Sari la conținut

Poză

Retete Montignac : Tarta de portocale (F1)


7 răspunsuri la acest topic

#1 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 19 October 2013 - 02:32 PM

10.jpg

Ingrediente

3 portocale medii (cca 380 gr)
5 oua mari
120 gr fructoza
230 gr migdale macinate
1 lingurita cu varf de praf de copt

Reteta am notat-o acum 2 ani in urma de pe Paprika Tv , nu stiu daca se mai difuzeaza sau nu emisiunea culinara Bucataria Nigellei .
Nigella Lawson a preparat-o cu mandarine , eu am incercat-o cu portocale si gustul e divin .

Am spalat portocalele cu un burete nou de vase , le-am pus intr-o oala , le-am acoperit cu apa si le-am lasat la fiert. Deci se fierb intregi cu tot cu coaja.
Timpul de fierbere este de 2 ore ,se fierb la foc potrivit pana devin foarte moi .
Dupa ce s-au racorit , am taiat fiecare portocala in jumatate sa verific daca are samburi si sa-i elimin .
Se pun portocalele (cu tot cu coaja) in cuva robotului de bucatarie si se mixeaza pana devine totul o crema .

2.jpg

Se porneste cuptorul la 180 C.

Intr-un bol mai adanc, am spart cele 5 oua ,le-am batut cu mixerul ,apoi am adaugat treptat fructoza si migdalele macinate cu praful de copt .
Portocalele mele au fost super acre si cu 120 gr fructoza mi-a iesit foarte dulce tarta . Daca folositi portocale dulci,este bine sa injumatatiti cantitatea de indulcitor .
Peste acest amestec de oua cu migdale macinate,adaugam cate o lingura portocalele blenduite si tot amestecam .
Asa arata portocalele cremuite

3.jpg

Intr-o tava de tort cu inel,am asezat pe fund o hartie de copt ,iar peretii i-am uns cu unt .
Am turnat compozitia ,consistenta blatului e ca la un chec ,poate un pic mai grosut.

4.jpg

Se da la copt 40-50 min la 180 grade Celsius.
Daca se rumeneste deasupra,acoperiti forma cu o hartie de copt sau de aluminium .
Se lasa la racit in tava aproximativ 2 ore,eu am taiat-o dupa jumatate de ora ca mirosea nu toata casa , ci tot cartierul a portocale si n-am mai rezistat .
Cine o va prepara ,nu va regreta ,asta garantez !

9.jpg


Se poate servi cu frisca , se poate prepara o glazura de ciocolata .sau chiar simpla.
Pofta buna !


#2 Criss.A

Criss.A

    Captain Cook

  • Membri
  • 360 posturi

Postat 19 October 2013 - 07:56 PM

Arata nemaipomenit. Bravo!

#3 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 21 October 2013 - 12:15 PM

Multumesc Criss !

#4 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 21 October 2013 - 12:25 PM

Intr-adevar, arata super. Multumesc pentru reteta.

#5 ghiana

ghiana

    Captain Cook

  • Membri
  • 416 posturi

Postat 21 October 2013 - 01:26 PM

Foarte frumoasa si foarte ingenioasa. Nu m-ar fi dus capul sa o fierb cu coaja, dar cred ca de aia miroase in ' halul ' acela. Sa ne punem pe treaba, dar sa cumparam migdale.
ghiana

#6 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 05 November 2013 - 07:59 AM

Am facut-o floare.gif Minunat gustul. floare.gif
Eu am avut tot 3 portocale dar erau mai mari (aproape 700 gr) asa ca am marit putin, din ochi, cantitatea de migdale. Mi-a iesit marisoara cam ca un tort. Daca foloseam cealalta forma de tort mai mare ar fi fost mai 'tarta' smile.gif

Modificari : fara pic de fructoza; portocalele cu coaja rasa (partea lucioasa) si nefierte

tort_de_portocale___1___mic.jpg

tort_de_portocale___2_mic.jpg

#7 Malak

Malak

    Big Chef

  • Membri
  • 825 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Deutschland

Postat 17 November 2013 - 12:25 AM

Sheng , mai degraba ti-a iesit un tort de portocale , nu tarta
Ma bucur ca ai incercat reteta si ti-a placut .

Ghiana , se poate face si cu faina Monti (tarate + f integrala, cantitati egale in grame )

Mie mi se pare o tarta prea fina sa bag tarate in ea ,eu raman setata pe faina de migdale la dulciuri,gustul si ig-ul sunt perfecte

#8 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 20 November 2013 - 01:28 PM

Mi-am amintit ca mai avem o reteta aproape identica postata de Puskin. Se numeste "prajitura cu portocale si faina de migdale" si este postata aici



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi