Sari la conținut

Poză

Prajitura de branza


88 răspunsuri la acest topic

#61 gonghy

gonghy

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 25 October 2007 - 12:42 PM

Am ramas datoare cu pozele de la cum am facut prajitura mea cu branza dulce si cu reteta.
Prajitura cu branza dulce
350 g faina
150 g margarina sau unt
100 g zahar pudra
1 ou intreg
1 praf de copt
2 linguri de smantana
1 kg branza dulce de vaca

Se framanata totul( in afara de branza),praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si la sfarsit se imparte aluatul in 2 parti egale.
Separat se amesteca branza de vaca cu zahar dupa gust,1-2 plicuri zahar vanilat,putina scortisoara pt cine vrea,2 oua intregi,1-2 linguri smantana,coaja rasa de la 1 lamaie.
Se intinde prima foaie,daca e putin lipicioasa mai puteti pune putina faiana pana nu se mai lipeste,se ia pe sucitor (altfel de rupe) si se pune in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Peste se pune compozitia de branza iar deasupra cealalta foaie.Se unge foaia cu ou,se inteapa ici colo cu furculitza,apoi se da la cuptor 40-45 min pana se rumeneste.
Cuptorul trebuie sa fie incins c-am cu 30 min inainte.

Fetelor am 10 poze care am vrut sa le pun dar nu le poate incarca,poate ca sunt prea mari,imi pare rau. huh.gif

#62 s_tana

s_tana

    mami de fluturas

  • Membri
  • 4116 posturi
  • Gender:Female
  • Location:deutschland

Postat 25 October 2007 - 12:55 PM

micsoreaza-le putin si apoi le atasezi.uite a explicat maya Aici cum se ataseaza pozele.

reteta suna tare bine.

Editat de s_tana, 25 October 2007 - 12:56 PM.


#63 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 08 May 2008 - 04:43 AM

gonghy, nu ne-ai mai aratat pozele cu prajiturica sad.gif ...

#64 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 08 May 2008 - 04:53 AM

Aceasta a fost ... pasca mea de Pasti rolleyes.gif


Tort de branza

500g branza dulce
140g iaurt gros (sau smantana)
100g zahar
3 lingurite suc de lamaie
4 linguri amidon de porumb
6 albusuri
esenta de vanilie
100g coaja de lamaie confiata (sau stafide)

Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C.
Branza se amesteca bine cu iaurtul. Se adauga sucul de lamaie, esenta, amidonul si coaja de lamaie, amestecand bine dupa fiecare.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul dupa care se adauga treptat la compozitia cu branza, amestecand usor cu lingura.
Se toarna totul in forma



care se aseaza in tava de la aragaz, iar in tava se toarna apoi apa fierbinte.
Se coace pentru aprox. 1 ora. Se lasa sa se raceasca in forma.

Aici scos din cuptor...



si dupa ce s-a racit:



Si o felie...



Este un tort foarte cremos, deci trebuie manevrat cu grija cand se taie.
Pentru mai multa "stabilitate" i se poate face o baza din:
120g biscuiti simpli zdrobiti amestecati cu 60g unt si presati bine pe baza formei.



#65 gonghy

gonghy

    micro Bucatar

  • Membri
  • 10 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Timisoara

Postat 08 May 2008 - 08:59 AM

CristinaK am tot incercat sa bag pozele da nu imi reuseste,cred ca nu ma pricep eu mellow.gif
Am sa mai incerc cand am putin timp,apropo foarte faina Pasca ta salivez de numa wink.gif

#66 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 08 May 2008 - 01:34 PM

CITAT(gonghy @ May 8 2008, 09:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
CristinaK am tot incercat sa bag pozele da nu imi reuseste,cred ca nu ma pricep eu mellow.gif
Am sa mai incerc cand am putin timp,apropo foarte faina Pasca ta salivez de numa wink.gif



Bine ai venit pe culinar, gonghy!
Poate pozele tale sunt prea mari, si de aceea nu ti le ia. Eventual incearca sa le micsorezi.
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#67 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 08 May 2008 - 01:42 PM

[quote name='CristinaK' date='May 8 2008, 05:53 AM' post='508393']
Aceasta a fost ... pasca mea de Pasti rolleyes.gif


Arata bine pasca ta, ca de altfel toate bunatatile pe care le-ai trecut in acest topic si pe care abia l-am descoperit.
Felicitari, pentru aceste bunatati.
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#68 ingerasul_Al

ingerasul_Al

    Master of disaster

  • Membri
  • 1690 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania, in orasul de pe Bega

Postat 08 May 2008 - 02:05 PM

CITAT(ingerasul_Al @ May 8 2008, 02:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bine ai venit pe culinar, gonghy!
Poate pozele tale sunt prea mari, si de aceea nu ti le ia. Eventual incearca sa le micsorezi.



Gonghy uite aici, poate te ajuta cu pozele.
http://www.culinar.r...a...st&p=321884
sau
http://www.culinar.r...a...st&p=386306
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein


#69 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 09 May 2008 - 12:56 AM

ingerasul_Al
gonghy




#70 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 18 May 2008 - 10:30 AM

Un tortulet umplut cu o crema de branza si ciocolata rolleyes.gif ... dar la care din pacate n-am sectiunea mellow.gif

Tort de branza si ciocolata

blat
8 gabenusuri
4 linguri zahar

8 albusuri
4 linguri zahar
2 lingurite otet

4 linguri faina
4 linguri amidon
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
esenta vanilie

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceasta spuma se adauga la galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu amidonul, cacaua si praful de copt si se omogenizeaza. Se adauga si restul de albus, in doua reprize, amestecand usor cu o lingura de jos in sus. Se adauga vanilia si se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox. 40 min. (se incearca cu scobitoarea). Se lasa sa se racoreasca putin dupa care se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.

crema
250 g branza dulce sau ricotta - scursa bine de zeama (la temperatura camerei)
250g branza-crema (la temperatura camerei)
15g zmeura "congelata-uscata" (freeze-dry) (*)
140g ciocolata de zmeura (*)
60ml lapte

Branza crema si branza dulce



se amesteca bine. Ciocolata



se topeste la BM impreuna cu laptele



si se toarna apoi peste branzeturile amestecate. Se omogenizeaza. Se adauga si zmeura



"faramitata" putin



si se amesteca.




insiropare blat
150~200 ml sirop de zmeura (*)


Blatul se taie in trei.



Fiindca n-am vrut sa iasa un tort patratos, am taiat o forma octogonala din hartie si-am taiat apoi foile de tort dupa ea.





Se insiropeaza prima foaie, se intinde 1/2 din crema,



se aseaza cea de a doua foaie, se insiropeaza, se acopera cu ultima foaie, se preseaza usor, apoi se insiropeaza si aceasta. Se da putin la frigider.

glazura
360g ciocolata amaruie (sau cu lapte - dupa preferinta)
200ml smantana pt. frisca

Peste ciocolata tocata se toarna smantana fierbinte si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se mixeaza putin - pana devine lucioasa -



apoi se imbraca tortul. Se decoreaza dupa preferinta si se da la frigider...




~~~~~~~*******~~~~~~~
(*) inlocuind
- ciocolata de zmeura cu alta ciocolata (alba, cu lapte sau cu alta aroma de fructe)
- zmeura "freeze-dry" cu alte fructe "freeze-dry" sau fructe uscate tocate sau "picaturi" de ciocolata
- siropul de zmeura cu alt sirop
acest tort poate fi facut si in alte "arome" wink.gif rolleyes.gif

#71 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 06 October 2008 - 11:35 AM

Banala reteta de placinta cu branza transformata "putin" smile.gif ...

Placinta cu branza si nutella
7 foi de placinta

umplutura
6 oua + 1 albus
1.500g branza dulce de vaca
350g visine/cirese din dulceata
300g smantana dulce
1 plic mare de zahar pudra (80g)
Se bat putin ouale, se adauga si restul ingredientelor



si se amesteca usor, dar bine.

pentru uns foile
100g smantana dulce - la temperatura camerei
100g nutella - la temperatura camerei
Se amesteca pana se omogenizeaza.

pentru uns deasupra
1 galbenus (sau doua)
4-5 linguri smantana dulce

Se unge tava de aragaz cu ulei sau unt.
Se aseaza in tava o foaie, se unge cu aprox. 2 linguri din amestecul de smantana si nutella,



se aseaza cea de-a doua foaie, se unge si aceasta, se procedeaza la fel si cu cea de-a treia foaie, se aseaza si a patra foaie - aceasta insa nu se mai unge deasupra. Peste ea se toarna amestecul de branza



care se niveleaza si apoi se acopera cu o foaie de placinta.



Se unge si aceasta cu smantana si nutella, se acopera cu o foaie, care se unge si ea si din nou o foaie. Aceasta din urma se unge cu galbenusul amestecat cu smantana.



Se da la cuptor... e delicioasa si calda si rece wink.gif ... se poate servi pudrata cu zahar sau cu un sirop de ciocolata smile.gif ... eu insa o prefer asa simpla tongue.gif



#72 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 29 January 2009 - 10:07 AM



Tort de branza si miere
(forma de 21 cm)

400g branza dulce de vaca
150g miere
6 oua
60g faina
30g zahar
sucul de la 2 lamai
1 lingura de rom sau cateva picaturi de esenta

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C).
Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.



Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea



si se face pasta cu "chestia" pt. piure de la mixer smile.gif



(sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea).
Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare.



Se presara faina putin cate putin,



apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul - daca intoarcem castronul sa nu cada biggrin.gif .



Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza



si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia. Se toarna in forma



si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata wink.gif ... eu am lasat aproape 1 ora si jumatate (dupa 40 de min. de copt am acoperit cu o folie de aluminiu). Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma.



#73 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 20 March 2009 - 10:56 AM

Turtite dulci de branza wub.gif

400g branza dulce de vaca
50g zahar - eu am folosit unul brunetel biggrin.gif
1 ou mic
6~8 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri suc de lamaie
stafide pt. ornat
putin ulei

Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de paine, dar putin lipicioasa. Deci cantitatea de faina o sa varieze in functie de branza: daca aceasta este mai uscata vor fi de ajuns 6 linguri, dar daca branza va fi mai moale atunci vor fi necesare mai mult de 6 (mie mi-au intrat aproape 10 linguri).
Se ia aprox. o lingura plina de compozitie si se da prin putina faina

turtite_1.jpg

apoi se fac turtite, cam cat chiftelele,

turtite_2.jpg

care se pun in tigaia infierbantata si unsa cu putin ulei. Deasupra turtitelor se pun cateva stafide.

turtite_3.jpg

Se rumenesc la foc mic-potrivit pe ambele parti.
Se pot servi atat calde cat si reci... dupa preferinta, se pot pudra si cu zahar wink.gif

turtite_fin.jpg

#74 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 26 April 2009 - 12:54 PM

Hai sa va dau o reteta de prajitura simpla si fff buna.O am de la o prietena, care le-o face des copiilor ei.Aia micii o numesc"prajitura cu Fanta"
Blat:
6 galbenusuri se fraca bine cu 6 linguri zahar pudra, 100 ml ulei,1 praf de copt mic, nestins, 5 linguri faina si 1 lingura cacao.La sfarsit se adauga albusurile batute spuma si se coace.

Crema
500 g branza de vaci, 200 g unt sau margarina
150g zahar pudra
esente
Se amesteca bine totul si se toarna peste blatul racorit

Glazura
2 prafuri de budinca(dar NU de cacao!)
6 linguri zahar
750 ml fanta de portocale(sau lamaie)
Se face budinca (reteta de pe punga) si se toarna calduta peste prajitura si se da la rece!

Eu am folosit budinca de frisca si suc Giusto Natura de visine, necarbogazos.Iese si frumos colorata si acrisoara.
Poze nu i-am facut, ca pe vremea aia nici nu banuiam ca exista asa un forum dragut, dar promit solemn ca voi presta si poze data viitoare!
Iese in trei culori:maronie(Blat cacao), alba(branza) si....(la mine era rosie de la suc!)
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#75 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 01 June 2009 - 11:58 AM

CITAT(zoazorel @ Apr 26 2009, 07:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hai sa va dau o reteta de prajitura simpla si fff buna...

Multumim mult pentru reteta, zoazorel! floare.gif Si sa nu uiti de poza, da? wink.gif

#76 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 01 June 2009 - 12:36 PM

Chec Caise & Grana

150g branza Grana Padano - rasa mic
175g unt moale
25g shortening
220g zahar
80g zahar pudra
6 oua mici sau 5 oua mari - la temp. camerei
85g smantana groasa
30g amidon
300g faina pt. prajituri
100~200g caise uscate - taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise - pt. mai multa aroma)

2 tavi mari de chec se ung cu unt si se pudreaza cu putina Grana Padana rasa.
Untul se amesteca cu shorteningul, se adauga zaharul si zaharul pudra si se freaca spuma. Se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare, se toarna apoi smantana treptat. Se adauga Grana Padano, apoi amidonul cernut impreuna cu faina si caisele, amestecand dupa fiecare.
Compozitia se toarna in tavi si se coace la foc potrivit (170~180°C) aprox. 30~40 min. sau pana este gata wink.gif

checApricotGrana.jpg

#77 zoazorel

zoazorel

    Fregmentez hevelenderu' !

  • Membri
  • 5791 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Braila
  • Interests:Culinarit, dulciurit, imprietenit...

Postat 01 June 2009 - 09:12 PM

QUOTE(zoazorel @ Apr 26 2009, 12:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Hai sa va dau o reteta de prajitura simpla si fff buna.O am de la o prietena, care le-o face des copiilor ei.Aia micii o numesc"prajitura cu Fanta"
Blat:
6 galbenusuri se fraca bine cu 6 linguri zahar pudra, 100 ml ulei,1 praf de copt mic, nestins, 5 linguri faina si 1 lingura cacao.La sfarsit se adauga albusurile batute spuma si se coace.

Crema
500 g branza de vaci, 200 g unt sau margarina
150g zahar pudra
esente
Se amesteca bine totul si se toarna peste blatul racorit

Glazura
2 prafuri de budinca(dar NU de cacao!)
6 linguri zahar
750 ml fanta de portocale(sau lamaie)
Se face budinca (reteta de pe punga) si se toarna calduta peste prajitura si se da la rece!

Eu am folosit budinca de frisca si suc Giusto Natura de visine, necarbogazos.Iese si frumos colorata si acrisoara.
Poze nu i-am facut, ca pe vremea aia nici nu banuiam ca exista asa un forum dragut, dar promit solemn ca voi presta si poze data viitoare!
Iese in trei culori:maronie(Blat cacao), alba(branza) si....(la mine era rosie de la suc!)


Uite c-am facut-o ieri, dupa reteta de mai sus!E suuuuuuuuuper buna! Am si poze!
Fanta1.JPG
E cu Giusto de visine!
Fanta2.JPG
Si sectiunea(de fapt, singura felie ramasa, salvata temporar pt poza!)Sectiune_fanta.JPG
Precizez ca toti cei care au mancat ieri, azi inca traiau! laughing6.gif

Editat de zoazorel, 01 June 2009 - 09:13 PM.

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
FAN n_puiu de la GLAVACIOC incoace, inspre zilele noastre si forever!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#78 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 29 July 2009 - 05:24 AM

... o crema de zahar ars foarte, foarte cremoasa cu aroma de branza si gust de dulce de leche wink.gif

bruleePhiladelphia2.jpg

Crema de zahar ars Philadelphia

200g branza-crema Philadelphia - la temperatura camerei
100g evaporated milk
250g lapte
100g zahar + 50g pt. caramelizat
2 oua
2 galbenusuri

Cele 50g de zahar se pun intr-o craticioara pe foc potrivit si se lasa, fara a se amesteca, pana se caramelizeaza. Se toarna imediat in forma de copt, iar aceasta se rasuceste usor astfel incat toata baza sa se imbrace in caramel.
(O mica paranteza: forma folosita de mine are diametrul de 18cm si crema nu iese foarte inalta... deci cine o doreste mai inalta poate folosi o forma mai mica sau poate mari cantitatile ingredientelor )
Intr-un castron se freaca bine branza-crema. Se toarna usor laptele "evaporat", amestecand continuu. Totul se toarna intr-o craticioara, se adauga si laptele si zaharul si se tine pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana aproape sa inceapa sa fiarba. Intre timp, intr-un catron se bat putin ouale intregi si galbenusurile. Peste ele se toarna usor, amestecand continuu, compozitia de lapte fierbinte. Se strecoara printr-o sita (nu foarte deasa) direct in forma de copt.
Aceasta se pune in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte - de aprox. de 1cm inaltime. Se da la cuptor si se coace 50 de minute la 130°C sau pana cand crema este bine "inchegata" deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma, dupa care se rastoarna pe farfurie...

bruleePhiladelphia.jpg

#79 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 29 July 2009 - 05:29 AM

CITAT(zoazorel @ Jun 2 2009, 04:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Uite c-am facut-o ieri, dupa reteta de mai sus!E suuuuuuuuuper buna! Am si poze!
....


Arata delicios de bine cu toate cele trei straturi colorate rolleyes.gif

#80 r_12323

r_12323

    Master of disaster

  • Membri
  • 1896 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Saitama-Japonia (Focsani)

Postat 17 August 2009 - 05:21 AM

Prajiturele cu Mozzarella

praji_mozza_f1.jpg

(12 forme de marimea celor de muffins sau 4 forme cu diametrul de 10cm)

300g branza mozzarella
200g smantana groasa
1 lingura suc de lamaie
2 galbenusuri
1/2 lingurita sare
40g amidon de porumb (cornstarch)
80g faina (pt. prajituri)
2 albusuri
80g zahar
optional: putin parmezan ras

Mozzarella se trece prin sita (nu foarte deasa)

praji_mozza_1.jpg

sau se mixeaza in blender. Se adauga smantana si se amesteca bine, apoi sarea, sucul de lamaie, galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.

praji_mozza_2.jpg

Faina se cerne impreuna cu amidonul si se adauga toata peste compozitia precedenta si se amesteca doar pana se absoarbe toata faina. Se adauga si albusurile batute spuma tare cu zaharul si se amesteca usor, dar bine.
Formele se ung cu unt/ulei si se pudreaza cu faina (eu am presarat parmezan doar pe fundul formei). Se pune compozitia in forme,

praji_mozza_3.jpg

formele se trec in tava, iar in tava se toarna apa fierbinte. Se da la cuptor la foc mic-potrivit (150°C) si se coace 50~70 min. sau pana ce o scobitoare infirpta in centru iese curata wink.gif Cand sunt gata se rastoarna pe un gratar si se lasa asa vreo 15 min. dupa care se intorc cu partea coapta in sus...

praji_mozza_f2.jpg



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi