Pentru pateuri se amesteca faina, smantana, 60 gr unt si sarea si se prepara o coca. Restul de unt se foloseste la ungerea...
Aluat pentru rulade si pateuri
Drojdia se amesteca cu 3-4 linguri de lapte caldut, se adauga 2-3 linguri faina si 1 lingurita zahar. Se lasa apoi drojdia la...
Cozonaci moldovenesti
Se cerne faina, dupa care se amesteca cu drojdia maruntita. Separat, se separa ouale: cinci dintre albusuri se pun deoparte,...
Cozonac neframantat
Se amesteca ingredientele pentriu aluat, pana cand acesta devine potrivit de tare. Se lasa sa se odihneasca, aproximativ un...
Placinte mocanestiSe framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi...
Placinta romaneasca cu urda
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se face un aluat potrivit de tare. Se intinde apoi o foaie. Separat se curata...
Placinta turceasca cu dovleac
Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina...
Aluat pentru strudel
Se framanta un aluat de strudel si se intinde intr-o foaie foarte subtire, peste care se preszara zahar si se cerne putin...
Strudel de visine
Se prepara un aluat de strudel, din ingredinte. Se intinde apoi o foaie cat mai subtire. Separat se amesteca branza cu...
Strudel cu branza
Untul se amesteca impreuna cu o treime din faina si se pune deoparte. Se amesteca restul de faina cu patru galbenusuri, sare,...
Aluat frantuzesc
Jumatate din cantitatea de faina se amesteca cu untul, iar cealalta jumatate de cantitate, ramasa se amesteca cu oul si...
Aluat frantuzesc
Se amesteca apa, uleiul, sarea si faina si se freamanta bine. Separat, se freaca margarina, se amesteca cu 7 linguri faina si...
Placinta cu mere sau branzaReteta de placinta cu mere este foarte potrivita pentru copii, care cu siguranta vor mai cere o portie. Mai mult pentru...
Placinta cu mere potrivita pentru copii
Faina se amesteca impreuna cu uleiul, sarea, apa, otetul si se framanta o coca potrivit de moale. Din aceasta se intinde o...
Aluat rapid
Untul se amesteca impreuna cu iaurtul si sarea, dupa care se toarna in faina. Se incorporeaza bine cu degetele, pana ce...
Aluat de placinta cu iaurt
Drojdia se amesteca in putin lapte, se adauga zahar si doua linguri de faina, dupa care se pune la crescut. Intre timp se bat...
Poale-n brau moldovenesti
Se amesteca toate ingredientele, inafara de unt si ulei si se formeaza un aluat ca de strudel. Se framanta bine si se lasa...
Placintele moldovenesti cu branza, copate in ulei
Faina se pune intr-un castron, impreuna cu uleiul, apa si sarea. Se framanta totul bine, pana nu se mai lipeste nici de mana,...
Placinta umpluta cu branza
Branza de vaci se da prin sita si se amesteca apoi cu zahar, sare, vanilie, coaja rasa de portocala, smantana, ouale si...
Placinta rapida cu branza de vaci
Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu...
Aluat moldovenesc de placinta
Intr-un castron se adauga faina, smantana si untul. Se amesteca totul bine pana devine un aluat. Acesta se tranteste de 10...
Aluat de placinta
Se amesteca faina, cu laptele, uleiul, oul si lingurita de amoniac. Se framanta coca bine si se imparte apoi in patru. Se...
Aluat de placinta
Faina se framanta cu untul, smantana, putina sare, cele doua galbenusuri si plicul de zahar vanilat. Se desparte apoi aluatul...
Aluat de placinta
Laptele se pune la fiert impreuna cu doua linguri cu unt si se lasa sa dea in clocot. Se toarna apoi treptat faina si se...
Gogosele cu cascaval
Cartofii se fierb in coaja , dupa care se curata si se prepara piure. Se incorporeaza in faina, se amesteca bine, dupa care...
Gogosi din branza de vaci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane