Ceapa tocata marunt se caleste in ulei si cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate...
Rosii umplute cu ciuperciSe toaca piciorusele ciupercilor, se inabusa in putin unt si, cind sint bine patrunse, se amesteca cu telemeaua rasa si...
Ciuperci umplute cu brinzaSe curata prazul, se taie bucati si se pune la fiert in apa sarata pina se inmoaie bine. Se scurge bine de apa, se pune...
Mincare de prazSe curata, se spala si se taie ciupercile bucati. Se pun intr-o cratita cu ceapa taiata marunt si 2 pahare apa. Se lasa sa...
Pilaf de ciuperciDovleceii, curatati, bine spalati se taie felii subtiri si se fierb in apa pina se moaie. Se trec prin sita subtiind cu zeama...
Supa de dovlecei cu grisZarzavatul taiat foarte fin se prajeste in unt impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati si sarea,...
Bors de fasole verdeSe fierb buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se pun intr-un castron frecat cu usturoiul...
Salata de conopida cu maslineLa fiecare rosie se taie un capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si ardeii se taie marunt, se...
Rosii umplute cu varza albaVisinile, curatate de simburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece. Untul se freaca cu zaharul si sarea pina devine o...
Tarta de visineSe bate spuma, cu mixerul, albusul cu zaharul si capsunile. Se toarna intr-un castron de sticla, se orneaza cu capsunile...
Spuma de capsuni cu zahar pudraSe spala fructele, se scot simburii (la visine), coacazele sau strugurii se culeg de pe ciorchine. Se aseaza toate fructele...
Salata de fructe rosiiSe pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este...
Budinca cu dulceata si sos caramelSe fierb cartofii in coaja si cind sint gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub...
Musaca de cartofi cu brinza si ouaSe trec prin masina de tocat carnea, varza, ceapa si piinea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca apoi cu...
Budinca de carne cu varzaAntricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta...
Antricot de vaca cu legumeCarnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc mic. Cind se ridica spuma, se aduna cu lingura...
Supa de carne de vita cu galusteSe rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga...
Ciorba de varza cu lapte batutSe curata si se spala zarzavaturile bine, apoi se taie dupa preferinta (sub forma de taitei, cuburi sau se dau pe razatoarea...
Ciorba de legume cu smintinaSe curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pune la fiert in apa rece cu sare. Rosiile se dau prin razatoare. Cind...
Bors de crap cu zarzavatSe spala frunzele de loboda si se taie fidea, iar ceapa verde se curata si se taie bucatele cu tot cu cozi. Loboda si ceapa...
Bors de loboda cu ceapa verdeIntr-un castron se bat bine ouale cu smintina, sarea si piperul. Untul se topeste intr-o tigaie si cind este bine incins se...
Omleta cu smintinaSe aleg rosii potrivit de mari, se taie capacul, se golesc de miez, se sareaza in interior, se lasa 10 minute cu gura in jos...
Rosii umpluteSe freaca unt (1 parte) cu 3 parti brinza telemea, data prin razatoare, pe latura care taie marunt, si ceapa tocata. Se umplu...
Ardei umplutiPentru aluat: se freaca margarina cu 2 linguri de zahar, una de apa, una de otet si faina cit cuprinde, ca sa iasa o coca...
Prajitura cu brinza dulce (KaeseKuchen)Spanacul, curatat si spalat bine, se fierbe intr-o oala. Cind este gata, se scurge de apa si se toaca. Separat, se...
Sufleu de spanacSe fierb ouale (cca 6 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se...
Oua fierte cu spanacCeapa tocata se caleste in uleiul incins, se adauga apoi orezul, se caleste putin si se stinge cu apa clocotita. Se adauga...
Pilaf cu ciuperci si verdeataSe curata prazul, se spala, se taie marunt, apoi se inabusa in ulei 2-3 minute. Se stinge cu ½ l lapte. Se adauga sare,...
Supa frantuzeascaGaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa...
Supa de pasare cu taitei de casaMierea, galbenusurile, zaharul, untul, coaja de lamiie, bicarbonatul de amoniu si smintina se amesteca, batindu-se bine pina...
Fursecuri pentru copiiUntul, nucile, zaharul, galbenusul si zaharul vanilat se amesteca, pina ce compozitia incepe sa se albeasca. Se adauga mierea...
Crema de nuci cu miereSe pun pe planseta nucile date prin masina, se adauga mierea, celelalte ingrediente uscate si, cu ajutorul laptelui (turnat...
Bomboane cu nuci si miereSe spala stafidele si smochinele, se toaca si se amesteca cu alunele macinate; se adauga zeama de la mandarina si mierea, si...
Salata de fructe asortateSe freaca zaharul cu galbenusurile pina se face ca o crema, se adauga apoi amestecind mereu coaja si zeama de lamiie,...
Savarina cu sirop de miereSe dau cartofii fierti prin masina de tocat, se amesteca cu sunca, sarea, smintina, apoi cu atita faina cit sa se obtina un...
Crochete de cartofi cu suncaCartofii fierti in coaja, curatati si raciti se dau pe razatoare si se amesteca cu oul batut, sare, piper si faina. Se...
Chiftele din cartofi si varza acraOuale se fierb tari. Se curata de coaja, dupa ce au fost tinute putin in apa rece, apoi se taie in doua. Intre timp, se face...
Barcute din ouaSe rupe bucati miezul salatelor si se imprastie pe un platou lung. Se presara ceapa verde taiata bucatele, ridichile de luna...
Salata italieneascaSe curata, se spala si se fierbe fiecare leguma separat, in apa sarata. Cind sint gata, cartofii si morcovii se taie cuburi....
Legume asortate cu untCartofii se curata, se spala si se taie in bucati potrivit de mari. Se prajesc putin intr-o cratita cu ulei incins, adaugind...
Iahnie de cartofi cu mararCeapa, morcovul si patrunjelul se dau prin razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara...
Supa de ciuperci cu lapteSe amesteca mierea cu laptele. Se pune in mixer gheata, sucul de ananas, banana taiata bucati, laptele amestecat cu miere si...
Cocteil miere si bananeMierea, untul, brinza de vaci, laptele, galbenusul, nectarul si zaharul vanilat se bat pina la consistenta cremei. Se presara...
Crema cu miere hranitoare pentru copiiSe fierbe apa cu zaharul, pina cind siropul se lipeste bine de degete, se toarna cald in miere si se adauga faina; se...
Turta dulce pentru vinSe amesteca faina cu scortisoara si bicarbonatul si se introduce in miere zaharul ars, laptele si smintina. Se bat...
Turta dulce cu miere si smintinaCarnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de tocat impreuna cu felia de franzela inmuiata si...
Chiftelute de salau (cod)Se fierbe zarzavatul, curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga pestele curatat. Se lasa sa...
Salau cu sos de lamiieSe fierbe carnea de pui in apa cu sare. Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in care a fiert...
Ciulama de puiSe fierbe puiul in apa cu sare, impreuna cu ardeiul gras, rosiile tocate, zeama de ceapa, uleiul. Inainte de a fi fierte...
Tocana sirbeascaSe da carnea cruda prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu apa si sarea pina se...
Chiftelute cu pireu de cartofiCartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul...
Pasta de cartofi pentru sandvisuriEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata