Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Tort cu 2 feluri de mousse si visine


34 răspunsuri la acest topic

#1 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 September 2009 - 05:04 PM

TORT CU 2 FELURI DE MOUSSE (ciocolata si lamaie) SI VISINE

Pentru Dora_m floare.gifpupic.giffloare.gifpupic.giffloare.gif
Voi fi admiratoarea torturilor tale, vesnic biggrin.gif

Mor de rusine color.gif dar trebuie sa va arat care este tortul dorei_m dupa care m-am inspirat !

Am gasit ratacite prin calculator aceste 3 poze (doua sunt impreuna si una este de alta data dar compozitia tortului este aceeasi) , asa ca m-am grabit sa postez reteta sa fie cat mai multe retete de dulciuri pentru pofticioase

Blatul :
De la tort pufos si cremos

4 oua
120 g fructoza
40 g cacao


* Galbenusurile se amesteca cu fructoza, pana se albesc
* se adauga cacao
* la sfarsit albusurile batute separat.
Se rastoarna ( este destul de lichid) in tava, pe hartie de copt unsa si tapetata cu faina.Se tine in cuptor f.f. putin cca 10 , max. 20 minute. Se incearca cu paiul musai. Mare atentie !

MOUSSE DE CIOCOLATA

150 gr. ciocolata (85 % cacao)
3 galbenusuri
1 albus
80 gr. fructoza

200 ml ( o cutiuta mica) lapte dulce pt frisca « Dorna » – batut f. bine= frisca
½ fiola vanilie
1 pliculet
(10 gr ) gelatina

* Se incepe cu gelatina : se pune intr-un ibricel cu apa rece ( 100 ml apa) , care la randul lui se pune intr-un vas cu apa clocotita (care tocmai s-a dat deoparte de pe foc) si se lasa in asteptare. Se mai amesteca din cand in cand cu lingurita. Pana sunt gata toate, se dizolva si gelatina.
* ciocolata se topeste pe foc
* albusele le-am batut bine
* galbenusurile se freaca (cu mixerul) cu fructoza (pana se albesc)
* se bate bine frisca

Deci :
Peste galbenusurile frecate cu fructoza , se pune ciocolata topita , albusurile battue bine, gelatina dizolvata ca mai sus, amestecand usor cu paleta.
La sfarsit am pus frisca mestecand foarte usor cu paleta.

MOUSSE DE LAMAIE

3 galbenusuri
1 albus
100 fructoza
200 g frisca lichida
– batuta f. bine
2 ½ cescute de suc de lamaie filtrat
2 linguri rase de coaja de lamaie ( neaparat , altfel nu da parfum de lamaie)
10 g gelatina

* am spumat (cu mixerul) galbenusurile cu fructoza pana am obtinut o crema
* am adaugat putin cate putin sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa..
* am adaugat albusele batute bine
* se adauga gelatina dizolvata ca mai sus
* se adauga frisca batuta batz...

Deci :
Peste galbenusurile frecate bine cu fructoza, se pune coaja de lamiae, apoi foarte putin cate putin zeama de lamiie ( concentrat) apoi albusul spuma amestecand cu paleta cu miscari usoare de jos in sus...
Se adauga gelatina si la sfarsit am adaugat frisca foarte incet amestecand usor

Se poate imbraca tot tortul cu mantaua de mousse de lamiie (asa a facut dora_m dar ea este o artista)

Nota : ambele tipuri de mouse se fac identic. Difera doar ciocolata topita la unul si zeama de lamaie+coaja rasa de lamaie la celalalt

Asamblarea

* In forma de tort cu D=28 cu peretii detasabili , se pune blatul racit
* Peste blatul racit se presara visinele, apoi mousse-ul de cioco
* Se da la rece
* Cand s-a intarit putin , se adauga mousse-ul de lamiie.
* Deasupra se presara ce aveti prin casa sau ceva frisca .
* Se lasa la rece pana a doua zi

213900.jpg



114314.jpg


e clar ca asta-i poza facuta alta data dar gustul e acelasi : deosebit ! mincacios.gifmincacios.gif

101040.jpg



#2 Criseteno

Criseteno

    Big Chef

  • Membri
  • 509 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Darmstadt, DE

Postat 02 September 2009 - 05:22 PM

Mama, ce bine arata!!!!! Sa-ti cada limbuta din gura de pofta! Bun, deci se face, imediat ce am ceva timp! Sa-si muste limba cei care zic ca nu se poate manca bine la Monti!

Te pup, Rodica, superb tortul! Cu drag,

Cristina
Dupa 2 saptamani de proba, Montignac a trecut testul! Monti faza a doua for life!

Disclaimer: I am NOT always right. In fact, I am almost always WRONG.

#3 Yyana

Yyana

    Big Chef

  • Membri
  • 525 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 September 2009 - 05:27 PM

Aaaaaaaaaai ! N-am cuvinte , mor ! mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif mincacios.gif

#4 julix_2007

julix_2007

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 7643 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Suceava

Postat 02 September 2009 - 05:38 PM

Hai, scumpa Rodica. Acum ti-ai gasit sa postezi un tort marca Dora_m montificat? Cand m-am apucat din nou de cura de slabire? eusa_wall.gif 022.gif 022.gif 022.gif asta e starea mea acum cand citesc reteta si vad ce a iesit.

#5 EmptyG

EmptyG

    Bucataras

  • Membri
  • 158 posturi

Postat 02 September 2009 - 06:27 PM

FE-NO-ME-NAAAAAL! Bravo, Sheng ! Esti maestra! Mi se pare cam laborios...cat ti-a luat sa-l faci ?

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 September 2009 - 06:45 PM

Ma bucur ca va place si ca am dat de pozele astea !

EmptyG nu se face greu ! Ti se pare . Nici nu se compara cu infasuratul suvitelor de coca pe un borcanel sau pe o sticla biggrin.gif
Totul merge "snur" (cum se zice) adica fara graba, pe rand fiecare, asa cum am scris.
Blatul poti sa-l faci inainte daca ti se par prea multe operatii deodata.
Mousse-ul se face in mare viteza si se intareste repede din cauza gelatinei.


#7 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2009 - 07:12 PM

Eu pot sa va recomand din toata inima o anume parte din tortul asta, mai precis blatul - pe care tot de la Sheng il stiu, de cind l-a postat, nu mai stiu cind, stiu insa ca-l fac pe post de negresa (mai nou amestec in el si afine) de vreun an si jumatate si toata lumea lesina mincind din el.
Bravo, Rodica! headbang.gif

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#8 Nik26

Nik26

    Captain Cook

  • Membri
  • 370 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 02 September 2009 - 08:14 PM

F. misto, 2heng (adica Sheng, desi nu reusesc sa ma adaptez... parca nu are sens asa sad.gif )!

Supercombinatie! biggrin.gif Ciocolata cu lamaie si visine... nebunie curata! unsure.gif Nici nu stiu ce ar putea sa fie mai bun de atat!

Cred ca trebuie sa imi fac rost de o ocazie ca sa il fac! (ca altfel o sa ma simt suuupervinovata, chit ca e el Monti! icon_cry.gif )

#9 costis2009

costis2009

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 September 2009 - 08:18 PM

rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif CE SUPER TORT!!!


#10 costis2009

costis2009

    micro Bucatar

  • Membri
  • 2 posturi
  • Gender:Female

Postat 02 September 2009 - 08:20 PM

CE TORTTTTT!!!! SI MONTI.... tongue.gif tongue.gif tongue.gif

#11 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 September 2009 - 08:56 PM

QUOTE(Nik26 @ Sep 2 2009, 09:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
F. misto, 2heng (adica Sheng, desi nu reusesc sa ma adaptez... parca nu are sens asa sad.gif )!

Spune-mi cum vrei ca tot eu sunt biggrin.gif ! Ce importanta are ? Sa vezi mie cum imi vine cand ma "autentific" laugh.gif

#12 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 02 September 2009 - 09:05 PM

QUOTE(costis2009 @ Sep 2 2009, 09:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
CE TORTTTTT!!!! SI MONTI.... tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Bine ai venit smile.gif !
Ma bucur ca-ti place. Mai avem si alte dulciuri minunate aici

#13 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 02 September 2009 - 10:30 PM

deci ma omori!!!!La propriu!!! simt deja gustul si imi mangaie delicat papilele gustative wink.gif mai ai o felie si pt mine???

#14 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 03 September 2009 - 12:16 PM

QUOTE(fata_cu_fluturi @ Sep 2 2009, 11:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
deci ma omori!!!!La propriu!!! simt deja gustul si imi mangaie delicat papilele gustative wink.gif mai ai o felie si pt mine???

Nu mai am mad.gif ! Deabea am gasit aceste 3 poze biggrin.gif
Andreea dar tu esti o talentata (nu uit ca ai avut curaj sa faci gluten laugh.gif, nu glumesc, zau) asa ca astept sa-ti uimesti familia cu tortul asta si nu uita . . . . niste poze

#15 fata_cu_fluturi

fata_cu_fluturi

    Master of disaster

  • Membri
  • 1762 posturi
  • Gender:Female
  • Location:romania

Postat 03 September 2009 - 12:49 PM

Rodica, mersi mult pt aprecieri, dar chiar sunt antitalent in orice...

numai sa imi fac destul curaj si sa il incerc pt ca e bestial biggrin.gif

#16 dora_m

dora_m

    MINOS D'OROS

  • Membri
  • 2950 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti-Italia

Postat 13 September 2009 - 09:36 PM

Deci acum am descoperit acest topic draga Rodica smile.gif ...
ce bine arata reteta mea "montificata"...imi inchipui ca e la fel de buna...
si montificat asa chiar nu ingrasa? rolleyes.gif


#17 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 September 2009 - 11:36 PM

QUOTE(dora_m @ Sep 13 2009, 10:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci acum am descoperit acest topic draga Rodica smile.gif ...
ce bine arata reteta mea "montificata"...imi inchipui ca e la fel de buna...
si montificat asa chiar nu ingrasa? rolleyes.gif

Daca-l mancam cu masura, de pofta (ca pe orice dulce) nu ne ingrasa dar nici nu prea slabim biggrin.gif Dulcele ramane . . .dulce mad.gif

Daca ar fi Onaf asa de draguta floare.gif sa mai faca niste socoteli la caloriile tortului am cunoaste si mai bine situatia

Editat de Sheng, 14 September 2009 - 12:11 AM.


#18 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 September 2009 - 11:43 PM

QUOTE(dora_m @ Sep 13 2009, 09:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si montificat asa chiar nu ingrasa? rolleyes.gif


Din fericire, nu contine ingrediente cu indice glicemic mare, deci e perfect pentru cei care urmeaza principiile lui Montignac.

(Ca fapt divers, pentru cei care isi controleaza si aportul caloric, tortul asta are vreo 4170 de calorii, din care cea mai mare parte in fructoza (1100 de calorii) si in smintina dulce cu 32% grasime (1230 de calorii). De mentionat si ca din cei circa 395 de carbohidrati pe care-i contine 300 vin doar din fructoza...
Cum insa nu mincam nici zilnic, nici cite o jumatate de tort la o masa... O felie care reprezinta a opta parte din tortul asta are mai putine calorii decit 100 g de ciocolata Heidi cu 85% cacao, de pilda... smile.gif
Desigur, nici ciocolata Heidi nu mincam cu sutele de grame...)

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.


#19 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 13 September 2009 - 11:53 PM

Multumesc Onaf ! Ai fost prin "zona" exact in momentul potrivit.
Oribila partea cu fructoza

Deci felia de 1/8 din intregul tort cam cate calorii zici ca are ?


#20 Ona_36975

Ona_36975

    Master of disaster

  • Membri
  • 2526 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 13 September 2009 - 11:55 PM

QUOTE(Sheng @ Sep 13 2009, 11:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Deci felia de 1/8 din intregul tort cam cate calorii zici ca are ?


Pai, impartim 4170 la 8 si ne ies cam 521 de calorii.
La suta de grame nu stiu fiindca nu stiu cit cintareste tortul la final.

all i want is less to to, more time to do it, and higher pay for not gettin' it done.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi