Se taie rosiile foarte marunt, cubulete, ca sa lase cit mai multa zeama (atentie - trebuie sa fie foarte reci). Se toaca...
Salata de rosii cu usturoiSe dau prin razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara zeama si se...
Supa de conopida cu untCeapa taiata marunt se inabusa putin in unt sau in ulei. Se adauga apa si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se pune orezul...
Bors de stevie cu macrisCartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii, ardeii se taie fisii lungi subtiri,...
Salata de cartofi de varaSe fierbe fasolea in apa fierbinte sarata pina se inmoaie. Se scurge bine, se amesteca cu ulei, otet si usturoiul pisat. Se...
Salata de fasole verde cu usturoiCrapul curatat si spalat se taie in doua de-a lungul sirei spinarii, se sareaza si se lasa sa se zvinte. Se pune pe gratarul...
Saramura de crap picantaSe perie si se spala bine cartofii, apoi se pun la copt intr-o tava. Se scoate miezul (copt) si se trece prin masina de...
Piure de cartofi coptiSe rad cartofii pe razatoare si se amesteca cu ouale. Se adauga felia de franzela muiata, stoarsa si zdrobita cu furculita...
Chiftele de cartofi cruziSe toaca sunca si se dau cartofii prin masina. Se amesteca totul cu galbenusurile si sarea. Se adauga la urma albusurile...
Sufleu de cartofi cu suncaSe taie smochinele cuburi mici, se toarna deasupra paharelul de lichior si coniacul. Se lasa sa stea 2 ore la gheata sa se...
Smochine la desertSe asaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni sau de zmeura prasarat cu zahar pudra. Deasupra se pun citeva...
Crema de vanilie cu capsuniSe spala conopida si se fierbe in apa putin sarata. Se scurge de apa, se pune intr-un castron si se zdrobeste cu furculita....
Budinca de conopidaAperitivele cu branza sunt foarte delicioase. Pentru a prepara cascaval pane avem nevoie de cateva ingrediente.
Cascaval paneSe scobesc rosiile si se presara inauntru cu sare. Se taie vinetele cubulete si se prajesc in ulei impreuna cu miezul...
Rosii umplute cu vinete prajiteSe prepara o omleta din 4 oua si 4 linguri lapte, prajita in 2 lingurite unt sau ulei, sare. Zarzavaturile curatate si...
Ciorba de salata cu omletaCartofii, fierti cu o zi inainte, se curata si se rad. Se amesteca cu ouale, uleiul, zaharul tos, coaja de lamiie, sarea,...
Rulada cu marmeladaSe fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata. Separat se topeste untul si se amesteca...
Cartofi in sos albSe taie cepele marunt. Se rumeneste faina in uleiul incins, se adauga ceapa. Cind s-a rumenit si ceapa, se pun cartofii...
Iahnie de cartofi cu ceapaSe pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cind s-au inmuiat bine, se dau prin sita...
Supa crema de cartofi cu legumeSe dau cartofii fierti prin masina de tocat, se curata pestele de piele si de oase si se zdrobeste cu furculita. Se freaca...
Pasta de cartofi cu peste afumatCartofii se fierb cubulete in apa cu sare, dupa care se scurg bine. Intr-o cratita se topeste untul, se calesc ciupercile si...
Garnitura rapida de cartofiSe topeste untul si se unge cu acesta o tava de copt cu dimensiunile 20 x 30 cm, apoi se presara zahar tos. Se aseaza...
Tarta tartin cu banane caramelizateSe preincalzeste cuptorul la semnul 4/180 gC (foc mare). Se intinde aluatul intr-o forma de copt, rotunda (cu diametrul de 20...
Tarta cu mureSe asaza toate fructele intr-un bol si se stropesc cu rom. Apoi, se sfarma pricomigdalele si se impart in patru cupe; se...
Cupe cu fructeMerele se curata de coaja, se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu visinile, coaja de lamiie si zeama de lamiie. La urma,...
Desert racoritorVisinile se spala, se scot simburii, se presara cu zahar si se lasa aproape o ora. In acest timp, se prepara un aluat din...
Placintele cu visineDin 3 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit...
Clatite cu nuci si friscaSe alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga...
Rasol de pasare si legumeSe calesc in unt ceapa si sunca taiata marunt, se adauga rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri....
Taitei cu parmezan si sos de rosiiSe curata puii, se spala, se sareaza si se ung cu unt. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tava unsa bine cu ulei;...
Pui cu vin alb la tavaPuii curatati si spalati se taie in portii, se presara cu sare si piper si se bat usor cu ciocanul pentru snitele. Ouale se...
Pui paneSe fierb ouale tari, se trec sub un jet de apa, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca. Intr-un castron se pune...
Oua cu maioneza si verdeataCotletele, nu mai groase de 2 cm, se ung pe ambele parti cu ulei si se pun pe gratarul bine incins. Se rumenesc pe ambele...
Cotlete de berbec la gratarMuschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar....
Pirjoale din muschi de vitaSe spala visinele, se oparesc si se dau prin sita. Se amesteca sucul de visine cu 1 litru apa, sare si zahar si se lasa sa...
Supa de visineSe caleste ceapa taiata marunt cu o lingura de unt si cind s-a inmuiat, fara a se ingalbeni, se toarna apa. Se pune la fiert...
Supa-crema de legumeUntul se freaca cu 100 gr. zahar, se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma, amestecand usor, de...
Placinta cu visineVisinele se spala bine la jet de apa, li se scot samburii, apoi se amesteca usor cu zaharul si cu aspirinele pisate. Se pun...
Visine pentru placintaTiramisu reţetă cu fructe Intr-un platou cam de 25 x 25 cm si inalt de 4-5 cm se pune jumatate din cantitatea de...
Tiramisu reţetă cu fructeSe fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins,iar apoi se pun...
Clatite brasoveneSe taie pepenele in jumatati, se scot semintele, iar miezul se taie in felii subtiri. Se pun intr-un castron si se pudreaza...
Inghetata cantalupSe aleg cirese amare, de buna calitate, care se pot curata usor de simburi. Se paseaza prin sita sau mixer si sucul obtinut...
Inghetata din cirese amareIntr-un castron, se bat bine ouale cu telul si, dupa ce sint bine batute, se adauga zaharul combinat cu faina, apoi se toarna...
Inghetata de zmeuraSe bate iaurtul bine cu uleiul si zaharul, se adauga coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si se...
Chec cu rahatSe cerne faina pe o planseta si se face putin loc la mijloc in care se pune uleiul si apa calda, in care s-a dizolvat sarea....
Strudel cu visineSe spala carnea, se taie in bucati nu prea mari si se pune intr-o cratita cu ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt....
Fasole verde cu carneSe curata cartofii, se spala si se zvinta intr-un servet. Se dau apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intre timp se...
Cartofi noi prajitiDin ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se adauga laptele, sarea si, cind da in...
Supa cu spanac si macrisSe curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi...
Bors de legumeSpanacul din conserva se fierbe in apa cu sare, timp de 5 minute, dupa care se scurge bine de apa si se taie mare. Intr-o...
Oua cu spanacOuale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata si se pun in pahar. Cabanosul, sau ficatul de...
Oua cu ficat de pasare sau cabanosEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata