Pentru chiftelele de vinete cu sos de rosii se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga. Se toaca...
Chiftele de vinete cu sos de rosii
Pentru bame grecesti cu rosii bamele trebuie sa fie tinere si proaspete, altfel sunt baloase. Se rup coditele si se oparesc...
Bame grecesti cu rosii
Pentru conopida cu unt se aleg conopide cu floare alba si frumoasa. Se taie coada cat mai aproape de capatana. Se desprind...
Conopida cu unt
Pentru conopida la cuptor se desface o conopida, mare, frumoasa, se rup buchetele, se taie la fiecare codita si frunzele...
Conopida gustoasa la cuptor
Pentru conopida la cuptor cu branza si smantana se spala o conopida frumoasa si se fierbe. Se bat ouale, se amesteca cu...
Conopida la cuptor cu branza si smantana
Pentru conopida cu ciuperci la cuptor se fierbe o conopida frumoasa in apa cu sare. Cand este gata, se desfac buchetele....
Conopida gustoasa cu ciuperci la cuptor
Pentru mancarea de vinete cu rosii si ardei se taie rosiile felii. Se asaza un rind pe fundul cratitei, apoi se pune un rand...
Mancare de vinete cu rosii si ardei
Pentru vinetele coapte cu branza se aleg vinete mijlocii. Se coc la fel ca pentru salata observand ca sa ramana cat mai albe....
Vinete coapte cu branza
Pentru vinetele impanate se aleg vinete proaspete, mai mici. Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru...
Vinete impanate (Imambaildi)
Pentru vinetele grecesti se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin...
Vinete grecesti cu rosii si usturoi
Pentru vinetele cu branza la cuptor se prajesc vinetele ca pentru “Vinete grecesti” si se prajesc in unt sau untura....
Vinte cu branza la cuptor
Pentru vinetele umplute cu orez si rosii se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie...
Vinete umplute cu orez si rosii
Pentru vinetele umplute la cuptor se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele...
Vinete umplute la cuptor
Pentru vinetele portugheze cu rosii si branza se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg,...
Vinete portugheze cu rosii si branza
Pentru chiftelele de linte se fierbe lintea. Se scurge bine. Se trece prin masina de tocat adaugand o felie mai groasa de...
Chiftele de linte cu ceapa
Pentru rosiile umplute cu orez se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. Se taie un capacel in partea unde a fost...
Rosii umplute cu orez in sos
Pentru rosiile umplute cu ciuperci se pregatesc rosiile. Se lasa sa se scurga. Se prajeste in ulei ceapa tocata marunt. Se...
Rosii umplute cu ciuperci si usturoi
Pentru rosiile cu sufleu de branza se aleg rosii rotunde, frumoase, se taie in doua in latime, se scobeste miezul. Se lasa cu...
Rosii cu sufleu de branza
Pentru ardeii umpluti cu orez se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei si se pre-gatesc la fel ca rosiile cu orez....
Ardei umpluti cu orez deliciosi
Ardeii umpluti cu arpacas se fac la fel ca ardeii umpluti cu orez; arpacasul se moaie in apa din ajun si se tine ceva mai...
Ardei umpluti cu arpacas
Pentru ardeii umpluti cu vinete se scot cotoarele de la ardei si se curata de seminte. Se coc vinetele ca pentru salata, se...
Ardei umpluti cu vinete si sos de rosii
Pentru aceasta mancare de mazare se curata pastaile de mazare ca si fasolea verde, apoi se pregatesc ca mazarea verde boabe....
Mazare verde pastai
Pentru mazarea batuta se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. Se scurge si se pune cu...
Mazare batuta cu ceapa si usturoi
Pentru lintea fiarta se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea, Se tine doua ore in apa...
Linte fiarta
Pentru linte cu slanina se alege, se fierbe si se pregateste la fel ca fasolea boabe cu slanina. Nu se pune vin in mancare....
Linte cu slanina
Pentru lintea batuta se pune lintea la fiert. Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou in cratita si se bate...
Linte batuta
Pentru mazare verde fiarta se alege mazarea, se pune la fiert cu apa clocotita si cu un praf de sare. Trebuie sa fiarba circa...
Mazare verde fiarta
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc