Pentru friganelele de paine se taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se moaie in lapte cu putin zahar cateva...
Friganele de paine
Pentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...
Friganele de aluat
Pentru pilaful de gris se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul,...
Pilaf de gris
Pentru crochetele simple de gris se toarna grisul in apa sau in laptele care clocoteste. Se pune sare. Se fierbe amestecand...
Crochete simple de gris
Pentru galustele de mamaliga se face o mamaliga potrivit de tare. Se adauga putin unt si branza rasa. Se ia cu lingura din...
Galuste de mamaliga
Pentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...
Alivanca cu unt
Mamaliga pripita se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc. Este gustoasa.
Mamaliga pripita la ceaun
Pentru ursul de mamaliga se face o mamaliga potrivit de tare. Este usor de pregatit si este gustoasa.
Urs de mamaliga cu branza
Pentru aceasta mancare mamaliga ramasa din ajun se taie felii de un deget de groase si de marime potrivita.
Mamaliga prajita in ulei
Pentru balmus cu malai si branza se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga ceva mai moale. Cand...
Balmus cu malai si branza
Pentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de...
Mamaliga cu ochiuri si branzeturi
Pentru placinta cu macaroane si branza se face o foaie de placinta. Se asaza intr-o forma sau chiar intr-o cratita bine unsa...
Placinta cu macaroane si branza
Pentru placinta cu macaroane si carne se pregateste foaia de placinta si macaroanele. Se trece carnea prin masina si se...
Placinta cu macaroane si carne
Pentru iofca se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie in panglici late de un...
Iofca (Macaroane de casa)
Pentru iofca cu manatarci se pregateste iofca dintr-un ou, se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate,...
Iofca cu manatarci (hribi)
Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in...
Mamaliga simpla fiarta
Pentru macaroanele cu branza se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in...
Macaroane gustoase cu branza
Pentru macaroane cu branza la cuptor se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte...
Macaroane cu branza la cuptor
Macaroanele cu sos de rosii si branza se pregatesc la fel ca macaroanele cu branza. Se face un sos de rosii cu zahar, sare,...
Macaroane cu sos de rosii si branza
Pentru spaghetele cu oua si sos de rosii se fierb spaghetele in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu o lingura de unt. Se...
Spaghete cu oua si sos de rosii
Pentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta...
Spaghete in forma
Pentru budinca delicioasa de macaroane se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg si se limpezesc cu apa rece. Se freaca...
Budinca delicioasa de macaroane
Pentru pilaful de hribi se moaie hribii din ajun. Se prajesc in ulei doua cepe taiat marunt. Se adauga orezul ales, spalat si...
Pilaf de hribi
Pentru risoto cu ficat se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet, se taie in bucatele mici ficatul si se inabusa cu...
Risoto cu ficat
Penbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichi
Pentru risoto cu limba se fierbe o limba de vitel cu o ceapa si zarzavat. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se...
Risoto cu limba
Pentru pialful de orez bulgaresc cu legume se taie ceapa marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei, amestecand din cand in cand...
Pilaf de orez bulgaresc cu legume
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori