Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin...
Minciunele
Zaharul se amesteca impreuna cu margarina, se adauga ouale, unul cate unul si se freaca bine compozitia. Se adauga apoi faina...
Biscuiti bunicii
Se amesteca faina cu untul moale si zaharul. Se adauga rand pe rand ouale si coaja rasa de la o lamaie. Se framanta aluatul...
Biscuiti stelute
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Se adauga apoi nucile taiate in lung, foite subtiri si se amesteca bine...
Biscuiti oltenesti
Faina se amesteca cu untul moale, zaharul, zaharul vanilat, un galbenus si cu coaja de lamaie. Se framanta bine aluatul...
Biscuiti cu crema de ciocolata
Faina se amesteca cu ouale, zeama si coaja de lamaie, zaharul si cu nuca pisata. Se framanta bine aluatul si se intinde...
Biscuiti
Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi untul topit, albusurile batute spuma tare...
Biscuiti
Se pun intr-un vas, pe foc mic, mierea cu zaharul si untul. Dupa ce s-au topit, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se...
Biscuiti cu miere de albine
Se amesteca faina cu untul, zaharul si vanilia. Se framanta bine, apoi se adauha un praf de sare si galbenusurile tari,...
Biscuiti spritati
Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga...
Noduri dorohoiene
Ouale se bat impreuna cu zaharul pentru aproximativ 15 minute, iar dupa aceea se adauga nuca, zaharul vanilat, coaja de...
Biscuiti cu nuca
Se amesteca faina cu margarina, untul, zaharul pudra si oul. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus pana a doua zi. Se...
Biscuiti
Se amesteca bine faina cu zaharul, smantana si untul. Aluatul rezultat se lasa la rece pentru aproximativ 2 ore. Se ia apoi...
Biscuiti cu smantana
Untul se fraca spuma, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si se amesteca bine. Se pune cate o lingura de zahar si se...
Limbi de pisica
Albusurile se bat spuma tare, intr-un vas pus la cald. Se adauga cate putin zahar si coaja rasa de lamaie. Se bate oul in...
Bezele
Untul se freaca impreuna cu zaharul timp de aproximativ 20 de minute. Se adauga apoi zaharul vanilat si ouale unul cate...
Sticsuri
Ouale se fraca impreuna cu zaharul, mierea si untul , la cald. Apoi se adauga praful de copt si faina. Se amesteca totul pana...
Covrigei cu miere
Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in apa. Aluatul se pune la crescut, apoi se formeaza gogosele mici, care se prajesc in...
Gogosele pripite
Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca...
Prajitura buna
Margarina se freaca bine, iar apoi se adauga peste ea zaharul si mierea si se omogenizeaza bine totul. Se incorporeaza...
Prajitura cu fructe
Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi paharul de faina si se incorporeaza bine. Se...
Fluturasi
Untul se freaca bine cu 250 gr zahar, se adauga galbenusurile unul cate unul si se freaca dupa fiecare. Se adauga apoi faina...
Fursecuri cu glazura
Faina se amesteca intr-un castron cu untul moale, zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie. Se framanta totul bine si se...
Turleti cu fructe
Se pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca...
Gogosele fara ou
Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...
Umplutura de tarta cu spanac
Urda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...
Umplutura de urda pentru placinte
Se spala ciupercile, dupa care se toaca si se inabusa in unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Separat, intr-o tigaie se...
Umplutura de ciuperci pentru pateuri
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane