Sari la conținut

Poză

Tarte cu fructe


359 răspunsuri la acest topic

#21 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 24 April 2005 - 11:00 PM

smile.gif Merci Amalya ma gandeam ca te pricepi doar suntem "grane" daca nu ma insel....tre sa caut juice alb ca vreau alb icon_rolleyes.gif daca pun de portocale atunci iara imi iasa portocaliu....multumesc Amalya inca odata...Puss



Cu placere, Denissa. smile.gif
Incearca sa folosesti juice de ananas (e destul de dulce si are o culoare oarecum neutra, dupa parerea mea). Kyss.
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#22 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 April 2005 - 11:03 PM

Nu ar merge si cu zeama ,unui compot ?De exemplu,zeama compotului de piersici,ananas,caise,mere,pere,struguri,agrise..etc..este aproape incolora/transparenta

#23 Denissa

Denissa

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 24 April 2005 - 11:06 PM

Amalya vad ca nici tu nu ai somnic iubita ca si mine... laugh.gif incerc sapt viitoare sa vad am sa iti dau de veste floare.gif tack
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam...

#24 Denissa

Denissa

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 24 April 2005 - 11:08 PM

icon_razz.gif Maya? mama draga nu esti obosita dupa atata kefuiala???
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam...

#25 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 April 2005 - 11:14 PM

icon_razz.gif Maya? mama draga nu esti obosita dupa atata kefuiala???



Am dormit sîmbata ..pîna dupa prînz..azi iar ..si mîine la 07.00 , o sa adorm în picioare icon_biggrin.gif

#26 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi & Missiruppi

Postat 24 April 2005 - 11:17 PM

Amalya vad ca nici tu nu ai somnic iubita ca si mine... laugh.gif incerc sapt viitoare sa vad am sa iti dau de veste floare.gif tack



O viata am si pe aia s-o dorm ? icon_wink.gif laugh.gif
Succes la prepararea tartei cu fructe! icon_cheers.gif
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#27 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 24 April 2005 - 11:31 PM

ºtii care e faza miºto, cã eu þineam minte cã avusesem tava aceea ºi credeam cã am aruncat-o, acu când am luat geanta în care pun treptat lucrurile de dus la munte, am gãsit-o, ºi am repus-o în dulap laugh.gif
ºi cum eu n-am în program sã merg la mare vara asta n-am probleme cu costumul aºa cã la prima ocazie o fac laugh.gif

#28 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 24 April 2005 - 11:36 PM

..eu, pîna în iunie,pîna cînd nu ies capsunii pe cîmp ,la tarani..nu mai fac.A fost foarte bun si asa(aroma au avut destula,dar nu au fost asa dulci).
Dar cu capsuni proaspeti,copti la timpul lor,e altfel.O sa fac una ,si o s-o încarc cu capsuni icon_biggrin.gif

#29 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 02 May 2005 - 09:49 AM

Denissa, gäsesti aici si gelatinä specialä pt. tarte (este sub formä de cristale putin mai mici decat cele de zahär).
E putin dulce si o dizolvi doar in apä, o fierbi putin si apoi o torni peste fructe dupä ce s-a räcit un pic. Am fäcut si o pozä a cutiei ca sä stii dupä ce sä te uiti.

Imagini atașate

  • 111385.jpg


#30 Denissa

Denissa

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 02 May 2005 - 08:43 PM

Hristos A Inviat fetelor....Doooooooooaaaaaaaaamne
decand ma kinui sa ma loghez infine!!! Meci din suflet Salmida...eu nam vazut pana acum asa dar sper sa gasesc...
ma gandesc ca la rafturile cu zahar si dinatsea ptr prajituri nu? Lasama ca am facut de pasti o tarta si am indulcit apa cu zahar si am dizolvat folii de gelatina si apoi am turnat si ce sati pove....toata "gelatina" a disparut sa bagat prin tarta a mai si curs nu stiu ce am facut ce nam facut dar mam enervat rau de tot.Poate ca daca era cu suc de ananas si alte cele cum mia sugerat Amalya si Maya nu se intampla dar eu fata desteapta am facut pe nefacutul....oricum nci nu am gustato sincera sa fiu am servit din ea la cei care au venit pe la mine si incercam sa le spun de la inceput ca e un fel de mai multe feluri tarta mea infine "ziceau" ca era buna nah binie acuma doar no sa zica ca e naspa nu icon_redface.gif ?Asa dragam patit....iti multumesc din suflet inca odata Salmida
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam...

#31 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 02 May 2005 - 08:52 PM

Denissa,imi pare rau de tarta,dar bine ca a trecut si doar omul din greseli invatannu-i asa!
Uite un tip de la mine.
Eu inainte sa pun gelatina peste fructe sau ma rog unde am nevoie,pun ce am preparat la frigide pt. 1 ora si atunci gelatina se intareste imediat peste preparat si nu mai curge.
Iar pe margini pun incet cu lingurita.
Incearca si tu si nu t-e descuraja.
Practica n-e omoara dar fara ia nu dam rezultate bune.
De,ce sa-i faci asta este.
O seara placuta in continuare si succes la urmatoarea incercare! smile.gif


http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#32 Denissa

Denissa

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 02 May 2005 - 10:20 PM

Aha dar Afrodite tu zici de folile de gelatina? sau aia la pliculet ca aici la pliculet mai greu gasesc....pai nu mai avea rost sa ma mai intind cu vb dar apoi am facut gelatina la fel ca inainte si am puso la frigi si cred ca am lasato mai mult de ora ca a inceput sa se intareasca si am vaut prea tarziu si am turnato asa si nu a iesit fina a iesit parca era gheata sparta ce sati zic infine....deci numai o ora trebuia daca ziceai de folii...eu ma uitam din 15 in 15 minute la ea sa se ingroasa putin si nu stiu cum de am scapat acel moment si tiam zis incepea sa intareasca si am turanato asa....culmea e ca am mai fcaut odata si am facut cu dinaia la plik si a iesit bine dar nu mai am la plik acuma am sa caut ce mia zis Salmida....Deci ca sa nu curga pe margini sa pun cu lingurita inca o ideee faina ....dar uite la tartele Mayei fructele ce mari sunt deasupra si sunt gelatina peste...pai cand a turnat gelatina peste oare nu a curs dontknow.gif Te pupilesc Afro
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam...

#33 Afrodite

Afrodite

    Master of disaster

  • Membri
  • 3319 posturi
  • Gender:Male

Postat 03 May 2005 - 07:44 AM

Denisa cred ca m-am exprimat ,iarasi gresit.
Dar nu-i nimic uite iti spun exact cum fac eu cu gelatina foi.
Prepar tarta pina la punctul unde trebuie sa pun gelatina.
Pun tarta pt. 1/2 sau 1 ora la frigider si inainte cu 15 min pregatesc gelatina.
Pun foile intr-o cana cu apa rece 5 min.In alta cana incalzesc la microunde suc de fructe sau sirop cu apa sau zahar cu apa(ce ai sau ce doresti)ca. 40-45 secunde.Scot foile de gelatina din apa,le storc in mina putin si l-e pun in sucul cald si amestec in continu puna se topesc dupa care pun peste tarta care intre timp a stat in frigider.Daca se intareste gelatina in cana, pune cana putin mestecind in continu intr-un vas cu apa calda si cind este dinou lichida toarna peste tarta.

Sper ca m-am facut inteleasa.
Daca mai ai intrebari scrie-mi un PM si iti voi raspunde cu placere.
Ai sa vezi ca daca mai faci o data v-ei reusi.
O zi plina de soare iti doresc!

Uite ca am uitat.
Eu nu astept sa se ingroase si dupa aceea sa o torn,o pun asa lichida si clara.
Daca vrei sa fii convinsa ca se ingroasa,pune cu lingurita citva stropi de gelatina pe o farfurie si daca se intaresc atunci este buna de pus pe tarta.



http://leckereien.blogspot.com/'>http://leckereien.blogspot.com/

#34 Denissa

Denissa

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 03 May 2005 - 05:09 PM

Afrodite pai asa am facut eu exact cum spui si am puso peste tarta si a absorbit tarta tot desi era crema de vanilie dar probabil marginile tartei apoi am facut a 2 oara gelatina si am last putin sa se intareasca si am omis o secunda cand era momentul cel mai propice si a inceput sa se intaresca putin si am turnato asa nu am stiut ca daca o puneam in vas cu apa calda recuperez gelatina....Mutumesc mult Afrodite
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam...

#35 Denissa

Denissa

    Bucataras

  • Membri
  • 93 posturi
  • Location:In afara Romaniei

Postat 03 May 2005 - 05:13 PM

Salmida am fost la Ica si am gasit gelatina icon_lol.gif care miai arat-o vreau sa zic ca nu eu am vazut-o si al meu sot ii spuneam vezi ca tre sa fie pe paket o libgura si o tarta etc......si ce crezi ca el a depistato...deci....ce sati mai zic ca si aratandu-mi gelatina eu abia am gasito dar cu attat mai mult daca nu stiam cum arata....cne stie de cate ori am trecut pe langa ea....Salmida cand mai am o nelamurire in privinta produselor as putea sa mai aplez la serviciile tale? icon_rolleyes.gif Apropos!!!! pe unde spuneai ca lucuiesti?
Cautam binele fara a-l gasi vreodata, in schimb gasim raul fara sa-l cautam...

#36 Salmida

Salmida

    Big Chef

  • Membri
  • 672 posturi
  • Location:Suedia

Postat 03 May 2005 - 09:32 PM

Atunci esti salvatä, Denissa dacä ai gäsit-o! icon_wink.gif Si cum spunea si Afrodite, o poti reincälzi usor dacä se intäreste ....De fapt instructiunile de utilizare sunt pe cutie.

Dacä stiu räspunde intrebärilor tale, cu pläcere iti spun. Multe si eu abia acum le descopär. icon_lol.gif

Mult succes acum la tarte!
(La tarta cu mere a Mayei si la mini-tartele Mamei C. am pus poze cu primele mele tarte icon_wink.gif unde am folosit gelé socker)

#37 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 06 May 2005 - 08:43 PM

Buna! Azi mi-am luat forma de tarta icon_bounce.gif asa ca maine fac tarta cu fructe (nu m-am hotarat inca ce fructe) si vin cu pozele! Va pup

#38 OXANA

OXANA

    Master of disaster

  • Banned
  • 1692 posturi
  • Location:stockholm
  • Interests:diverse

Postat 11 May 2005 - 05:48 PM

icon_smile.gif BUNA FETELE VREAU SI EU SA FAC O TARTA CU CAPSUNI tongue.gif da ma gindesc ca cum capsunile astea sunt numai frumusetea din ele da nu sunt dulce si nic prea aromate icon_rolleyes.gif Suedezelor tongue.gif am luat si eu gele socker da inca nu l-am incercat,da eu stiti cum l-am gasit tongue.gif ma uitam atent si prin multimile de zahar cind am vazut tarta si zaharul ala din lingura am pus mina pe el tongue.gif offf, icon_eek.gif oare contine si ala gelatina icon_eek.gif dau fuga sa vad, eusa_doh.gif nu are,zice ca e vegetabiliskt gelesocker,adica vegetabil icon_rolleyes.gif mai da voi nu stiti cum pot gasi si eu gelatina vegetala de care zice Adriana eusa_pray.gif ca noua de porc nu ni se cuvine icon_rolleyes.gif Va pup si mersi

#39 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 May 2005 - 06:05 PM

Am revenit cu pozele tartei mele care s-a mancat de mult. Am uitat sa curat merele de coaja in marea graba de a face si bagueta Afroditei cu morcov si bulete de cascabal (reteta luata tot de pe site) dar a fost buna si asa!! Chiar foarte buna. Al meu nici nu m-a lasat sa mananc din ea mult ca a zis ca e a lui laugh.gif .

Imagini atașate

  • 113792.jpg


#40 Tanya A

Tanya A

    Captain Cook

  • Membri
  • 291 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 12 May 2005 - 06:06 PM

Si inca o poza luata mai de aproape.

Imagini atașate

  • 113793.jpg




Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi