Se fierbe un sirop mai slab din zahar si apa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu zeama de la lamii sau de la portocale,...
Inghetata de lamiie sau portocale
Se amesteca 150 g zahar cu ouale, se adauga laptele si vanilia. Restul de zahar se arde si se stinge cu ½ pahar de apa...
Inghetata de zahar ars cu vanilie
1. Se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se deseneaza 24 cercuri, circa 7 cm in diametru pe hirtia/hirtiile pergament care...
Prajituri SchwarzwaldCaserole cu ton si broccoli este de fapt un gratin delicios. Este o mancare usoara, foarte sanatoasa, plina de vitamine, si...
Caserola (gratin) cu ton si broccoli
Se fierbe la aburi conopida. Se taie in bucatale de 2-3 cm. Pastrama ( sau afumatura) se taie in bucati de 2-3 cm. Cascavalul...
Caserola de conopida cu pastrama
Daca vrei sa mananci un sandvici gustos, pregateste o bagheta umpluta cu carne si branza. Aceasta reteta este delicioasa.
Bagheta umpluta cu carne si branza
Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate...
Bezele simple
Se desprind coastele de sira spinarii, lasind muschiul legat de coaste. Se despart cotletele una cite una. La fiecare cotlet,...
Cotlete de miel pane
Se prepara o tocatura din carne de vitel si porc, miez de franzela inmuiat si stors, ceapa taiata marunt si inabusita, sare,...
Piept de vitel umplut
Carnea de miel, spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind este aproape prajita,...
Carne de miel cu tocana de legume
Se alege ceapa si usturoi tinar, pentru ca sa fie fraged. Se fac colacei sau se taie in bucati, se fierb si se adauga peste...
Stufat de miel cu ceapa si usturoi
Se curata rata ca pentru mincare. Se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota si inima se taie in bucati, se inabusa in unt,...
Rata umpluta
Se prepara din carne de pui, vitel sau vaca. Rosiile se oparesc, se curate de pielite si de seminte, se pun cu sare intr-o...
Rosii cu carne
Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se...
Tort special
Se face amestecul foilor si se coc 4 foi pe dosul tavii. Se fierbe laptele cu faina si se da la rece. Se amesteca 250 g zahar...
Prajitura cu crema de lamiie
Maruntaiele se spala, se taie bucatele, se prajesc sau se fierb in apa clocotita cu sare, iar apoi se toaca marunt sau se dau...
Drob de miel cu verdeata
Se prepara un aluat fraged din faina, grasime si ou. Se intinde o foaie ca de taitei, iar la mijloc se pune compozitia...
Drob de miel in foaie
Se scobesc rosiile si se pune sare peste ele. Se umplu cu ouale fierte si tocate impreuna cu albusul, amestecate cu cascaval...
Oua in rosii
Rosiile se spala, se golesc de seminte si se lasa sa se scurga. Intr-un castronas se freaca bine untul cu sarea. Se adauga...
Rosii umplute cu tonCiorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie este potrivita pentru masa de Pasti. Are un gust...
Ciorbă de miel reţetă cu smantana si zeama de lamaie
Ciorbă de miel reţetă. Se taie in bucati potrivite carnea si se pune la fiert cu 3-4 litri de apa. Cind a dat in clocot se...
Ciorbă de miel reţetă cu ardei gras
Se pune ceapa la fiert in apa rece. Cind incepe sa fiarba, se pune gaina taiata bucati, adaugindu-se sarea necesara. Se...
Ciorba de gaina
Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate. Se spala, se pune sare si se asaza in tava cu grasime. Se da la...
Miel la cuptor
Se bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele...
Umplutura de ciocolata pentru pasca
Brinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou,...
Umplutura de brinza de vaci pentru pasca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori