Sari la conținut

Poză

Piatra de cuptor


579 răspunsuri la acest topic

#1 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 25 October 2012 - 07:38 AM

CITAT(apetito @ Oct 24 2012, 07:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nea mielule, "norocul' " meu e ca nu era in forme, ci pusa pe piatra de pizza, c-altfel...ii spuneam adios!
am reusit si-am terminat-o chiar de mancat, chestie incredibila pentru mine
azi coaja era chiar moale blink.gif

de cand sap si io dupa o piatra de pizza, sa scap de tavi... cred ca o sa ma duc sa comand una pe masura cuptorului, la ceva atelier de lucreaza cu bolovani d-astia altoiti (granit, marmura), doar ca nu prea stiu ce soi sa cer.. a ta ce natie e?

#2 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 25 October 2012 - 10:18 AM

QUOTE(neamielualarau @ Oct 25 2012, 08:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
de cand sap si io dupa o piatra de pizza, sa scap de tavi... cred ca o sa ma duc sa comand una pe masura cuptorului, la ceva atelier de lucreaza cu bolovani d-astia altoiti (granit, marmura), doar ca nu prea stiu ce soi sa cer.. a ta ce natie e?


Cu scuzele de rigoare, ma bag intr-o discutie ce nu imi este adresata, dar am aceeasi dorinta, aceea de a achizitiona o piatra pentru pizza/paine.
Din ce am citit si m-am pregatit cu informatii...
Exista si la noi de cumparat piatra, pot sa spun unde se gaseste, dar pretul este putin cam mare.
Altfel, putem achizitona o piatra/lespede, de la vanzatorii ce 'lucreaza cu bolovani din astia altoiti', ca sa citez un clasic in viata.
Piatra ar trebui sa fie rezistenta la temperaturi inalte, de orice forma, cu muchiile finisate, de piatra sau de teracota, lustruita pe o parte sau nu, suficient de groasa ca sa tina caldura si sa nu se crape si cel mai important sa nu fie tratata chimic.

Acest ultim lucru il poate garanta, cred unul din vanzatorii acestia. Si parerea mea, cred ca ramane cea mai 'aproape' solutie si cea mai ieftina.
De nu, s-ar putea achizitiona si de pe net.

Eu am acasa, un fel de blat, din granit, cumparat dintr-un magazin mare, pe post de tocator, problema este ca este prea mare ca sa intre in cuptorul meu, prea grea si cel mai mult ma gandesc ca nu pot sa imi dau seama daca este tratata chimic.
Daca reusiti si achizitionati, va rog, dati de stire!





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#3 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 25 October 2012 - 10:38 AM

as dori sa spuneti aici ce schepsis e asta cu piatra; in mare, stiu despre ce e vorba, da as vrea amanunte: de ce? la ce ajuta si cit? si alte chestii tehnice, va rog!
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#4 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 25 October 2012 - 10:55 AM

eu va pot spune c-am gasit piatra exact dupa ce se lansase o discutie pe-aici...la Lidl in Olanda, dupa aia a aparut si-n oferta de la ala din Germania
o aveau rotunda sau dreptunghiulara
eu o am pe aia dreptunghiulara si am luat-o fara sa acord mare importanta masurilor, dar...thnx GOD, a intrat doar fortata...adica pe santurile grilajului sau tavilor cuptorului...daca era cu cativa milimetri mai lata, trebuia sa caut s-o polizez, cred...
avantajele ei sunt ca daca uiti painea, ca mine, nu ti-o arde, n-o parjoleste...
altfel...se pune la incalzit in cuptor cu vreo 30 de minute in avans, la putere maxima...al meu duce cam pana la 230°C, pe-acolo... se poate face pizza pe ea, aia cu coaja crocanta, italieneasca...vezi bine.
e aproape cam cum ai coace pe vatra.

piatra de-asta am mai vazut ca vindeau si cei cu gratarele Weber, pe la centrele de gradinarit. dar cred ca mai scumpa. eu parca 15 euro am dat pe ea

nu mai stiu din ce-i facuta, dar sigur nu e granit. e teracota, e poroasa, intr-adevar.

eu am facut si pizze mai mici, coapte in 10 minute.

si anunt ca mi-au iesit frantzuzoaicele. alarma am si eu, dar uitat s-o folosesc data trecuta




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#5 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 25 October 2012 - 11:01 AM

QUOTE(stormy @ Oct 25 2012, 11:38 AM) <{POST_SNAPBACK}>
as dori sa spuneti aici ce schepsis e asta cu piatra; in mare, stiu despre ce e vorba, da as vrea amanunte: de ce? la ce ajuta si cit? si alte chestii tehnice, va rog!


Se pot folosi tavile pentru paine/pizza.
Treaba cu folosirea pietrei este pentru a obtine o pizza/paine, sa zic, pe o treapta superioara.
Nu am folosit, vorbesc doar din documentare si am invatat ca
- mai inainte de toate piatra trebuie tinuta in cuptorul pornit, cu mult inainte de a coace aluatul, acum depinde acest timp de grosimea placii si de materialul din care este format;
- aluatul fiind pus pe piatra foarte fierbinte, primeste caldura ce se propaga imediat si eficient in aluat, creste interiorul, se evapora apa, inainte de a se forma crusta.
- painea nu retine umiditatea si de aceea crusta este crocanta, dar nu arsa.
- pentru pizza, rezultatul ar fi uimitor, cred ca este genul de pizza coapta pe vatra, eu asa o asociez.
Tot ce am scris trebuie a fi considerat citat.
Dar eu cred ca trebuie experimentat/incercat.

Revin...
Piatra care va fi cumparata, poate avea o fata mai fina si una mai poroasa.
Cineva ce se recomanda ca stie, spune ca aceste pietre nu se slefuiesc decat mecanic si ca nu se folosesc chimicalele in prima faza. Partea care este mai fina este cea slefuita. Cea poroasa ar urma sa fie incarcata cu adezivul, deci nu ar trebui slefuita.
Dupa montare ar urma slefuirea, cu produse chimice si asta pentru impermeabilizarea pietrei.
In consecinta, piatra ar putea fi folosita atat pe partea poroasa, cat si pe cea fina, fara probleme ca ar fi chimizata.
Am mai citit ca se poate folosi chiar gresie, pentru copt, pe post de piatra.

Asta ca sa fim cat de cat documentati, sa stim ce sa intrebam, sa verificam informatiile, atunci cand mergem sa cumparam.

Editat de fel70, 25 October 2012 - 11:09 AM.






'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#6 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 25 October 2012 - 03:01 PM

si...tot despre piatra...
nush daca e skepsis, eu nu pun painile, daca le coc pe piatra, direct pe ea. le inghesui, cu atentie sa nu ma pârlesc si musai fara bijuuri pe/la maini, cu hartie cu tot...si dupa 10 minute trag hartia de dedesubt. it works for me curtsey.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#7 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 26 October 2012 - 10:26 AM

CITAT(iulia13 @ Oct 25 2012, 10:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ar fi bine daca o moderatoare simpatica si draguta em_new_15.gif ar deschide un topic numai despre piatra de copt, si sa mute acolo mesajele respective, caci informatiile date aici sunt interesante, si par sa intereseze si pe alti brutarasi, nu numai pe cei ce utilizeaza masina de paine.
Altfel se vor pierde aici!

subscriu, ar fi bun un thread separat.. si coNpleKtez:

- pe piatra poti coace aluaturi, oricare ar fi ele, intr-un mod optim, mult mai bine decat in tava, pe grilaj, etc. caldura inmagazinata de piatra furnizeaza o temperatura constanta aluatului. piatra nu se supra-incinge, asa cum fac tavile, si nu iti ard aluatul. gustul aluaturilor coapte pe piatra este diferit. piatra nu lasa aluatul sa se lipeasca de ea, asa cum se intampla uneori la tavi. pe metal, aluatul este etansat, pe piatra el respira, pentru ca piatra este poroasa. de fapt, piatra absoarbe in prima faza excesul de umezela din aluat si il disperseaza in cuptor sub forma de abur. metalul formeaza numaidecat o suprafata impermeabila si s-a sfarsit cu abureala. sunt multe motive pentru care pietrele de copt sunt mai bune, si multe dintre ele au fost enumerate si de fete, mai 'nainte (abur, crusta, etc).

ca dezavantaj ai putea nota timpul necesar incingerii pietrei (cu cat mai mult cu atat mai bine) si poate si gabaritul destul de mare si dificultatea in manevrare, necesitatea unui spatiu de depozitare adecvat, grija suplimentare la manevrare (se poate sparge, o poti scapa pe picior D.gif ) si asa mai departe.

eu am inteles ca s-ar fi gasit pe la metro intr-o vreme asa ceva, dar cand am fost eu nu am gasit. lidl avem si noi p-acilea, apetitule, dar pietre inca n-au adus. e clar ca a ta e de samota sau ceva in genul asta, avantaj ca e mai rezistenta si e optimizata pentru disiparea uniforma a caldurii.. cu pietrele natur nu stii niciodata, mai au fisuri, etc..

eu am o piatra mai mica, de 25x18cm, din granit, luata acum ceva ani din domo, m-am si mirat cand am vazut-o, ca era branduita tefal parca.. are un grilaj-suport metalic si se incinge pe foc, apoi se pune cu totul pe un fund din lemn de fag, si faci pe ea la masa, direct, chestii fripte, pe modelul frantuzesc (am auzit ca si in olanda e populara metoda, apetitule..).

dar asta e prea mica pentru copt paine. eu imi doresc una cum are apetito, cat cuptorul, eventual sa gasesc un centru care sa imi faca una pe masura, cum ziceam..

sper sa se mute discutia asta intr-un topic nou si mai aberam pe acolo. eu am dat mail unora cu pietre, din online, dar nu am primit raspuns. daca gasim o sursa buna ma gandesc ca poate comandam mai multi.. de gasit se gasesc pe afara, amazon, etc, dar sunt grele si dai pe transport mai mult decat pe piatra.. blink.gif

#8 fel70

fel70

    Master of disaster

  • Membri
  • 2303 posturi

Postat 26 October 2012 - 12:47 PM

QUOTE(neamielualarau @ Oct 26 2012, 11:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
subscriu, ar fi bun un thread separat.. si coNpleKtez:

...
dar asta e prea mica pentru copt paine. eu imi doresc una cum are apetito, cat cuptorul, eventual sa gasesc un centru care sa imi faca una pe masura, cum ziceam..

sper sa se mute discutia asta intr-un topic nou si mai aberam pe acolo. eu am dat mail unora cu pietre, din online, dar nu am primit raspuns. daca gasim o sursa buna ma gandesc ca poate comandam mai multi.. de gasit se gasesc pe afara, amazon, etc, dar sunt grele si dai pe transport mai mult decat pe piatra.. blink.gif


Piatra ca a Ape-i este cea pe care am vazut-o eu, cred ca pot sa zic, nu cred ca as face reclama mascata... tongue.gif
Este un magazin cu ustensile de-ale bucatariei, nu stiu cum se numeste, in Afi Mall, am vazut-o, cei drept, cam acum un an, dar mie mi s-a parut cam scumpa.

Blatul acela din granit si eu il am tot din Metro, dar il banuiesc ca e chimizat...

Da, ar fi interesant si nici nu am mai incarca aici topicul, sa avem unde sa mai punem de-ale pietrelor pentru paini.





'Unii oameni au fost făcuţi de Dumnezeu, alţii se trag din maimuţă. Depinde de ei, ei hotărăsc ce sunt în cursul vieţii.'
- Dom Profesor, EVZ.

#9 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 26 October 2012 - 02:07 PM

ei...pana se dezlipeste, continuam aici, zic...hi hi
mi-e teama ca granitul si alte pietre de-astea, pe langa ca sunt grele...asta a mea e si ea, dar nu ca o placa de marmura, granit...nush cat or dispersa caldura...stiut fiind ca cea de marmura e folosita tocmai - cand framanti aluat pe ea - sa nu-l incalzesti prea tare
nu ca ma pricep...zic si eu
deci eu una n-as baga asa ceva in cuptor, as mai astepta pana dau de una potrivita

nea mielule...de asta am dat cand se bbq-uia lumea pe-aici. fu cam bataie pe ele...disparura repejor. deci...sunt cautate
pe forumurile de bbq si de copt olandeze s-a dat repede vestea...care mai de care lasa frati, surori...sa fuga repede, sa mai prinda
parca eram pe vremuri, cand se dadea alarma-n cartier, ca vine tiru' cu...nu se stie

altfel...metoda de gourmette o stiu, si nu-s clienta. prefer omu-om si carnea de porc prajita, so to say...adica nu sa stau la masa, imbracata-n tzol festiv, moarta de foame - pe traite, asta...la un Craciun - sa gatesc, sa-mi sfaraie toate alea pe dantele, matasuri, ha ha

deci...cum auziti, vedeti de-asa ceva...dati un tzignal. se va gasi cineva sa-l prinda, sunt sigura!

si...sunt si eu de acord - daca era cumva nevoie, hi hi - sa se dezlipeasca off-ul asta.

sporuri!!

pi es: gasii poza cu placa...uite-o!

P4050002.JPG

pi es: nush care era scopul tavii drepte de metal, eu n-o folosesc deloc la copt painea pe ea, apoi pe piatra...ca nu mai are niciun chichirez piatra, nu?1 doar pun painile pe ea sa creasca si le transfer de-acolo pe piatra. si coc foi de-alea de umplut, ca la alba-ca-zapada...hai c-acum chia sunt off rau, nu?!

Editat de apetito, 26 October 2012 - 02:11 PM.





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#10 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 26 October 2012 - 04:16 PM

dupa cum vedeti am mutat postarile aici, intr-un topic nou pe care spre sa il continuati/am D.gif
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#11 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 26 October 2012 - 04:58 PM

eu o sa continui, ca o folosesc des
si...doar la paine, inainte...
adica...aluaturi de-astea de care zisei
de-acum, dupa ce citii ce zise nea mielu', o sa mai incerc si alte chestii pe ea
deci...sa continuam





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#12 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 27 October 2012 - 02:31 PM

CITAT(apetito @ Oct 26 2012, 05:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
de-acum, dupa ce citii ce zise nea mielu', o sa mai incerc si alte chestii pe ea
deci...sa continuam

incearca apetitule, ca nu stii ce pierzi..
m-am uitat pe net sa vaz daca se gaseste pietroi din asta de la nea' ernesto, ca al tau.. as zice ca nu prea. in plus, pietricica ta e cam mare, 44cm pe lat.. aragazoasele noastre au in general 40, deci nu ne lipim sa ne cumperi tu cand mai baga eftine cu 15 eur tongue.gif

blink.gif da' macar mi-ai deschis ochii cu ceramica si samota, dintr-o data s-au extins posibilitatile.. pe un forum de aiurea am vazut ca unii ziceau ceva de travertin, dar ma indoiesc ca ala o duce bine la caldurica, in plus are asa multe gauri ca e mai bun pe post de svaiter..

daca vede careva pietre d-astea de copt pe undeva sau gaseste o solutie, sa dea de veste ca sigur suntem mai multi care vrem.

#13 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 29 October 2012 - 11:06 AM

nea mielu, nea Ernesto asta e unul dintre mesterii care produce doar pentru Lidl, de-aia probabil nu se gaseste prin alte pravalii
zici ca masura e cam mare? inseamna c-am avut noroc...ca n-am mastodont de-ala de aragaz...cica e pe vine, odata...candva...

apropos...nu sh ce-i nici samota, nici travertinu'...

ca idee...pe caramizi subtirele si mai finut lucrate, de-alea coapte in cuptor...tzest, cum se numeau?? a incercat cineva?




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#14 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 30 October 2012 - 08:54 AM

CITAT(apetito @ Oct 29 2012, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nea mielu, nea Ernesto asta e unul dintre mesterii care produce doar pentru Lidl, de-aia probabil nu se gaseste prin alte pravalii

am vazut ca e numa' prin lidl nea ernesto.. trag nadejde sa il importe si pe la noi candva, desi p-acilea nu vazui decat silvercrest stuff..
CITAT(apetito @ Oct 29 2012, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
zici ca masura e cam mare? inseamna c-am avut noroc...ca n-am mastodont de-ala de aragaz...cica e pe vine, odata...candva...

bre, de mare nu era problema, ca puneai chietroiul pe gratar si gata preparatia..
CITAT(apetito @ Oct 29 2012, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
apropos...nu sh ce-i nici samota, nici travertinu'...
ca idee...pe caramizi subtirele si mai finut lucrate, de-alea coapte in cuptor...tzest, cum se numeau?? a incercat cineva?

șamota e caramida aia refractara din care se fac sobele. eu am doua cataroaie din astea pe fundul cuptorului dar nu pot coace pe ele ca nu stau lichite una de alta, una la mana, si a doua ca-s prea jos.
travertinul e niste piatra calcaroasa care e plina de gauri, galbuie, unturie, variaza la coloare, da si matale un bip la nea goagăle, si intreaba-l de imagini ca-ti arata el.. clar una ca asta n-as baga in cuptor.

in ce ma priveste ar fi buna orice placa de ceramica rezistenta si netratata cu chimicarii, inclusiv vreun darab de gresie din aia uriasa si groasa, de trafic intens. cata vreme isi atinge scopul nu prea imi pasa de provenienta.

dar frumos ar fi sa fie piatra, nu ceramica sau caramida.

foarte interesante mi se par si elementele alea turnate pentru cuptoare in aer liber (vezi praktiker, obi, etc), placile sunt foarte groase si grele, dar ma tem ca e doar un soi de beton.

am gasit un anunt pe net cu cineva care vinde samota in placi, de prin tg mures, dar mi-a fost lene sa il sun.. poate azi. rolleyes.gif

#15 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 30 October 2012 - 02:45 PM

am inteles, merci ca m-ai lamurit
haida acum...ia de suna, poate te coafeaza ce are omul la oferta...si te faci c-o piatra pe cinste
si...sa te lamuresc si eu c-o treaba: n-am cum pune piatra PE gratar pentru ca piatra intra EXACT si cu putina forta IN LOCUL gratarului...deci daca era cu 10 mm mai lata, adios! probabil trebuia sa cumpar alt aragaz, ha ha

si...uite ca ti-am urmat sfatul...si m-am fript bine la mana dreapta, am copt painea si painicile pe piatra, me love it!!

PA290011.JPG

Editat de apetito, 30 October 2012 - 02:46 PM.





geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#16 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 31 October 2012 - 07:55 AM

CITAT(apetito @ Oct 30 2012, 03:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si...sa te lamuresc si eu c-o treaba: n-am cum pune piatra PE gratar pentru ca piatra intra EXACT si cu putina forta IN LOCUL gratarului...deci daca era cu 10 mm mai lata, adios! probabil trebuia sa cumpar alt aragaz, ha ha

am inteles asta, io ziceam ca nu era bai daca era chiatra mai mica, sau cuptorul mai mare, ca atunci ti-ar fi incaput pe gratar. normal ca solutia asta asta cu piatra sa intre la fix o vreau si io.. si da, stiu ca vreau cam multe tongue.gif
CITAT(apetito @ Oct 30 2012, 03:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
si...uite ca ti-am urmat sfatul...si m-am fript bine la mana dreapta, am copt painea si painicile pe piatra, me love it!!

vai de mine, asa te-am sfatuit io, sa te arzi la dreapta?! de stanga am zis, bre!
si lasand gluma la o parte, vezi ca se gasesc ceva manusi pentru cutpor, facut cu kevlar si alte nenorociri din astea, bune pana pe la 500 de grade.. vezi pe la vreun magazin cu scule, materiale, chestii..
si inca un sfat bun ar fi sa comanzi la sotu' matale o lopetica din aia cum au brutarii, ca de aia o au, sa nu se friga,. teoretic.

si in sfarsit, brava, arata foarte bine chiflele matale rolleyes.gif

#17 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 31 October 2012 - 10:11 AM

eeeei...nene mielule...e pielea tabacita deja...
si-acum...am aragazul in magazia din spate si m-apuc sa comand manusi, lopetzi, scaietzi?!
astept intai sa-mi faca bucataria wish.gif
las si eu gluma la o parte: stiu ca exista manusi de-alea...eu trebuia sa trag chiflele de pe tava asta cu care era prevazuta piatra, cu care le-am transportat la locul coacerii, pe piatra incinsa, in cuptorul duduind
carevasazica...

altfel, era ff fain sa fi fost piatra mai mica, asa si trebuia...sa o pui pe gratarul cuptorului
dar...la nemti toate alea-s mai mari, ca si la americani, hi hi

multzam, chiflele au fost foarte bune. se observa clar diferenta! groupwave.gif




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#18 Bus_39096

Bus_39096

    în_sorită

  • Moderatori
  • 3979 posturi
  • Gender:Female
  • Location:cit mai la vest
  • Interests:comedia umana

Postat 31 October 2012 - 10:23 AM

QUOTE(apetito @ Oct 25 2012, 03:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
le inghesui, cu atentie sa nu ma pârlesc si musai fara bijuuri pe/la maini, cu hartie cu tot...si dupa 10 minute trag hartia de dedesubt. it works for me curtsey.gif


na, pai sigur it doesn't work for me, giumbuslucuri din astea nu imi ies... va invidiez pentru scamatorii

QUOTE(neamielualarau @ Oct 26 2012, 10:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
- pe piatra poti coace aluaturi, oricare ar fi ele, intr-un mod optim, mult mai bine decat in tava, pe grilaj, etc. caldura inmagazinata de piatra furnizeaza o temperatura constanta aluatului. piatra nu se supra-incinge, asa cum fac tavile, si nu iti ard aluatul.

ca dezavantaj ai putea nota timpul necesar incingerii pietrei (cu cat mai mult cu atat mai bine) si poate si gabaritul destul de mare si dificultatea in manevrare, necesitatea unui spatiu de depozitare adecvat, grija suplimentare la manevrare (se poate sparge, o poti scapa pe picior D.gif ) si asa mai departe.


am priceput, da, pare utila; da' eu am chiar 2 picioare pe care o pot scapa tongue.gif D.gif
ai dreptate cu tavile, ca uite, daca fac piine din aia fara framintari si o coc intr-un fel de ceaun din fonta, mai poros, iese super (si e altfel decit cea coapta pe tava); nu m-am gindit pina acum la asta...



QUOTE(neamielualarau @ Oct 31 2012, 07:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
si lasand gluma la o parte, vezi ca se gasesc ceva manusi pentru cutpor, facut cu kevlar si alte nenorociri din astea, bune pana pe la 500 de grade.. vezi pe la vreun magazin cu scule, materiale, chestii..
si inca un sfat bun ar fi sa comanzi la sotu' matale o lopetica din aia cum au brutarii, ca de aia o au, sa nu se friga,. teoretic.


of, si pe alea unde le mai tin? si lopetica la fel, plus piatra rolleyes.gif
oricum, m-ati convins si ma uit sa vad daca se gaseste si cum e, cum arata
ce mai, sinteti niste experti se vede cu ochiul liber, mersi de ponturi em_new_15.gif
Toata lumea iti vrea binele... nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!


#19 apetito

apetito

    Master of disaster

  • Membri
  • 5450 posturi
  • Location:De Nederlands

Postat 31 October 2012 - 03:30 PM

cheekkiss.gif stormy
cand te obisnuiesti cu ea, va fi floare la ureche




geniul e ereditar, secretul artei este exercitiul.

#20 neamielualarau

neamielualarau

    Academic Chef

  • Membri
  • 1004 posturi

Postat 01 November 2012 - 05:56 PM

CITAT(stormy @ Oct 31 2012, 11:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ce mai, sinteti niste experti se vede cu ochiul liber, mersi de ponturi em_new_15.gif

pai da, experti-sefi. apetitu' fara bucatarie si io fara piatra. ce mai brutar ar iesi din noi doi la un loc..

tragand cu coada ocelului din dotare la experienta apetitului mi s-a cam luat de piatra fixa in cuptor, as zice ca una pusa pe gratar ar fi mult mai indicata.. asa ca, fetelor, masurati-va gratarele si vedeti cam ce piatra vi s-ar potrivi..

am dat de nenea cu samotele din tgm rolleyes.gif cica o placa de samota de 50x60cm ar costa vreo 31 de euro plus tva. numa' ca de-as avea un cuptor asa mare, as dormi in el.. una care sa intre pe gratarul cuptorului, cum ziceam mai sus, adica sa aiba 31x36cm, ar trebui sa fie pana in 20 de euro.. sa-l mai sun maine pe om, sa vedem ce zice de masura aia nemaipomenita, ca cica au ei ceva scula cu care le taie, acolo..



Răspunde la acest topic



  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi