Se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa...
Salata de icre cu ceapa si usturoiSe pune la fiert laptele indoit cu apa si putina sare din care se face o mamaliga ceva mai moale, pentru 6 persoane. Cind e...
BalmusSe pun la fiert cu apa rece cartofii in coaja spalati si se fierb la foc mic. Se iau de pe foc, se decojesc, se taie felii...
Salata de cartofi cu sos de mustarSe pregateste mai intii sosul. Se freaca mustarul cu zaharul, sarea si piperul; uleiul se toarna cite putin, ca sa capete...
Salata cu carne de vitaCrochetele de cascaval sunt foarte gustoase. Daca vrei sa pui pe masa ceva bun, pregateste aceste aperitive cu branza.
Crochete de cascaval dat prin sosIcrele se spala, se scurg de apa si se curata de pielite. Se sareaza si se pun intr-o farfurie de tabla la foc, pe o cratita...
Salata de icre de crapSe curata pielita de deasupra, se spala cu apa rece bine si se pune creierul la fiert in apa calduta cu sare si 1 lingura de...
Salata de creierFicatii se rumenesc putin in unt, cit sa se patrunda si se sting cu faina. Se face apoi o omleta obisnuita, se pune sare, iar...
Omleta cu ficati de pasare rumeniti in untSe fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca intr-o cratita cu cele...
Oua umplute cu brinza garnisite cu smintinaSe spala ciupercile si se taie in felii foarte subtiri. Se inabusa in unt pina se inmoaie si scade zeama pe care o lasa. Se...
Omleta cu ciuperci calite in untSe fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare...
Oua umplute cu ficatei de pasare si smintinaSe taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pune deasupra sare, piper si alte...
Rosii umplute cu oua la cuptorOuale fierte tari se curata de coaja, apoi la partea mai lata a fiecarui ou se taie albusul pina la galbenus. Se scoate incet...
Oua surpriza cu sos picantSe pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa, dar se pune alta tot fierbinte. Se adauga morcovul...
Bors de fasole cu mararSe pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cind au inceput sa fiarba, se adauga cartofii...
Bors de cartofi simpluSe pune din ajun fasolea intr-un vas cu apa calduta ca se se moaie. Trebuie sa stea astfel cel putin 12 ore. A doua zi se...
Ciorba de fasole boabe cu cimbruSe curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt....
Ciorba de cartofi si sfecla dreasa cu smintinaSe pune la fiert intr-o oala apa, morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt si osul de la carne, lasind sa fiarba bine. Se...
Bors de perisoare cu rosiiSe fierb bucatile de carne si se ia spuma de deasupra. Se pune morcovul, patrunjelul si ceapa taiata marunt la fiert, iar...
Ciorba de vitel cu varzaSe fierb legumele, taiate in bucati mari, in 2 litri de apa cu sare si putin ulei. Cind sint gata, se trec prin sita si se...
Supa crema din legume cu smintinaCartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Cind...
Supa deasa de cartofi preparata grecesteSe fierb cu o zi inainte cartofii in coaja, se curata, se rad. Margarina se freaca, se amesteca cu cartofii rasi, se adauga...
Romburi pentru supaSe pun cartofii la fiert in 1,5 l de apa rece cu sare, impreuna cu zarzavaturile. Cind s-au inmuiat se dau prin sita numai...
Supa crema de cartofi (dietetica)Se pun la fiert intr-o oala de 1,5 l apa clocotita, sare, legumele. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati...
Supa din cartofi (dietetica)Se fierbe chimenul cu morcov si verdeata cu 1 litru apa si sare. Se strecoara apoi zeama si se ingroasa cu faina desfacuta in...
Supa de chimen cu lapteSe taie cepele in felii foarte subtiri si se pun la foc intr-o oala cu o lingura de unt. Trebuie avuta multa grija pentru ca...
Supa de ceapa cu parmezanSe curata merele, se inlatura partea cu simburi, se taie cuburi si se fierb in apa impreuna cu zaharul si sarea. Cind sint...
Supa de mere cu taiteiSe fierb legumele taiate fideluta in apa rece cu sare. Cind sint fierte pe jumatate, se adauga pastele fainoase. La sfirsit,...
Bors de guliiSe freaca doua galbenusuri cu parmezanul si sarea. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu cele doua linguri de faina. Se...
Supa cu patratele de parmezanCarnea se taie in bucati potrivite, se pune la fiert in 2 l de apa, se spumeaza. Cind este pe jumatate fierta, se adauga...
Supa cu carne si cartofi (dietetica)Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din...
Supa de varza creataSe taie carnea bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala mare cu 2 litri de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta,...
Supa de cartofi cu carneSe prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se rumeneste pe jumatate, in...
Pateuri cu carneGutuile se curata de coaja si se scot samburii. Dupa aceea se taie felii si se pun in apa rece. Zaharul se fierbe cu...
Compot de gutuiSe pun ouale intr-un castron asezat la bain-marie si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se ia vasul de la foc si...
Crema de aluneSe iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in...
Ficatei de pasare prajitiPestele se curata si se acreste cu lamiie. Carnea afumata se taie in cuburi si se pune la fript, apoi se pun la fript...
Salau in sos de RieslingSe desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa...
Friptura de porc in aluatFileurile se taie in jumatate si se bat usor. Apoi se infasoara feliile de carne afumata peste fileurile de porc si se...
File de porc a la MilanoSfecla rosie se curata, se taie fidea si se pune la fiert in apa rece cu sare, sa nu-si piarda culoarea, si ceapa tocata. Se...
Bors de sfeclaSe toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa...
Supa crema de rosiiSe curata guliile, se taie ca taiteii sau se dau prin razatoarea mare, se pun la fiert cu apa si sare. Se lasa sa fiarba...
Supa de gulii si cartofiTelina se spala, se curata de partile lemnoase, se taie betisoare foarte subtiri si se fierbe 5-10 minute in apa sarata care...
Salata de telina picantaCiupercile se curata si se spala bine, apoi se fierb 15 minute in apa clocotita cu sare si otet; cind sint gata se taie...
Salata de ciuperci cu cartofiPastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se amesteca cu putin ulei. Vinata se taie cubulete, ardeiul fisii, morcovul...
Paste cu legumeSe taie capacelul la rosii si se scoate miezul. In interior se sparge cite un ou. Se pun deasupra sare, piper si alte...
Rosii umplute cu ouaSe dezoseaza cele doua ciolane, si se desfasoara in asa fel incit sa se poate umple cu cubulete de kaizer si cu o fisie de...
Ciolan la cuptor cu varza calita in cosulete de spagheteIn cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intind cit se poate pe peretii cratitei. Merele...
Tort cu mere si friscaGalbenusurile, zaharul, sucul si coaja de lamiie, impreuna cu vinul, se bat cu telul pe foc, pina se ingroasa bine. Se dau la...
Crema de lamiie cu vinSe aleg ardei grasi, fara urme de loviri, se taie in jurul coditei un capacel si se curata de seminte. Se taie varza...
Ardei umpluti cu varzaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata