Se freaca untul cu zaharul pina devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile unul cite unul, coaja de lamiie, praful de...
Chec cu stafide si nuci
Carnea de vaca si cea de gaina se spala, se taie in bucati si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce carnea a dat in clocot si...
Supa limpede
Burta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu...
Ciorba de burta si picior de vitel
Se pune sare pe pulpa, se tine ½ ora sa se patrunda, dupa care se sterge bine cu o cirpa, se pune intr-o tava, se unge cu...
Pulpa de vitel la tava
Se curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce...
Ficat cu sos de ceapa
Se fierb zarzavaturile in apa cu putina sare, se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, ouale,...
Chiftele de zarzavat
Se aleg rosii proaspete si tari, se spala, li se taie un capacel si se golesc de miez, apoi se pun la scurs cu gura in jos....
Rosii umplute cu pasta de oua
Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...
Mazare cu friganele
Se prepara sosul intr-un castron, amestecind uleiul cu sarea, piperul si zeama de lamiie. Ciupercile se spala, se taie in...
Salata de ciuperci cu brinza
Se curata guliile, se taie rondele si se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se pun intr-o salatiera. Se amesteca...
Salata de gulii cu maioneza
Se prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava...
Prajitura cu frisca
Un pachet fulgi de porumb se prajesc in cuptor, intr-o tava. Se caramelizeaza 15 linguri zahar, se pun 3 linguri de apa si se...
Prajitura Porumbita
Se fierbe un compot din piersici cu 2-3 linguri de apa si zahar. Se prepara crema de cacao: se fierbe laptele cu grisul,...
Crema de cacao cu piersici
Se prepara o coca frageda din untul frecat cu zahar, amestecat cu galbenus si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca putin,...
Tarta de piersici
Carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala...
Budinca de varza cu carne
Prazul se curata, se spala si se taie rotocoale foarte subtiri. Se prajesc in unt pina se rumenesc. Se lasa sa se racoreasca...
Budinca de praz
Daca doresti sa mananci dulciuri deosebite, pregateste o budinca cu brinza de vaca si smantana. Aceasta reteta este foarte...
Budinca cu brinza de vaca si smintina
Se fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun...
Oua umplute cu sos de smintina
Ceapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...
Mincare de dovlecei cu rosii
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul...
Ciuperci pe friganele
Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si...
Salata frantuzeasca
Toate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste...
Ghiveci de gogosari, ceapa, fasole verde
Se alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita mare la...
Fasole verde pentru conserva
Zarzavaturile, curatate si spalate, se dau pe razatoare, varza se taie fideluta, fasolea se rupe in bucati, iar ceapa se taie...
Supa de legume verzi
Se pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile taiate bucati in apa cu sare. Cind ceapa este fiarta, se scoate din...
Supa de rosii cu ardei
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, laptele, faina, sarea, nucile macinate si zaharul vanilat...
Sufleu de piersici
Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de...
Prajitura cu mere si scortisoara
Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia...
Pilaf de pui
Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara...
Friptura inabusita de vaca
Se pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa tocata marunt. Dupa cca 10...
Bors de dovlecel si ardei gras
Se aleg dovlecei proaspeti, se spala, se taie cotorul, se rade coaja verde si se pun la fiert in apa sarata care a dat in...
Salata de dovlecei cu rosii
Se cresteaza scrumbia la abdomen, se curata, se spala si se pune in apa ca sa se desareze. Apa in care se tine scrumbia...
Salata din scrumbie cu oua
Resturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau...
Salata de vara cu carneSe fierb din ajun resturi de carne si oase. Se ia bine spuma de la supa, se adauga morcovii, cepele intregi, piperul si...
Supa rece cu castraveti cruzi
Ceapa se taie marunt, rosiile se decojesc. Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se...
Orez sarbesc cu pui
Ficateii se fierb, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se prepara sosul: pateul de ficat se freaca cu...
Salata de ficatei de pasare
Prepararea muschiului de vaca (ca sa fie mai fraged si gustos) se poate face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din...
Muschi de vaca la cuptor
Se pun la fiert aproape 2 l apa cu o lingura de sare, intr-o oala incapatoare. Cind clocoteste apa, se adauga macaroanele,...
Macaroane cu brinza
Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia...
Bors cu slanina si varza
Dupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, se taie marunt si se pune la fiert. Cind zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga...
Supa cu zarzavaturi
Se taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina de tocat, se amesteca cu...
Vinete cu ceapa si oua
Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine se amesteca cu telemeaua rasa, cu grisul si cu...
Ardei cu brinza si smintina
Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua, fasolea taiata bucatele si cartofii taiati cuburi. Dupa ce...
Supa de fasole verde cu smintina
Se spala rosiile, se taie si se pun la fiert cu jumatate din cantitatea de apa. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita....
Supa de rosii cu zarzavaturi
Varza se taie marunt, apoi se amesteca cu maioneza preparata si se garniseste de jur-imprejur cu felioare de rosii si cu...
Salata de varza alba cu rosii si maioneza
Telina cruda se taie ca taiteii; vinetele spalate, necuratate, se taie in cubulete si se prajesc inabusit in ulei pina se...
Salata de vinete cu legume
Se fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in...
Salata din oua cu smintina
Cartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata...
Salata cu oua, sunca si legume
Se pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat...
Tort Diplomat cu fructe
Dupa ce se scoate carnea de iepure din bait, se separa pulpele si pieptul pentru friptura, iar coastele si sira spinarii cu...
Bors de iepure vinat
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si pireul de castane, apoi se adauga laptele. Se bate bine pe aburi cu telul, pina se...
Crema de castane
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane