Somonul cu laptele, dafinul si cateva frunzulite de marar se pun la fiert. Cand fierbe laptele (care tre sa acopere pestele)...
Chiftele cu somon1. Se cureta pestii si se freaca cu sare, piper si pulbere de rozmarin pe exterior cat si in interior; 2. Se cresteaza pe...
Platica cu rozmarin si sos de telina
Intr-o tigaie mare se pune uleiul de masline la incins, se caleste ceapa tocata marunt, ardeiul si rosiile taiate cuburi...
Sepie cu mazare
1.Fileurile de peste se spala, se sterg cu un servet de bucatarie. Se sareaza. 2.Cele 4 fileuri de crap se trec prin faina...
File de crap cu ragout de raci
1. Se amesteca sucul de lamaie, mararul, patrunjelul, piperul si un praf de sare. Se aseaza cate unfileu de peste intr-o...
Somn in aluat
Fileul de peste se taie in felii potrivite, se sareaza, se pipereaza dupa gust. Ceapa se curata, se taie fideluta si se...
Peste cu ciuperci
Pestele curatat si spalat se taie in felii de 3-4 cm. si se sareaza. Se lasa sa stea 1/2 ora. Cartofii se curata, se taie...
Peste in aluat de berePestele curatat si spalat se unge cu grasime (eu am ales margarina) pe interior si exterior si se pune cate o foaie de dafin...
Macrou in folie la cuptor sau grill
Preincalziti cuptorul la 200°C (foc mare). Intr-un castronel amestecati untul, mustarul si mierea. Puneti deoparte. In alt...
Somon Dijon la cuptorSe sareaza filul de crap si se pune intr-o tava.Se taie ceapa felii si se opareste. Se taie ardeiul si verdeata marunt, apoi...
Plachie de crapSe spala bine cartofii si dovleceii, se taie felii subtiri . Feliile de cartofi se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa...
Filet de somon cu cartofi si dovlecei,in pergamentSe maruntesc/macina ceapa,cu verdeturile,prima data Dupa care se adauga morcoviorul si ardeiul.Legumele maciante,se pun...
Filet de somon in crusta picanta,la cuptorSe spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand...
Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj
Macroul afumat se dezoseaza si se taie bucatele mici, celalalt macrou se pune la fiert. Dupa care se dezoseaza si se taie...
Salata de peste cu maioneza
Intr-o tigaie se topeste slanina. Se adauga ceapa, morcovul taiat cubulete, lintea si le calim impreuna. Se incorporeaza...
Nisetru cu linte si placintele de cartofi
Fileurile de peste se sareaza si se pipereaza. Cascavalul se rade si se amesteca cu hreanul ras cu aceasta compozitie se ung...
Cordon Blanc
Fileurile de somn se taie cubulete, se sareaza, se pipereaza, se adauga usturoiul zdrobit, se acopera cu folie de aluminiu si...
Cuburi de somn in aluat de clatite
Se dau file-ul de peste prin faina, intr-o tigaie se incinge un pic de ulei de masline iar cand s-a incalzit incepem sa...
Filet de peste in tigaie
Se spala bine cartofii si dovleceii, se taie în felii subtiri cu tot cu coaja. Feliile de cartofi se oparesc cinci minute...
Filet de somon în pergament
Pastravii se curata, se eviscereaza, se spala in multa apa rece. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii....
Pastravi cu sos dobrogean
Pulpele de pui de balta se spala si se sareaza. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si...
PUI DE BALTA
Imparte aluatul in doua parti egale. Unge o tava cu ulei de masline si intinde o prima foaie de aluat. Intre timp incinge...
PLACINTA CU PESTE,CREVETI SI SPANAC
usturoiul se curata si se piseaza. Somonul se spala si se usuca pe prosop curat. Se taie rondele. Rondelele de somon se...
Somon Olio (pentru 10 persoane)
Morunul (nisetru)se curata si se sareaza. Lamaia se spala si se taie rondele. Sosul de lamaie (a la grec) se prepara,...
Morun sau nisetru cu sos de lamaie (a la grec)
Pieptul afumat se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza....
Crab umplut Antilez
Stiuca se curata si apoi se intoarce pielea pe partea cealalta asa cum stim ca se curata stiuca. Carnea ramasa impreuna cu...
Stiuca cusuta
Pastele se fierb 8 minute. Intre timp se pregateste separat sosul: conserva de ton se omogenizeaza impreuna cu 2 linguri de...
Paste cu ton
Se sterge bine cu hartie de bucatarie feliile de salmon, se unge pe ambele parti cu mustar si se presara putina sare dura. Se...
Salmon in sos de whisky si smantina
Se curata pestele, se spala, se da cu mirodenii in interior. Ceapa se taie in bucati mari si se baga in burta pestelui. Se...
Biban la cuptor
Se spala codul ,se curata,se taie felii(se dezoseaza) si se pun in lapte pentru citeva minute(5min).Se scot fileurile,se bat...
File de cod cu cascaval
Se curata ardeii si se golesc de samburi. Pestele se taie bucatele. Se face un sos bechamel din unt si faina care se stinge...
Ardei umpluti cu peste
Se spala bine pestele si se sterge cu hartie de bucatarie. Se condimenteaza dupa preferinta si se stropeste bine cu zeama de...
Peste la cuptor
Se rad pestii de solzi, se curata inauntru, si se spala. Se pun sa se friga la foc incins. Se intorc pe o parte si pe alta cu...
Biban in saramura
Se toaca legumele cat de marunt posibil. Se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a colorat, se adauga ardeii. Dupa cca un minut...
Peste pe legume
Se curata cepele si se taie rondele. Untul si uleiul se pun intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste, apoi se stropeste...
Macrou cu smantana si lamaie
Se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se scot inotatoarele,...
Saramura de peste
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe...
Saramura de crap romanesc
Se curata somonul, se sareaza si se aseaza in tava. Peste somon se toarna uleiul de masline, vinul, zeama de lamiie. La...
Somon cu lamiie
Se da pestele prin masina de tocat apoi se amesteca cu ouale batute bine, cu pesmet, unt, zeama de la jumatate de lamaie si...
Crochete din peste
Pestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase...
Friptura de peste
Se curata pestele si se pune la fiert. Intre timp se golesc rosiile de continut si se pun cu gura in jos, sa se scurga bine...
Rosii umplute cu pasta de peste
Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un...
Salau prajit cu usturoi
Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...
Sufleu de salau
Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert,...
Pilaf cu pana de somn sarat
Se ia un crap cu cap cu tot, se curata, si se cresteaza pe o parte si pe alta la distanta de 3cm (crestaturile nu se fac...
Crap cu varza
Crapul, CU SOLZI, SE TAIE PE SPATE! Se pune, cu SOLZII IN JOS si i se deschide burta in asa fel ca sa fie plat, intr-o tava...
Crap la cuptor pescaresc
Se curata un crap de 1 - 1 1/2 kg, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp...
Crap la cuptor
Pestele eviscerat si decapitat se taie in rondele groase de un deget, sau fileuri, (cel mare), se usuca pe un servet curat,...
Rondele de peste cu sos de mustar
Se curata si se spala pestele, se scot cu grija toate oasele si se toca marunt. Se freaca spuma 2 linguri de unt si se...
Budinca de peste
Se curata o stiuca de 1 1/2 kg. Se scoate pielea, cautand s-o lasam cat mai intreaga. Se spala, se freaca cu putina sare si...
Stiuca umpluta fiarta
Se curata un salau mijlociu. Se taie capul si coada. Se desface drept in doua in lungime. Se curata de piele, se scoate sira...
Filets de salau
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane