Se taie pestele bucati, se pune sare, se trece prin faina si se prajeste. Se taie ceapa marunt si se inabusa cit mai mult....
Zacusca de peste cu arpagic
Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face...
Salau prajit cu usturoi
Se scot fileuri din peste, se asaza intr-un vas care rezista la cuptor, peste un strat de sos alb pentru peste amestecat cu...
File de peste cu ciuperci
Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ½ de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin...
Salau mic pane
Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii),...
Zacusca de peste
Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii si se sareaza usor. Ceapa si usturoiul curatate...
Stufat de peste
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se...
Salau polonez
Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat...
Crap rasol cu legume
Se asaza in cratita un rind de rosii si verdeata. Deasupra se pune pestele taiat bucati si apoi un alt strat de rosii,...
Crap cu rosii
Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in...
Mincare de somn cu rosii
Se pune codul file in tava cu unt, zeama de lamiie si piper, dupa care se pune la cuptor. Intr-un vas se pun 200 gr maioneza...
Cod file
Pestele dezghetat se taie bucati, se sareaza si se lasa sa stea cu sare pina se prepara aluatul. Se bate oul spuma se...
Peste prajit in aluat
Se sareaza si pipereaza codul pe ambele parti. Se incing 2 linguri (30 ml)de ulei, se pune codul si se lasa 30 secunde...
Cod a la french country
Pestele proaspat sau dezghetat se taie in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pina se...
Peste pescaresc
Se curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul. Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu...
Peste cu sos la cuptor
Crapul, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel ½ ora. Se usuca fiecare bucata cu un...
Marinata de crap aromata
Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina...
Plachie de crap cu ceapa
Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la...
Scoici cu vin alb
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele...
Saramura dobrogeana
Se curata pestele, se spala, se taie bucati, se sareaza si se lasa 10-15 minute ca sa patrunda sarea. Se sterge apoi fiecare...
Crap prajit cu zeama de lamiie
Pestele, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea 15-20 minute. Apoi se sterge fiecare bucata cu...
Plachie de crap in vin
Umplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata fin, se amesteca cu miez de franzela muiat in lapte si stors, piper,...
Crap umplut cu ciuperci
Se fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se pune...
Rasol de salau cald
Pestele curatat si spalat se lasa ½ ora cu sare. Se asaza apoi in tava cu rosiile taiate felii, ceapa taiata pestisori,...
Crap cu sos rosu si cascaval
Se amesteca brinza cu oul si ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Amestecul se introduce in pestele condimentat, ce a...
Pastrav umplut
Se caleste varza, daca este dulce se adauga rosii si putina apa si cind este aproape gata, se asaza in tava, iar pe deasupra...
Crap pe varzaCaserole cu ton si broccoli este de fapt un gratin delicios. Este o mancare usoara, foarte sanatoasa, plina de vitamine, si...
Caserola (gratin) cu ton si broccoli
Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare...
Crap cu arpagic
Se curata pestele, se spala, se taie bucati si se lasa sa stea ½ ora cu sare. Se zvinta intr-o cirpa curata, se tavaleste...
Marinata de crap
Se prepara o coca, fie aluat frantuzesc, fie un alt aluat preparat din faina, unt si otet. Se inabusa bine de tot 3-4 cepe,...
Peste in aluat
Pestele se curata si se tapeteaza cu sare. Se curata ceapa si se taie cubulete cit mai mici, dupa care se caleste in ulei cu...
Peste umplut cu ceapa si icre
Pestele curatat se taie bucati si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Ceapa taiata felii foarte subtiri se inabusa cu...
Plachie de crap cu verdeata
Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata,...
Crap cu menta
Pestele se curata, se spala si se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Apoi se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa...
Crap umplut cu nuci
Se despica crapul si se fixeaza pe betisoare. Se pune la tava nesarat, cu ulei foarte mult si multa boia de ardei dulce. Se...
Crap la cuptor in sos de vin si usturoi
Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri, se scot oasele, se taie...
Ardei umpluti cu stavrid
Pestele curatat si dezosat, impreuna cu piinea inmuiata in apa si ceapa calita in ulei, se da prin masina de tocat, apoi se...
Chiftelute din peste
Se sareaza fileurile. Se ruleza-le cu partea carnoasa inauntru si se pun intr-o tava unsa cu grasime. Se pregateste marinata...
Scrumbii la cuptor
Pestele se curata, se despica pe burta, se spala. Se detaseaza burta, se taie in bucati care, dupa ce se ung cu ulei, se...
Saramura de crap aromata
Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc...
Saramura aromata cu usturoi
Pestele se curata si se spala, ceapa se toaca marunt si se caleste cu o parte din unt. Se adauga ciupercile curatate, spalate...
Peste umplut cu ciuperci
Pestele se taie in doua si se curata de oase (macrou), dupa care se da cu piper, sare, boia de ardei. Se separa albusurile de...
Peste in aluat crocant
Se prepara din somn proaspat sau sarat. Cel mai bun este cel cu peste proaspat. Se sareaza si se lasa pina a doua zi. Se...
Pana de somn
Pestele curatat, spalat si lasat la sare o jumatate de ora, se asaza in tava pe niste betisoare. Se umple burta cu bucati de...
Crap cu cascaval
Se fierbe pestele si se inlatura oasele. Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se asaza fileurile de peste, presarind...
Salau cu cascaval si smintina
Se curata pestele, se spala bine, iar in interior se adauga mazarea, fasolea verde, usturoiul, si condimentele. Se pune in...
Peste la cuptor
Pestele dezghetat se taie in bucati, se sareaza. Se bate oul spuma, se amesteca cu 2 linguri untdelemn, se sareaza si apoi se...
Peste prajit in aluat de la Bunica
Pestele curatat se lasa ½ ora cu sare, se cresteaza si in crestaturi se pun boabe de piper, usturoi, felii de lamiie,...
Crap la cuptor cu usturoi
Se taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In...
Peste cu sos Ragut
Pestele curatat si spalat se sareaza si se pipereaza, apoi se stropeste cu zeama de lamiie, se da prin faina si se prajeste...
Peste cu marar
Cartofii spalati se fierb in apa cu sare, dupa care se curata de coaja si se taie felii. 100 gr. supa se amesteca cu...
Fileuri de peste cu cartofi si telina
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane