Pentru friganelele de paine se taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se moaie in lapte cu putin zahar cateva...
Friganele de painePentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...
Friganele de aluatPentru pilaful de gris se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul,...
Pilaf de grisPentru crochetele simple de gris se toarna grisul in apa sau in laptele care clocoteste. Se pune sare. Se fierbe amestecand...
Crochete simple de grisPentru galustele de mamaliga se face o mamaliga potrivit de tare. Se adauga putin unt si branza rasa. Se ia cu lingura din...
Galuste de mamaligaPentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...
Alivanca cu untMamaliga pripita se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc. Este gustoasa.
Mamaliga pripita la ceaunPentru ursul de mamaliga se face o mamaliga potrivit de tare. Este usor de pregatit si este gustoasa.
Urs de mamaliga cu branzaPentru aceasta mancare mamaliga ramasa din ajun se taie felii de un deget de groase si de marime potrivita.
Mamaliga prajita in uleiPentru balmus cu malai si branza se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga ceva mai moale. Cand...
Balmus cu malai si branzaPentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de...
Mamaliga cu ochiuri si branzeturiPentru placinta cu macaroane si branza se face o foaie de placinta. Se asaza intr-o forma sau chiar intr-o cratita bine unsa...
Placinta cu macaroane si branzaPentru placinta cu macaroane si carne se pregateste foaia de placinta si macaroanele. Se trece carnea prin masina si se...
Placinta cu macaroane si carnePentru iofca se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie in panglici late de un...
Iofca (Macaroane de casa)Pentru iofca cu manatarci se pregateste iofca dintr-un ou, se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate,...
Iofca cu manatarci (hribi)Pentru mamaliga simpla fiarta pune ceaunul cu apa la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. Cand apa da in...
Mamaliga simpla fiartaPentru macaroanele cu branza se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in...
Macaroane gustoase cu branzaPentru macaroane cu branza la cuptor se fierb 3 l apa cu putina sare. Cand apa clocoteste, se da drumul macaroanelor, rupte...
Macaroane cu branza la cuptorMacaroanele cu sos de rosii si branza se pregatesc la fel ca macaroanele cu branza. Se face un sos de rosii cu zahar, sare,...
Macaroane cu sos de rosii si branzaPentru spaghetele cu oua si sos de rosii se fierb spaghetele in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu o lingura de unt. Se...
Spaghete cu oua si sos de rosiiPentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta...
Spaghete in formaPentru budinca delicioasa de macaroane se fierb macaroanele in apa cu sare, se scurg si se limpezesc cu apa rece. Se freaca...
Budinca delicioasa de macaroanePentru pilaful de hribi se moaie hribii din ajun. Se prajesc in ulei doua cepe taiat marunt. Se adauga orezul ales, spalat si...
Pilaf de hribiPentru risoto cu ficat se alege orezul, se spala si se usuca cu un servet, se taie in bucatele mici ficatul si se inabusa cu...
Risoto cu ficatPenbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichiPentru risoto cu limba se fierbe o limba de vitel cu o ceapa si zarzavat. Se curata de piele si se taie in cuburi mici. Se...
Risoto cu limbaPentru pialful de orez bulgaresc cu legume se taie ceapa marunt. Se pune intr-o cratita cu ulei, amestecand din cand in cand...
Pilaf de orez bulgaresc cu legumeAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe ziceti de un desert gustos la pahar cu o combinatie delicioasa de ciocolata fructe si frisca?
Desert la pahar cu ciocolata si jeleu de capsuniGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa