Transele de peste nu trebuie sa fie groase (aproximativ 1 cm). In vasul de lut se pun feliile de kaiser rumenite in...
Cod in vas de lut
Striviti piperul verde. Topiti 50 g de unt in tava pe care o veti introduce la cuptor, adaugati otetul, piperul verde pisat,...
Pastrav cu piper verde si lamaie
In tava neunsa se pune un strat de ceapa taiata rondele, apoi morcovul ras, pestele care a fost in prealabil sarat si...
Merlucius cu rozmarinZaharul, mierea si bulionul se amesteca bine. Somonul se pregateste de gratar si se face la 220 grade C dupa ce s-a pus pe...
Somon la gratar
Pestele, pe care s-a presarat sare, se prajeste in unt intr-o tigaie. Pe el se presara branza si se stropeste cu laptele. Se...
Merlan cu branza gen svaiter
Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper. Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza...
Platica cu saramura picanta de legume
Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din...
Stridi cu sos de sampanie (10 portii)
Se adauga peste lapte o jumatate de ceasca de apa si se pune pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, se adauga pestele si...
File de calcan cu lapte
Pestele se taie felii sau filete in functie de marimea lui, se sareaza si se prajeste fara faina intr-o tigaie care sa nu...
Peste cu sos pescador
Se fierbe in apa cu sare si zarzavat pestele, fie nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a racorit, se taie bucati mici. Se curata...
Peste la gratin cu ciuperci
Se curata un crap de 1-2 kg si se sareaza. Se rumenesc in untdelemn 2 cepe taiate marunt cu o jumatate ceasca de orez spalat....
Crap umplut cu orez
Se curata macroul si se taie pe sira spinarii. Se pune intr-un vas cu sare si se lasa putin. Intre timp se pune cam 1 litru...
Saramura de macrou
Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptor
Se curata pestele si se taie capul (pt. ciorba), se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total svintat....
Peste la sare
Pestele se zvanta si se taie in bucati cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca bine sarea, toate...
Cubulete de peste prajit
Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate...
Cubulete de peste dulci acrisoare
Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata...
Pastrav in smantana
Se curata pestele, se spala si se zvanta cu un servet curat. Se unge atat pe interior, cat si pe exterior cu ulei, unt sau...
Macrou la gratar
Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca ceapa, portocala, maslinele,...
Somon la cuptor cu sos de portocale
Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se...
Churros de Pescado
Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt,...
Salau cu ciuperci
Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet...
Salau cu patrunjel verde
Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si...
Salau marinat
Se incinge cuptorul. Se spala lamaia si se taie felii. Pestele, spalat si zvantat, se presara cu sare si piper. Intr-o forma...
File de salau cu rosii la cuptor
Pastravul se curata de solzi, i se scot intestinele, se unge bine cu untdelemn si apoi se frige, intreg sau taiat in bucati,...
Pastravi la gratar
Pestele se taie in bucati mici si se lasa la scurs 10 minute. Se prajeste ceapa in uleiul incins, se adauga menta si...
Peste cu spanac
Se pune pestele la desarat din ajun, intr-un vas mare. Se fierbe in apa ceapa, morcovul, foaia de dafin si pestele. Cind...
Peste sarat cu mirodenii si sos
Fileul de peste se usuca bine intr-un prosop sau hirtie de bucatarie. Uleiul se pune intr-un bol peste care se pune...
Ton (macrou) in sos de iaurt picant
Se curata pastravii si se spala in apa cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se usuca si se dau prin faina. Se taie...
Pastravi cu bere
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii...
Peste cu ciuperci
Se curata pestele, se goleste, se taie de-a lungul sirei spinarii, apoi in felii late de 4 cm. Se sareaza si se lasa sa stea....
Crap in foi de dafin stropit cu vin rosu
Sosul - Se oparesc rosiile, se curata de pielita, se indeparteaza semintele (prin presare) si se taie cubulete. Se toaca...
"Papiote" de cod
Se curata si se goleste crapul, se taie felii. Intr-o cratita cu putina apa se fierb cepele taiate in doua si usturoiul. Cind...
Peste cu usturoi si lamiie
Se unge bine o cratita. Se toarna ouale intregi, batute ca pentru jumari, cu sare si piper. Se acopera cu bucatelele de...
Budinca de peste cu smintina si cascaval
Se prajesc in ulei bucatile de peste date prin sare si faina si se asaza intr-o farfurie adinca sau intr-un castron. Se...
Peste grecesc
Fileurile de peste se spala si se impaneaza cu sardelele. Se amesteca ceapa tocata cu usturoiul maruntit, zeama de lamiie,...
Peste cu sos tomat si vinete
1. Se curata pastravii se spala si se taie aripioarele.Se sterge bine cu hirtie absorbanta. Se tavalesc in faina amestecata...
Pastravi cu migdale
Pentru aluat se amesteca ingredientele cu robotul de bucatarie. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul....
Tarta cu creveti si chili
Orezul se fierbe in 500 ml apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se spala pestele, se sterge si se taie cuburi. Se...
Manga Thai
Crapul se curata si se spala. Ciupercile taiate felii se inabusesc in ulei, peste care se adauga orezul, ceapa taiata marunt,...
Crap umplut cu ciuperci si orez
Cepele se toaca si se calesc in unt, se adauga spanacul, sare, piper, nucsoara. Se toarna si smintina. O portocala se stoarce...
Rulouri cu peste
Se fierbe 20-25 minute, la foc mic, in apa in care a fiert zarzavatul, pestele curatit. Se scoate pe o farfurie, iar imprejur...
Rasol de crap cu cartofi si dafin
Se rumenesc bucatile de peste in unt, cu ceapa taiata felii. Se toarna smintina deasupra, amestecata cu pasta de ardei. Se...
Peste cu sos de smintina
Ceapa se curata, se spala, se taie in 4 si se pune pe plita impreuna cu rosiile si ardeii. Se lasa sa se coaca bine, dupa...
Saramura de crap
Se curata pestele, se spala si se sareaza. Se unge cu ulei o hirtie pergament taiata in dreptunghi, care sa infasoare pestele...
Macrouri la cuptor
Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca...
Marinata de macrou
Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie...
Crap grecesc
Pestele se trece prin malai si se pune la prajit, legumele se pun pe o plita la copt, separat se face un mujdei de usturoi...
Saramura de crap cu ardei
Se fierb taieteii in apa cu sare. Se scurg. Se asaza pe fundul unei tavi unse cu unt. Deasupra se asaza pestele dat cu sare...
Peste la cuptor pe taietei
Se curata pestele, se scot intestinele, se spala, se sterge si se sareaza. Ciupercile spalate se taie feliute subtiri si se...
Crap umplut cu ciuperci si nucsoara
Se amesteca ingredintele pentru marinata. Intr-o farfurie intinsa se marineaza pestele pentru 30 min. Se scoate pestele din...
Peste Teriyaki
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane