Se curata ciupercile si se spala in mai multe ape, dupa care se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita smaltuita, cu o...
Omleta cu ciuperci
Dizolvam cubul cu gust de carne afumata in 200 ml apa, adaugam foaia de dafin, apoi le turnam intr-o tava. In asta se pune...
Pui cu fasole verde
Se spala fructele (cele congelate doar se decongeleaza) si se toarna in blender. Se adauga iaurtul, apoi mierea si se mixeaza...
Suc de fructe de padure
Framantam ingredientele pentru aluat, ca sa obtinem un aluat mai tare, dar inca framantabil. Intindem o foaie de forma...
Prajitura cu nuca
Ouale, zaharul si untul topit se bat pana amestecul devine spumos. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de...
Briose de ciocolata
Se caleste ceapa in ulei impreuna cu cateva fire de usturoi tocate marunt, iar cand amestecul este bine inmuiat se adauga...
Omleta elvetiana
Ouale, zaharul si untul topit se bat pana amestecul devine spumos. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de...
Briose cu banane
Se fierb ouale, se decojesc si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-o farfurie adanca, se amesteca...
Oua umplute cu pateu de ficat
Se spala carnea, se scurge de apa si se intinde. Se curata ceapa si usturoiul. Carnea se condimenteaza cu sare, 2 catei de...
Carne de miel cu varza de Bruxelles si bacon
Se curata doi dovlecei, se tai in doua, si se scoate cu grija miezul. Din 300 g carne de porc si 150 g orez pregatim...
Dovleac umplut
Untul sau margarina se amesteca bine cu zahar praf si cacao pudra, adaugam biscuitii macinati si gemul, apoi se framanta cu...
Oua din biscuiti
Se bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu mac
Fierbem 200 ml lapte, 500 g zahar, 40 g cacao, apoi adaugam 300 g margarina RAMA, 100 g nuca macinata, 500 g biscuiti...
Ciocolata cu biscuiti si nuca
Se curata cartofii, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se spala in mai multe ape, se scurg in prosop curat si se lasa...
Omleta cu cartofiCuratam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Friptura de miel cu rozmarin
Punem sare pe filele de peste, taiate bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si...
Peste prajit in sos de vin
Se freaca galbenusurile cu mustar si ulei si se obtine o maioneza groasa, care se subtiaza cu zeama de la jumatate de lamaie....
Sos de sardele
Se face o maioneza din galbenusuri, ulei si mustar. Peste maioneza se pune ceapa tocata marunt, verdeata tocata fin si o...
Sos tartar
Se curata usturoiul, se taie felii subtiri, se acopera cu o lingurita de sare, apoi se piseaza. Se amesteca cu uleiul adaugat...
Sos de usturoi
Se fierb ouale in apa cu sare zece minute, dupa care se tin cateva minute in apa rece. Se curata de coaja, se taie in doua pe...
Oua elvetiene
Se decojesc ouale fierte si se taie in doua pe lung. Galbenusurile se pun intr-o farfurie adanca, se sfarma bine, se amesteca...
Oua genoveze
Ouale se fierb in apa cu sare, se tin cateva minute in apa rece, se scot si se curata de coaja. Se taie pe lung, in doua...
Oua umplute cu ficatei de pasare
Se fierb ouale, se curata de coaja si se taie in doua parti egale. Se scot galbenusurile, se pun intr-o farfurie adanca, se...
Oua umplute cu maioneza
Se spala hreanul, se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se pune intr-un vas adanc si se amesteca cu nucile tocate...
Sos de hrean cu smantana
Galbenusurile tari si cele crude se amesteca bine intr-un vas adanc, se pune peste ele o lingura de mustar si se amesteca cu...
Sos de maioneza
lntr-un vas emailat, asezat intr-o cratita cu apa calda, se pune untul sa se inmoaie. Se incorporeaza cele doua galbenusuri...
Sos de maioneza calda
Se spala frunzele de macris, se toaca marut si se prajesc in unt. Se pune faina in ploaie, se amesteca incet, se stinge cu...
Sos de macris
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane