
 
		Intr-o craticioara se fierbe smantana. Se marunteste ciocolata si se pune intr-un bol. Se toarna peste ciocolata smantana...
Trufe de ciocolata 
		Fierbem cartofii cu coaja. Taiem prunele in jumatate, scoatem samburii, dupa care, in interior, presaram zahar cu...
Galuste cu prune (Gomboti) 
		Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute. Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute. Curatati si...
Sarmalute de post 
		Incalzim cuptorul la 170°C. Intindem aluatul pentru prajituri pana ajunge de grosimea unei monede si se decupeaza 4 forme...
Tarte cu ciocolata si nuci Macadamia 
		Luam un cartof de marime medie si il taiem in 4 felii groase. Presaram urmatoarele condimente: 1 lingura praf de chilli...
Salata de cartofi 
		Se incinge uleiul intr-un vas mare si se caleste ceapa pana se inmoaie. Adaugam coriandru macinat si cartoful. Se adauga supa...
Supa rapida 
		Se taie prunele pe jumatate si se pun intr-un vas termorezistent. Presaram deasupra zaharul si se toarna sucul de portocala...
Prune coapte 
		Se pune faina intr-un bol mare si se adauga sare impreuna cu zahar. Se amesteca bine. Se topeste untul intr-o tigaie,...
Pasca cu fructe 
		Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de faina. Se lasa sa creasca. Se fierb doua cani de apa cu zahar,...
Mucenici de post (ca la mama acasa) 
		Se face maiaua din: drojdie, 100 ml lapte si putina faina. Se lasa la crescut 30 min la loc cald. Se pune restul de faina...
Mucenici moldovenesti 
		Carnea de miel inainte de a prepara sosul trebuie sa fie tinuta in frigider. Se pregateste un sos din: usturoi, rozmarin,...
Pulpa de miel cu ienupar si rozmarin 
		Peste hribi se toarna apa clocotita cat sa-i cuprinda si se tin astfel timp de 15 min. Se strecoara de apa si se pun la fript...
Spanac cu hribi 
		Laptele de cocos se pune intr-o oala peste care turnam apa suficienta pt fiertul orezului. Lasam apa sa fiarba si adaugam...
Spanac cu orez si cocos 
		Se fierb legumele si se storc. Se macina ca un piure obisnuit, se asezoneaza cu sare, piper si alte condimente care va plac....
Piure de legume 
		Se unge o tigaie incapatoare cu ulei si se lasa sa se incinga. Ceapa taiata marunt se pune in tigaie si se lasa sa se...
Ciuperci rapide 
		Punem maruntaiele la fiert. Se scurg si se taie foarte marunt apoi se calesc cateva minute, de preferat se las pe foc pana se...
Drob de miel 
		Pregatim carnea astfel: Pulpa de miel se unge cu ulei de masline, piper, ardei iute si sare, Intr-o tava se pun crengutele de...
Friptura miel la tava 
		Cozonacul rece se taie orizontal in 3 felii. Crema: Se amesteca faina cu putin lapte rece in care se adauga oul si...
Cozonac (tort) 
		Feliile de cozonac se insiropeaza cu siropul de ananas. Pregatim crema astfel: Perele taiate cuburi se fierb si se freaca cu...
Cozonac (tort cu frisca si pere) 
		Se taie cozonacul felii care se prajesc in cuptor. Pana se prajesc se prepara siropul: vinul se amesteca cu zaharul, coaja...
Cozonac (tort cu budinca) 
		Pregatirea fripturii: Facem un sos din mustar, otet si miere. Ungem fileurile de miel cu acest sos si le asezonam bine. Sosul...
Friptura miel cu cartofi
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori