Se curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu mazarea. Cind incepe fierberea, se...
Ciorba taraneasca de legumeSe pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...
Bors de fasole grasa cu rosii si smintinaOuale se fierb tare, apoi se pun in apa rece ca sa se cojeasca mai usor. Cind s-au racit, se curata de coaja si se taie felii...
Salata de oua cu ceapa verde si patrunjelResturile de friptura se taie bucatele. Se pot folosi resturi din mai multe feluri de fripturi. Cartofii se spala bine cu...
Salata cu oua, carne si legumeRidichile de luna se curata, se spala cu apa rece si se taie felioare rotunde. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt,...
Salata de ridichi de luna cu oua si ceapaSalatele se curata foaie cu foaie, cele vestede sau stricate se arunca, iar cele fragede se spala in cit mai multe ape ca sa...
Salata de laptuci cu smintina si ouaConopida se curata, se desface in buchetele, se spala bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa nu...
Salata de conopida cu marar si mustarSe pune mazarea curatata intr-o cratita impreuna cu ceapa taiata foarte marunt, rosiile curatate de pielita si seminte si...
Mazare cu rosii si mararSe curata, se spala si se fierbe in apa sarata fasole foarte tinara. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita pe foc...
Fasole verde cu unt si smintinaConopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou....
Conopida sote cu brinza si untSe curata ciupercile, se spala se taie si se fierb in apa sarata. Cind sint gata, se strecoara pastrind zeama. Se prajeste...
Ciulama de ciuperciSe aleg ciuperci mari, se curata, se rup coditele, se spala si se lasa sa se scurga bine de apa. Coditele curatate si spalate...
Ciuperci umplute la cuptorSe aleg rosii coapte, proaspete si tari, se spala bine se taie felii rotunde cu un cutit bine ascutit si se pun in salatiera...
Salata de rosii picantaCu 1-2 ore inainte de pregatire, castravetii se pun in apa rece, apoi se curata, se gusta capetele sa nu fie amare, se taie...
Salata de castraveti cu smintinaSe taie varza fideluta si se pune la fiert in apa putin sarata. Dupa ce da cateva clocote, se scurge bine de apa, lasand-o...
Budinca de varza dulceCartofii se spala bine si se fierb in coaja, in apa sarata care a dat in clocot. Cit sint inca fierbinti, se curata, se taie...
Salata de cartofi, ceapa si lamiieFasolea, inmuiata din ajun in apa cu un virf de cutit de bicarbonat, se fierbe in apa rece morcovul si o ceapa, pina se...
Fasole alba cu sos de rosiiMorcovul, patrunjelul si ceapa, curatate si spalate se dau pe razatoarea de zarzavat si se prajesc usor intr-o lingura de...
Ciorba de varza dulceZarzavaturile taiate ca taiteii se fierb cu chimenul. Cind au fiert se strecoara, se pune zeama din nou la foc, adaugind...
Supa de chimenSe rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust,...
Salata dulce de telinaSe alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu...
Pirjoale moldovenestiSe taie pieptul de pui in felii foarte subtiri. Separat se bat ouale, se adauga sarea, piperul, usturoiul (si alte condimente...
Friganele din piept de puiRosiile se fac suc de rosii. Usturoiul curatat si ardeii iuti se dau, cu simburi, prin masina de tocat. Se amesteca totul cu...
Sos de rosii si usturoiCeapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un...
Bors de urziciSe oparesc timp de 7 minute foile mai frumoase de spanac tinar in apa clocotita, se scurg si se taie bucati. Se amesteca cu...
Salata de spanac cu ouaCarnea spalata si zvintata, presarata cu sare si piper, se pune intr-o cratita si se da la cuptor la foc potrivit cca 45...
Pulpa de porc la tavaMuschiul de vaca se frige in cuptorul bine incins; cind este frumos rumenit, iar mijlocul mustos, se da deoparte sa se...
Muschi de vaca cu ciuperci in aluatOuale batute se amesteca cu fasolea fiarta, se adauga smintina sau laptele, sarea necesara si se prajeste omleta in tigaie,...
Omleta cu fasole verdeSe bate spuma mierea cu untul. Cafeaua rece, zaharul si galbenusurile se amesteca si se fierb pe foc mic, amestecind mereu,...
Crema de cafea cu miereSe amesteca mierea cu galbenusurile, pina ce se obtine o crema consistenta. Se adauga scortisoara, romul, cafeaua si se...
Tort cu miere si cafeaSe trec capsunile printr-o sita deasa. Se adauga apa si mierea si se pune la foc, lasind sa dea un clocot, doua. Se masoara...
Jeleu de capsuni cu miereSe freaca spuma mierea cu zaharul si ouale, se adauga scortisoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamiie si...
Fursecuri cu miere si scortisoaraSe dizolva mierea, impreuna cu untul, la bain-marie. Se adauga jumatate din cantitatea de nuci pisate, ouale, anasonul si se...
Turta dulce umpluta cu nuciSe scurg foarte bine legumele fierte si tonul si se amesteca intr-un caston adinc. Se adauga maioneza, suc de lamiie, sare si...
Salata mexicanaDin faina, ulei, drojdie, putina sare si lapte cit cuprinde, se face o coca nu prea tare care se lasa sa creasca pina isi...
Placintele cu brinzaSe pune apa la fiert cu untul, zaharul si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc si se toarna toata faina...
Gogosi cu lamiieCartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de...
Cartofi natur cu untPuii curatati si spalati se taie bucati mari si se pun in uleiul incins cu ceapa taiata felii subtiri; se acopera vasul si se...
Pui inabusit, cu rosii si usturoiPuii spalati se taie in bucati si se fierb cu ceapa si putina sare in apa cit sa-i cuprinda. Separat, se face din faina si...
Pui cu lamiieCarnea spalata se taie in bucati mici, se sareaza si se rumeneste in untura bine incinsa, o data cu ceapa taiata in felii...
Friptura la tigaieFasolea verde, fiarta in apa clocotita cu sare, se scurge si se pune intr-o salatiera. Se stropeste – calda fiind inca –...
Salata de fasole verde cu usturoi si verdeataCiupercile curatate si spalate se fierb in apa cu putina sare si putina zeama de lamiie. Dupa 15 minute se scurg, se taie...
Salata de ciuperci cu mujdei de usturoiSe curata un mar de coaja. Aceasta sa fie intreaga la decojire. Se face frisca din lapte, se mixeaza pina se va obtine...
Trandafir din ar cu cremaSe curata patru dovlecei de coaja, se taie in rondele de un 1 cm, se sareaza si se lasa 10 minute sa intre sarea in ei. Se...
Garnitura de dovleceiSe bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta), se pun 50 gr. brinza rasa, mararul si...
Omleta cu malai si brinzaSe curata cartofii, se spala si se sterg cu o cirpa curata. Se taie in doua, se scobesc in mijloc si se umplu cu cascavalul...
Cartofi umpluti cu cascavalCartofii curatati se taie cruzi in felii rotunde subtiri, se sareaza si se aseaza intr-o forma unsa. Se bate oul cu laptele...
Cartofi cu ou si lapteSe rumeneste ceapa intr-o tigaie cu ulei incins si se adauga slanina taiata bucati. Se rad cartofii fierti reci si se pun in...
Supa din cartofi fiertiSe amesteca intr-un castron faina, zaharul, sarea, laptele si coaja de lamiie pina se omogenizeaza. Se adauga albusurile...
Biscuiti din albusSe prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga brinza rasa. Se...
Ochi romanesc cu sos de brinzaSe fierb cartofii si ouale, se lasa sa se raceasca si se taie in rondele. Se adauga si castravetii, maslinele, ceapa si, la...
Salata orientalaEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata