Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Diplomat de ciocolata


17 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 May 2008 - 07:13 PM

Acest topic contine urmatoarele :

Diplomat de ciocolata (post # 1)
Diplomatul doi intr-unul (post # 8)
Diplomat de vanilie (post # 10)


DIPLOMAT DE CIOCOLATA

Am pregatit de aseara pentru astazi acest minunat diplomat postat de Lissa . Nu este prima data. L-am mai facut si este minunat.
Lissa multumesc mult pentru reteta floare.gif

Cantitati
6 lg. fructoza
6 lg. apa
50 gr. cacao
2 fiole rom dr. Oetker
Mixate bine in vas separat


500 ml. smantana dulce (batuta frisca)
4 oua intregi
7 lg. fructoza
2 plicuri gelatina
coaja lamaie/ vanilie / bucatele de cioco)


-Se bate frisca tare si se lasa deoparte.
-gelatina granule se pune la inmuiat in putina apa intr-un castronel, se amesteca cu lingurita pana se omogenizeaza. Apoi, acest castronel,se pune in altul cu apa fierbinte si se lasa deoparte
-Pe foc (bain-marie) se bat cu mixerul la viteza potrivita, ouale intregi + fructoza pana se ingroasa. Se da deoparte
-Apa + fructoza + cacaua + rom = mixez sa omogenizez. Apoi, ce rezulta se toarna cate putin in crema de oua asa calda cum este , pun gelatina si mai mixez putin
-Toata aceasta compozitie, o adaug la frisca putin cate putin si amestec usor cu paleta;
-Rastorn in forma .
Las pana a doua zi la frigider.

Iata pozele. La fundul diplomatului sunt migdale pisate si deasupra "tepisorii" care se vad sunt tot migdale

175748.jpg 192725.jpg


Am mai facut si alta data dar am tapetat forma cu felii de portocala. Tot o minunatie a fost. Iata pozele.

Diplomat_de_cioco.jpg Diplomat_portocale.jpg

#2 RalucaM

RalucaM

    Big Chef

  • Membri
  • 553 posturi
  • Location:Los Angeles

Postat 13 May 2008 - 10:37 PM

Arata super bine! Nu a iesit prea gras de la atata frisca? Tre sa-l incerc si eu smile.gif

#3 mon

mon

    Master of disaster

  • Membri
  • 1957 posturi
  • Location:Canada(GTA)

Postat 14 May 2008 - 01:22 PM

Rodica felicitari! Tortul arata de nota 10. Am sa-l incerc si eu. Sub forma de muffin cred, ca se pastreaza mai bine o saptamana.

#4 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 14 May 2008 - 04:06 PM

QUOTE(RalucaM @ May 13 2008, 11:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata super bine! Nu a iesit prea gras de la atata frisca? Tre sa-l incerc si eu :)

:) Cum sa fie gras ? Nu, nu este. Nici gras nici dulce. E altfel din cauza ca este 100% din cacao.
Imi place la el ca e "aerisit" adica nu e densa compozitia ca o crema, sta mai pufoasa !
Dupa ce-l faci o sa intelegi mai bine ce vreau sa zic. . .

QUOTE(mon @ May 14 2008, 02:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Rodica felicitari! Tortul arata de nota 10. Am sa-l incerc si eu. Sub forma de muffin cred, ca se pastreaza mai bine o saptamana.

Mersi Mon, dar cred ca nota e prea mare :oops:
Am vrut sa semene cu un arici dar la mine una e intentia si altul rezultatul.
Sa stii ca nu e asa de mare, cum pare in foto. L-am masurat pe inaltime ( inca mai avem o bucata) ca asta nu stiam si are 5 cm. Diametrul e 23 cm. Deci nu e prea mare, dispare repede ca e foarte usor de mancat :)
Zicea Lissa ca l-a facut numai cu lamaie si vanilie si este minune mare la gust. Parca m-ar tenta si pe mine, asa mai racoritor. Poate incerc.

#5 lissa

lissa

    Master of disaster

  • Membri
  • 2076 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 30 May 2008 - 02:35 PM

QUOTE(2heng @ May 13 2008, 08:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
DIPLOMAT DE CIOCOLATA

Am pregatit de aseara pentru astazi acest minunat diplomat postat de Lissa . Nu este prima data. L-am mai facut si este minunat.
Lissa multumesc mult pentru reteta floare.gif



Acum am vazut ca ai facut tortul ... cu multa placere si tare ma bucur ca -ti place. :hello1:
Se poate face cu diferite gusturi si e foarte bun.....eu sunt sigura pe el.

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 31 May 2008 - 09:09 AM

QUOTE(lissa @ May 30 2008, 03:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Acum am vazut ca ai facut tortul ... cu multa placere si tare ma bucur ca -ti place. hello2.gif
Se poate face cu diferite gusturi si e foarte bun.....eu sunt sigura pe el.

Da, da, ne-a placut foarte mult !
Cu cacao l-am facut de multe ori si, pentru ca se face asa de usor si m-am obisnuit cu "modul de preparare" dat de tine l-am facut si cu fructe (capsuni). Delicioase sunt amandoua.
floare.gif


#7 mico

mico

    Captain Cook

  • Membri
  • 438 posturi
  • Location:bucuresti

Postat 03 June 2008 - 07:44 AM

Am facut si eu DIPLOMATUL DOI INTR-UNUL, adica diplomat de cioco + diplomat de capsuni.
Am folosit retetele tale, Rodica, numai ca la cel de cioco am pus smantana dulce 15%, deci nu am mai batut-o, iar la cel de capsuni, 600g iaurt normal (3,7% grasimi), un borcanel gem de capsuni de 360ml, facut de mine cu fructoza si cateva coacaze uscate. In rest aceleasi cantitati si ingrediente.

Miniaturi atașate

  • diplomat_dietetic.JPG


#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 June 2008 - 09:24 AM

Vai ce frumusete Mico ! Super ti-a iesit !
Ai fact in vasul "cu guguluf" la mijloc ?

#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 30 July 2008 - 09:03 AM

ieri am avut o zi de concediu (am avut ceva de rezolvat si nu se putea decat de dimineata) asa ca am avut si putin timp si am bucatarit. am facut diplomatul acesta cu o modificare pentru cei care nu vor sa foloseasca asa multa frisca. l-am facut in varianta de vanilie si am sa scriu in continuare ingredientele folosite de mine

400 gr iaurt dietetic (Exquisa am luat eu, e o cutie mare, albastra, de la kaufland)
400 gr. branza de vaci (de care vreti. a mea e facuta in casa din lapte 1.5% "acrit" cu kefir)
4 oua intregi
8 lg. fructoza
2 plicuri gelatina
vanilie

am urmat procedeul normal, doar ca in loc de frisca batuta am mixat bine de tot branza de vaci cu iaurtul si apoi am adaugat restul de ingrediente. am pus in cutie de plastic la frigider si am servit cu gem de visine, monti, normal.

e o combinatie placuta pentru cei carora le place branza de vaci (adica io tongue.gif ) pentru ca se simte destul de tare gustul de branza, si are mai putine grasimi decat cel facut cu frisca.

poza e facuta cu telefonul in tipul unor lupte pentru farfurie, asa ca nu e artistica deloc biggrin.gif
diplomat.jpg


#10 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 12 November 2009 - 11:52 PM

Am incercat si eu sa fac un dulce, ceva rapid si gustos , si asta mi-a iesit , nu seamana nici pe departe cu frumusetea de tort a lui SHENG, dar eu il postez , pentru ca este comestibil si chiar fotogenic biggrin.gif :
( de fapt, nu mi s-a batut smintina DORNA sad.gif );

Imagini atașate

  • Copy_of_poza3..jpg

Editat de teonamon, 12 November 2009 - 11:54 PM.


#11 Miutza77

Miutza77

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 08 December 2009 - 05:36 PM

Am prestat si eu minunatul tort, un deliciu!

DSCN0334.JPG

DSCN0337.jpg

Multumesc pt reteta!

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 08 December 2009 - 06:51 PM

QUOTE(Miutza77 @ Dec 8 2009, 07:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Multumesc pt reteta!

Cu placere :) Arata foarte bine.
Dar ce bunatati ai bagat tu pe acolo ? Spune-ne si noua.

#13 Miutza77

Miutza77

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 09 December 2009 - 11:36 AM

QUOTE(Sheng @ Dec 8 2009, 07:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Cu placere smile.gif Arata foarte bine.
Dar ce bunatati ai bagat tu pe acolo ? Spune-ne si noua.


In cel de cacao am pus felii de portocala iar in cel in doua culori am pus bucatele de banana pe care eu le-am dat deoparte, evident tongue.gif . data viitoare voi pune bucatele mici de piersici din compot conform. eu am adaugat cacaua la sfarsit ca sa ramana asa buburuze mici ca se topesc usor, se inmoaie de fapt si sunt tare gustoase. a iesit la suprafata ciocolatoasa din mine rolleyes.gif cool.gif

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 09 December 2009 - 12:52 PM

Dar crema care se vede mai alba, ce este ? Ai folosit si iaurt ?

#15 maracara

maracara

    Captain Cook

  • Membri
  • 315 posturi

Postat 09 December 2009 - 03:44 PM

Vai fetelor ce minunatii sunt pe aici blob1.gif


O sa incerc si eu si pun poze headbang.gif sper sa-mi iasa

multumim pentru reteta floare.gif

#16 Miutza77

Miutza77

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 10 December 2009 - 12:28 PM

QUOTE(Sheng @ Dec 9 2009, 01:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Dar crema care se vede mai alba, ce este ? Ai folosit si iaurt ?


nu, n-am folosit iaurt (nu stiu cum ar fi la gust). am lasat o parte din crema fara cacao, deci doar frisca, ouale, fructoza, gelatina si romul. dupa ce am impartit-o am adaugat in cantitatea mai mare cacao si asa mi-a iesit in doua culori.

#17 teonamon

teonamon

    Big Chef

  • Membri
  • 843 posturi
  • Gender:Female
  • Location:constanta-romania

Postat 10 December 2009 - 05:14 PM

CITAT(Miutza77 @ Dec 10 2009, 12:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nu, n-am folosit iaurt (nu stiu cum ar fi la gust).


Eu am adaugat iaurt in frisca si am mai batut putin, mi-a palcut gustul pe care il da iaurtul, parca ii da consistenta si frisca capata un gust mai racoritor .

EDIT : biggrin.gif , nu despre aratarea postata la #48 este vorba !

Editat de teonamon, 10 December 2009 - 05:17 PM.


#18 Miutza77

Miutza77

    Bucataras

  • Membri
  • 174 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Galati (Galati)

Postat 11 December 2009 - 11:03 PM

QUOTE(teonamon @ Dec 10 2009, 06:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu am adaugat iaurt in frisca si am mai batut putin, mi-a palcut gustul pe care il da iaurtul, parca ii da consistenta si frisca capata un gust mai racoritor .

EDIT : biggrin.gif , nu despre aratarea postata la #48 este vorba !


ok, voi incerca si eu! iaurt obisnuit, natural, e bun? sau tb neaparat cremoso? am vazut ca in cateva retete asta e specificat. multumesc! floare.gif



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi