la...

Somon marinat
Pate de somon
Romania

Pate de somon

Se mixeaza somonul taiat marunt impreuna cu sucul si coaja de lamaie, pana se omogenizeaza. Se adauga untul inmuiat si...

Pate de somon
Tartine cu crema de somon fume
Romania

Tartine cu crema de somon fume

Tartine cu crema de somon fume sunt niste gustari cu peste delicioase.Tartinele pot fi pregatite pentru orice ocazie festiva,...

Tartine cu crema de somon fume
Grisine cu pasta de ton si sunca
Romania

Grisine cu pasta de ton si sunca

Am amestecat toate ingredientele in blender si am facut o pasta. poi am trecut capetele grisinelor prin pasta de ton si am...

Grisine cu pasta de ton si sunca
Pepene galben spumant cu somon afumat
Romania

Pepene galben spumant cu somon afumat

Pepenele se curata de coaja, se taie in felii subtiri si se marineaza intr-un vas plat impreuna cu spumantul. Se tin timp de...

Pepene galben spumant cu somon afumat
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Romania

Rulade de peste cu morcov si dovlecel

Stropim pestele cu suc de lamaie, saram, piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga. Intre timp pregatim legumele: taiem...

Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Crema de somon cu branza
Romania

Crema de somon cu branza

Crema de somon cu branza este un apertitiv potrivit pentru orice ocazie: de la o receptie cu pretentii si pana la o seara...

Crema de somon cu branza
Cocktail de creveti cu grapefruit si avocado
Romania

Cocktail de creveti cu grapefruit si avocado

Prepararea 1. Crevetii se curata de piei si se frig in tigaie cu un pic de ulei de masline pana devin roz si au forma de C,...

Cocktail de creveti cu grapefruit si avocado
APERITIV CU PESTE
Romania

APERITIV CU PESTE

Am condimentat pestele cu putina sare si l-am prajit. Am spart ouale si le-am batut bine, am adaugat zema de lamaie si am...

APERITIV CU PESTE
Rulada de peste crud
Romania

Rulada de peste crud

Pe o folie de aluminiu am asezat frunzele de salata pe care le-am uns cu unt. Am asezat somonul marinat. Am uns cu...

Rulada de peste crud
Somon afumat umplut cu crema fina
Romania

Somon afumat umplut cu crema fina

1. Se taie somonul in fasii de 5 cm. Se spala mararul, se scurge de apa, se iau frunzulitele si se toaca. Crema de unt cu...

Somon afumat umplut cu crema fina
Asort
Romania

Asort

Pe un platou sau farfurie rotunda se pune la mijloc tonul scurs bine si stropit cu cateva picaturi de lamaie (optional) de...

Asort
Frigarui cu creveti
Romania

Frigarui cu creveti

Preparare: se face o marinata din ulei, vin, otet, sucul unei jumatati de lamaie, sare, piper, cimbru, foaie de dafin. Se...

Frigarui cu creveti
Cosulete de primavara
Romania

Cosulete de primavara

Se taie pestele in bucati de 4-5 cm. Acestea se condimenteaza si se trec prin pesmet si se prajesc in ulei. Se scot pe...

Cosulete de primavara
Peste la cuptor
Romania

Peste la cuptor

Se spala pestele, se taie bucati se pune intr-o tava unsa cu ulei cartofi taiati rotund, morcov, ceapa si dupa aceea pe...

Peste la cuptor
Aperitiv New Zeeland
Romania

Aperitiv New Zeeland

Se face un puire din cartofi in care se adauga uleiul de masline, zeama de lamaie, patrunjelul tocat si sare. Se amesteca...

Aperitiv New Zeeland
Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Ardei iuti la otet
4
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet
Gogosi
5
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi