> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

8 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> PLACINTE DELICIOASE, n-ati mancat asa ceva!
ELAIDA
mesaj Sep 23 2006, 11:32 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



PLACINTA CU BRANZA (pag. 1)
PLACINTA CU DOVLEAC (pag 4)

Astazi m-am hotarat sa postez reteta mea de placinta (de fapt, e reteta mamei mele, dar vreau eu sa ma dau mare smile.gif ).
Cum spuneam, e o reteta cum sigur n-ati mai incercat. O placinta cum sigur n-ati mai gustat. Dar, daca o gustati o data .. o sa o visati mereu!
De ce spun asa? Pentru ca foile de la placinta au .. DROJDIE. Si poate de aceea e asa de buna!

Deci, poza de inceput (asa cum v-am obisnuit eu):





Imagine Atasata




PLACINTA CU BRANZA
Acum, reteta:

- pentru foi:
# 500 g faina
# 1/2 lingurita sare
# 3 linguri de ulei
# 10-15 g drojdie proaspata
# apa calda cat cuprinde


Se framanta o coca, care se lasa sa se odihneasca cel putin 15 minute.
Se intind foile, cat mai subtiri.

Se pregateste umplutura:
# 500 g branza de vaci dulce
# 250 g telemea
# un borcan iaurt mic
# lapte (cat sa aiba compozitia consistenta moale, nu foarte moale)
# coaja rasa de lamaie
# 5 oua
# zahar vanilinat

Cu aceasta compozitie se umplu foile, se ruleaza la ambele capete, se ung cu galbenus de ou, se presara mac... A nu se uita uleiul pentru uns foile, inainte de rulare. Eu pun umplutura pe foi si apoi iau 2 linguri de ulei si stropesc cu ele foaia... dupa care rulez.
Se coace la 180 de grade, cca 30-40 min. Depinde de cuptor. Aveti grija sa nu se arda!

Acum, poze. Nu-i o reteta complicata, asa ca nu le mai explic.



Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata


Aici este coca la inceputul prepararii.

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata



Aici este o tava fara mac!
Imagine Atasata



Pofta-buna!

Acest mesaj a fost editat de tzunee: Oct 12 2009, 03:49 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Sep 23 2006, 11:37 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



Nu inteleg ce e cu ultima poza, de ce apare, dar... asta e.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 23 2006, 12:10 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Apărea pentru că ai ncărcat-o n mesaj dar nu i-ai zis add into post, ţi-am pus-o eu lngă prima.
mi place foaia ta de plăcintă! icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
V.LIVIA
mesaj Sep 23 2006, 01:00 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,087
Inregistrat pe: 15-June 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 32,498




Tare bine arata. Mie imi curg eusa_drool.gif pe tastatura. Mi-a adus cineva acum putin timp un aluat de foi de placinta care lucreaza la un laborator de cofetarie si mi-a placut tare mult. Asa ca tre sa-mi vina cu reteta in curand. icon_biggrin.gif Deabea astept ca era tare buna. Pana atunci poate o s-o incerc pe a ta. tongue.gif
Cam asa arata placintica mea. Nu prea bine, dar a fost delicioasa. tongue.gif


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oly
mesaj Sep 23 2006, 01:19 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 437
Inregistrat pe: 24-September 05
Membrul Nr.: 27,730



Cam ceva asemanator face bunica mea de o viata intreaga fara a schimba reteta. Ea intinde cite 3 foi subtiri si le unge cu ulei le suprapune si pune umplutura doar din brinza cu ou. Le mai face si cu cartofi dati prin razatoarea mare plus ceva ceapa condimente si ulei; cu verdeata:frunze de sfecla rosie, marar, ceapa toate tocate; si ca umpluturi dulci foloseste visine, dovleac sau sfecla de zahar rasa si calita in putin ulei pina se face maronie.

Drept dovada uite si citeva poze cu placintele facute vara asta cind am fost in vacanta la ea. O mare parte din lucru l-am facut si eu. Vreau sa mai zic ca ea de fiecare data le coace in cuptorul de la tara. Ies o minunatie de placinte, foarte fragede.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 23 2006, 04:26 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Oly, bunica ta face alautul exact ca Elaida? Că am n plan o plăcintă cu dovleac şi mă gndeam să le ncerc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oly
mesaj Sep 23 2006, 08:04 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 437
Inregistrat pe: 24-September 05
Membrul Nr.: 27,730



(Adriana Nicoleta @ Sep 23 2006, 03:26 PM) [snapback]250269[/snapback]
Oly, bunica ta face alautul exact ca Elaida? Că am n plan o plăcintă cu dovleac şi mă gndeam să le ncerc.


De obicei ea face un aluat simplu din faina, sare si apa calduta. Dar de data asta a pus si o bucatica de drojdie. Framinta aluatul dupa care-l imparte in bile mai mici egale, le intinde cu sucitorul, dar nu mult (cam in diametru de 26 cm), le pune pe un prosop le acopera cu altul si le lasa sa se odihneasca pina le termina de intins pe toate (cind face un cuptor intreg iti dai seama cit are de intins, mai ales ca ea foloseste cite 3 foi). Dupa asta ia prima foaie intinsa si tot in ordinea asta mai departe si le intinde pe dosul palmei, cam cum indind unii pizza. Dupa, o pune pe masa unsa cu ulei, unge si foaia si o mai intinde pe la margini, astfel devine transparenta. Mai intinde inca o foaie care o suprapune la prima, la fel o unge si urmeaza ultima care nu o mai unge, dar adauga umplutura, o roleaza si o taie in bucati ca sa incapa in tava (ea face foarte mari foile).Important sa acoperi bine foile in timp ce le intinzi pe aletele, ca daca prind a se usca nu mai sint atit de elastice si se rup la intindere.

Dovleacul il da prin razatoarea mare, il pune pe foaie si presoara zahar peste, astfel nu lasa zeama. Aici ma cert mereu cu ea, eu vreau cit mai putin zahar, dar ea imi mai toarna un pumn pe ascuns

mad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oly
mesaj Sep 23 2006, 08:07 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 437
Inregistrat pe: 24-September 05
Membrul Nr.: 27,730



Am uitat sa zic ca placintele astea sunt fragede timp de citeva zile.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Sep 23 2006, 08:20 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



F faine placintelele voastre,o sa fac si eu reteta asta,o sa incerc umpluturile pe care le-a descris si Oly{mi-a facut cu ochiul aceea cu cartof si ceapa-sunt fan cartof}
Pt voi pupic.gif floare.gif

Acest mesaj a fost editat de Alis: Sep 23 2006, 08:21 PM


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oly
mesaj Sep 23 2006, 08:44 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 437
Inregistrat pe: 24-September 05
Membrul Nr.: 27,730



la cartofi mai poti adauga marar si patrungel si ar fi bine sa condimentezi si sa adauci ulei inainte de a pune umplutura, sau daca lasa zeama sa storci bine cartofii.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Sep 23 2006, 08:44 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



Asa este. Am uitat sa precizez ca foile se ung cu ulei. Dar pentru cine face placinte... e ceva arhicunoscut!
Foia asta poate fi umpluta cu orice: CARNE, DOVLEAC, CIUPERCI, CARTOFI, MERE... tot timpul e o bunatate!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Sep 23 2006, 10:44 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



(Alis @ Sep 23 2006, 06:20 PM) [snapback]250344[/snapback]

F faine placintelele voastre,o sa fac si eu reteta asta,o sa incerc umpluturile pe care le-a descris si Oly{mi-a facut cu ochiul aceea cu cartof si ceapa-sunt fan cartof}
Pt voi pupic.gif floare.gif

Multumesc, Alis. Tu cum esti o experta in aluaturi, abia astept sa vad ce-ti iese!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Sep 23 2006, 10:47 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



(Adriana Nicoleta @ Sep 23 2006, 10:10 AM) [snapback]250238[/snapback]

Apărea pentru că ai ncărcat-o n mesaj dar nu i-ai zis add into post, ţi-am pus-o eu lngă prima.
mi place foaia ta de plăcintă! icon_smile.gif

Multumesc Adriana pentru ajutor. Abia astept pozele tale!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj Sep 25 2006, 02:45 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



vai ce foame imi e si ce placinta gustoasa!Am printat reteta si o sa o fac in wk-end!
Saru-mana!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
keep
mesaj Sep 25 2006, 03:46 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 17
Inregistrat pe: 19-September 06
Membrul Nr.: 33,875



aaaaa cica placinta delicioasa - na-tzi mincat asa ceva........

blink.gif se zice : neam de neamul vostru n-a mincat asa ceva !!!!!!!!!!

huh.gif pare mai convingator asa cum zic eu, nu ? huh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Sep 25 2006, 05:23 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



(chrissy @ Sep 25 2006, 12:45 PM) [snapback]250690[/snapback]

vai ce foame imi e si ce placinta gustoasa!Am printat reteta si o sa o fac in wk-end!
Saru-mana!

Hai sa te vad! Ca pana acum n-a incercat nimeni!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ELAIDA
mesaj Sep 25 2006, 05:25 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,012
Inregistrat pe: 12-May 06
De la: ...langa brebenel...
Membrul Nr.: 32,038



(keep @ Sep 25 2006, 01:46 PM) [snapback]250706[/snapback]

aaaaa cica placinta delicioasa - na-tzi mincat asa ceva........

blink.gif se zice : neam de neamul vostru n-a mincat asa ceva !!!!!!!!!!

huh.gif pare mai convingator asa cum zic eu, nu ? huh.gif

Nu-ti inteleg replica. Esti serioasa sau ... faci baza?
ohmy.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Sep 26 2006, 01:54 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Azi am facut si eu placinta ,dar jumatate de portie ca nu prea are cine sa manance.
E nemaipomenit de buna,am facut-o numai cu branza de vaci,fara telemea,una din placinte am facut-o din 2 foi suprapuse,celelate dintr-una.
Sunt f incantata de reteta,aluatul se lucreaza f bine,gustul e super,ce sa mai zic,multumesc din suflet pt reteta,e pe lista favoritelor

din 2 foi suprapuse

dintr-o foaie


Acest mesaj a fost editat de Alis: Sep 26 2006, 02:18 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Sep 26 2006, 02:20 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Am uitat sa va spun ca am facut-o cu drojdie uscata-la 15 gr drojdie proaspata-2 lingurite drojdie uscata


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj Sep 26 2006, 02:31 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



Alis arata foarte bine placintica ta!Si eu ma gindeam sa o fac doar cu brinza de vaci si daca tu ai facut-o deja, m-ai impulsionat! tongue.gif

Acest mesaj a fost editat de chrissy: Sep 26 2006, 02:33 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

8 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th October 2014 - 05:12 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare