Sari la conținut

Poză

Rhubarb pie


Fără răspunsuri la acest topic

#1 Bi L V?n Anh Tn

Bi L V?n Anh Tn

    micro Bucatar

  • Membri
  • 1 posturi

Postat 07 March 2018 - 07:39 PM

Reteta o am de la un prieten canadian, la care am mincat-o pentru prima data si pentru care am facut o adevarata pasiune. Din pacate, in zona noastra rubarba nu se gaseste, ma chinui de mult sa fac rost, si in sfirsit am reusit azi sa imi procur citeva tulpinite.

Blat:

1 cana faina
1/3 cana + 1 lingura vegetable shortening - eu am pus unt cocos 
1/2 lingurita sare
2 sau 3 linguri apa foarte rece, in functie de cit de multa cere aluatul. 

Umplutura:

4 cani rubarba - eu am avut doar 2 cani, am completat cu mure
1 cana zahar - eu am pus 1/4 cana fructoza (in mod normal reteta cere 1/4 cana zahar pentru fiecare cana de rubarba ale carei tulpini sint foarte acre eu inlocuind cu mure, care sint f dulci am considerat ca 1/4 cana fructoza ar trebui sa ajunga la toata compozitia)
1/4 lingurita de scortisoara
1 ou sau 2 linguri de frisca lichida, sau de lapte amestecat cu frisca lichida

Toping:

1/4 cana zahar brun
1/4 cana unt
1/2 cana faina

Se coace timp de 20 min la 200 C, se intoarce si se mai lasa 20 min.

Blatul:

am pus faina si untul de cocos bine racit in mixer, cu un praf de sare, am amestecat pina se aduna dupa cirlig, apoi am pus 2 linguri de apa de la gheata. Am lasat la racit la frigider pina am facut amestecat umplutura. Dupa care am intins in tava, am intepat cu furculita:

post-37102-1253994140.jpg 

post-37102-1253994153.jpg 

post-37102-1253994170.jpg 

Umplutura:

2 cani de rubarba, tocate grob:

post-37102-1253994218.jpg 

peste care am adaugat 2 cani de mure:

post-37102-1253994249.jpg 

apoi fructoza, scortisoara si frisca lichida:

post-37102-1253994284.jpg 

iar la sfirsit faina:

post-37102-1253994309.jpg 

Am rasturnat peste blat in tava:

post-37102-1253994346.jpg 

Topingul

Am amestecat zaharul untul si faina atit cit sa se adune impreuna, fara sa devina un aluat propriu zis:

post-37102-1253994406.jpg 

pe care l-am farimitat deasupra placintei:

post-37102-1253994442.jpg 

Apoi am dat la cuptorul preincalzit si am scos dupa 40 min:

post-37102-1253994487.jpg 

felia mea, pe care o impart cu voi:

post-37102-1253994541.jpg 

Este o placinta taraneasca, cu un gust intens acrisor, cine nu se omoara cu rubarba o poate amesteca cu alt fruct, insa dupa parerea mea e un sacrilegiu biggrin.gif
Nu e foarte fatoasa, dar pe bune ca-i gustoasa!





Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi