Se freaca untul cu zaharul pina devine spumos, dupa care se adauga galbenusurile unul cite unul, coaja de lamiie, praful de...
Chec cu stafide si nuciCarnea de vaca si cea de gaina se spala, se taie in bucati si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce carnea a dat in clocot si...
Supa limpedeBurta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu...
Ciorba de burta si picior de vitelSe pune sare pe pulpa, se tine ½ ora sa se patrunda, dupa care se sterge bine cu o cirpa, se pune intr-o tava, se unge cu...
Pulpa de vitel la tavaSe curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce...
Ficat cu sos de ceapaSe fierb zarzavaturile in apa cu putina sare, se scurg bine de apa si se dau prin masina de tocat. Se adauga faina, ouale,...
Chiftele de zarzavatSe aleg rosii proaspete si tari, se spala, li se taie un capacel si se golesc de miez, apoi se pun la scurs cu gura in jos....
Rosii umplute cu pasta de ouaMazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce...
Mazare cu friganeleSe prepara sosul intr-un castron, amestecind uleiul cu sarea, piperul si zeama de lamiie. Ciupercile se spala, se taie in...
Salata de ciuperci cu brinzaSe curata guliile, se taie rondele si se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg si se pun intr-o salatiera. Se amesteca...
Salata de gulii cu maionezaSe prepara un blat din 6 albusuri bine batute cu 6 linguri de zahar; se adauga galbenusurile si faina; se unge tava...
Prajitura cu friscaUn pachet fulgi de porumb se prajesc in cuptor, intr-o tava. Se caramelizeaza 15 linguri zahar, se pun 3 linguri de apa si se...
Prajitura PorumbitaSe fierbe un compot din piersici cu 2-3 linguri de apa si zahar. Se prepara crema de cacao: se fierbe laptele cu grisul,...
Crema de cacao cu piersiciSe prepara o coca frageda din untul frecat cu zahar, amestecat cu galbenus si faina. Se coace, se lasa sa se raceasca putin,...
Tarta de piersiciCarnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala...
Budinca de varza cu carnePrazul se curata, se spala si se taie rotocoale foarte subtiri. Se prajesc in unt pina se rumenesc. Se lasa sa se racoreasca...
Budinca de prazDaca doresti sa mananci dulciuri deosebite, pregateste o budinca cu brinza de vaca si smantana. Aceasta reteta este foarte...
Budinca cu brinza de vaca si smintinaSe fierb ouale tari. Dupa ce s-au racit se curata si se taie in doua pe lung. Se scot cu atentie galbenusurile, se pun...
Oua umplute cu sos de smintinaCeapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat...
Mincare de dovlecei cu rosiiSe curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul...
Ciuperci pe friganeleSe fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si...
Salata frantuzeascaToate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste...
Ghiveci de gogosari, ceapa, fasole verdeSe alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita mare la...
Fasole verde pentru conservaZarzavaturile, curatate si spalate, se dau pe razatoare, varza se taie fideluta, fasolea se rupe in bucati, iar ceapa se taie...
Supa de legume verziSe pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile taiate bucati in apa cu sare. Cind ceapa este fiarta, se scoate din...
Supa de rosii cu ardeiSe freaca spuma untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, laptele, faina, sarea, nucile macinate si zaharul vanilat...
Sufleu de piersiciBorsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framinta cu faina obtinindu-se un aluat potrivit de...
Prajitura cu mere si scortisoaraPuiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia...
Pilaf de puiCarnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara...
Friptura inabusita de vacaSe pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa tocata marunt. Dupa cca 10...
Bors de dovlecel si ardei grasSe aleg dovlecei proaspeti, se spala, se taie cotorul, se rade coaja verde si se pun la fiert in apa sarata care a dat in...
Salata de dovlecei cu rosiiSe cresteaza scrumbia la abdomen, se curata, se spala si se pune in apa ca sa se desareze. Apa in care se tine scrumbia...
Salata din scrumbie cu ouaResturile de carne de vaca sau de porc slaba, fiarta in supa, sau resturile de friptura de vaca, porc, pasare de curte sau...
Salata de vara cu carneSe fierb din ajun resturi de carne si oase. Se ia bine spuma de la supa, se adauga morcovii, cepele intregi, piperul si...
Supa rece cu castraveti cruziCeapa se taie marunt, rosiile se decojesc. Se fierb pulpele de pui cu morcovul si o ceapa, sare si delikat. Separat, se...
Orez sarbesc cu puiFicateii se fierb, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se prepara sosul: pateul de ficat se freaca cu...
Salata de ficatei de pasarePrepararea muschiului de vaca (ca sa fie mai fraged si gustos) se poate face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din...
Muschi de vaca la cuptorSe pun la fiert aproape 2 l apa cu o lingura de sare, intr-o oala incapatoare. Cind clocoteste apa, se adauga macaroanele,...
Macaroane cu brinzaCarnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia...
Bors cu slanina si varzaDupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, se taie marunt si se pune la fiert. Cind zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga...
Supa cu zarzavaturiSe taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna cu ouale tari prin masina de tocat, se amesteca cu...
Vinete cu ceapa si ouaSe curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca maruntita bine se amesteca cu telemeaua rasa, cu grisul si cu...
Ardei cu brinza si smintinaSe pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua, fasolea taiata bucatele si cartofii taiati cuburi. Dupa ce...
Supa de fasole verde cu smintinaSe spala rosiile, se taie si se pun la fiert cu jumatate din cantitatea de apa. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita....
Supa de rosii cu zarzavaturiVarza se taie marunt, apoi se amesteca cu maioneza preparata si se garniseste de jur-imprejur cu felioare de rosii si cu...
Salata de varza alba cu rosii si maionezaTelina cruda se taie ca taiteii; vinetele spalate, necuratate, se taie in cubulete si se prajesc inabusit in ulei pina se...
Salata de vinete cu legumeSe fierb 6 oua tari, se pun in apa rece ca sa se poata coji mai usor, se curata si cind s-au racit, se taie de-a lungul in...
Salata din oua cu smintinaCartofii se spala bine si se pun la fiert cu coaja cu tot, in apa sarata care a dat in clocot. Cind sint gata, se curata...
Salata cu oua, sunca si legumeSe pune gelatina in laptele rece la inmuiat si se lasa o ora. In acest timp, se bate frisca si apoi se da la frigider. Se bat...
Tort Diplomat cu fructeDupa ce se scoate carnea de iepure din bait, se separa pulpele si pieptul pentru friptura, iar coastele si sira spinarii cu...
Bors de iepure vinatGalbenusurile se freaca bine cu zaharul si pireul de castane, apoi se adauga laptele. Se bate bine pe aburi cu telul, pina se...
Crema de castaneEste o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata