Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie...
Savarina cu lamiie si sirop de rom
6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu...
Tort cu portocale
Sosul - Se oparesc rosiile, se curata de pielita, se indeparteaza semintele (prin presare) si se taie cubulete. Se toaca...
"Papiote" de cod
Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata...
Bors de varza cu ciolan afumat
Dupa ce s-a spalat bine ficatul se lasa la scurs. Separat, se calesc in untedelemn ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul...
Ficatei de pasare cu legume
Se prepara o maioneza din galbenusurile zdrobite, sare, piper si ulei. Se freaca separat pina se zdrobesc fileurile de ansoa...
Sos cu fileuri de ansoa si castraveciori
Ficatul sters cu o cirpa umeda se pune la fiert cu 2 ½ l apa, impreuna cu legumele curatite, spalate si taiate in lung, sare...
Supa de ficat
Se spala pulpa de miel, se freaca cu lamiie, se scot oasele si se bate usor carnea. Se freaca cu cimbru, ½ lingurita usturoi...
Friptura de miel cu slanina la cuptor
Ficatul, curatit de pielite si vine, se sterge cu o cirpa umeda si se taie felii subtiri. Verdeturile se taie marunt. Foaia...
Ficat cu ciuperci si orez fiert
Se pune la fiert laptele cu sare si cind clocoteste se toarna in ploaie malaiul si se bate cu telul, pina ce malaiul se umfla...
Mamaliguta cu brinza la cuptor
Se scurge spanacul oparit si se amesteca cu cascavalul ras mare si jumatate din unt. Se potriveste de sare. Se tine 15 minute...
Spanac la cuptor cu cascaval ras
Se curata o varza mare si se opareste 10-15 minute in apa clocotita in care s-a pus o lingurita de sare si 1-2 linguri de...
Sarmale de varza umplute cu svaiter
Se mixeaza bine toate ingredientele.
Cocteil racoritor cu iaurt si lamiie
Zarzavaturile se curata, se spala si se lasa la zvantat. Se taie varza feliute, iar gogosarii, gogonele, ceapa, morcovii,...
Salata de Iarna
Se taie marunt si se amesteca ingredientele mai sus enuntate, se calesc 15 min, se adauga otetul, zaharul, sarea. Se pune in...
Gogosari murati
Salata se spala bine, se scurge si se pune intr-o salatiera. Sunca taiata cubulete se caleste intr-o tigaie impreuna cu...
Salata verde cu sunca afumata
Daca doresti sa oferi aperitive gustoase, pregateste chifle umplute cu brinza. Aceasta reteta este foarte buna.
Chifle umplute cu brinza
Stevia spalata si taiata de un lat de deget si ceapa tocata marunt se inmoaie pe foc intr-o tigaie, cu jumatate din unt. Se...
Omleta cu ceapa si stevie
Se fierb taiteii in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu un sos alb...
Budinca de taitei cu brinza si salam
Se amesteca ½ ora untul frecat spuma cu galbenusurile si cu smintina. Se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se...
Budinca de sunca cu spanac
Se curata si se goleste crapul, se taie felii. Intr-o cratita cu putina apa se fierb cepele taiate in doua si usturoiul. Cind...
Peste cu usturoi si lamiie
Se fierbe fasolea, se scurge si se da la rece. Separat, se face o maioneza norma, la care, la sfirsit, se pune un borcan de...
Salata de fasole uscata
Se pune intr-o oala untul sa se topeasca, se adauga faina si se caleste putin amestecand bine cu telul de sosuri sa nu se...
Sos Bechamel
Bucatile de piept de pui batute se condimenteaza pe o parte cu putina sare si oregano. Se pune in fiecare o bucata de banana...
Piept de pui cu banane
Se taie carnea ca pentru snitele, se bate si se unge cu unt. Separat se taie marunt ceapa, ciupercile, ardeiul gars si...
Rulouri de porc umplute
Se fac forme de clatite . Separat pieptul de pui se fierbe, apoi se caleste cu ceapa si ciupercile in putin untedelemn, se...
Clatite cu pui
Pulpa de miel se spala, se lasa intreaga si se fac mici crestaturi in care se baga cate un catel de usturoi si o bucata mica...
Friptura de miel impanat
Se amesteca iaurtul, care trebuie sa fie proaspat, cu zaharul, cu coaja rasa de lamiie si zeama acesteia. Se tine la...
Inghetata de iaurt
Se dizolva zaharul in apa, se adauga laptele praf si nescafe-ul, se amesteca totul 2-3 minute. La urma, se adauga frisca. Se...
Parfait nescafe
Se spala fructele, se inteapa cu un ac din loc in loc, se aranjeaza intr-o salatiera cu felii de lamiie printre ele. Se...
Cirese cu coniac
Se taie pepenele in doua, se curata de simburi, iar miezul se scoate si se amesteca cu alte fructe de sezon curatate de...
Pepene galben cu diverse fructe
Orezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare. Apoi...
Budinca de orez cu mere si stafide
Spanacul se spala bine si se taie fisii, castraveciorii si ridichiile se curata si se taie in rondele. Se amesteca totul...
Salata de spanac cu brinza
Se curata frunzele de loboda si ceapa si se spala bine. Ceapa se taie marunt, iar loboda se lasa frunzulite. Se pune sa...
Bors de loboda cu ceapa verde si orez
Carnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul si ceapa taiata marunt. Verdeturile...
Mincare de pasare cu marar
Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se...
Sos de migdale spaniol
Se caleste puiul in ulei. Se adauga ceapa si usturoiul, apoi faina, amestecind bine. Se toarna apa si vinul si restul...
Sos de migdale cu pui
Se prajesc migdalele in unt, pina se fac maronii-aurii, se adauga usturoiul si sucul de lamiie, se lasa un minut si apoi se...
Sos de migdale frantuzesc
Se fierbe orezul, si se lasa sa se raceasca. Se prepara maioneza, sau se foloseste una gata preparata, din comert. Morcovii...
Salata mexicana
¼ l lapte se fierbe cu zaharul. Se amesteca restul de lapte cu faina si se toarna in laptele fiert, apoi se amesteca in...
Crema pentru prajituri si tort
Se toaca marunt ceapa cu usturoiul si se calesc putin. Apoi se adauga carnea macinata si se stinge cu putin vin alb. Se...
Pastitzio
Se taie carnea feli si se pune intr-o tigaie cu ulei incins si se prajeste usor pe ambele fete. Se presara cu curry pe ambele...
Carne cu Curry
Se taie carnea in fisii subtiri si se pune la tigaie in ulei incins pina se rumeneste usor, apoi se sareaza se presara cu...
Carne cu busuioc
Cotletul taiat felii se sareaza, se pipereza, se presara cu boia de ardei si apoi se unge cu pasta de usturoi (usturoi...
Cotlet in vin
Carnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul. Verdeturile spalate si curatite de...
Miel cu tarhon si lamiie
Se prepara sosul astfel: se topeste untul intr-o craticioara (nu se incinge). Se adauga atita faina cit cuprinde grasimea,...
Gaina cu orez, smintina si zeama de lamiie
Carnea bine spalata si taiata bucati se rumeneste in ulei, se adauga ceapa tocata marunt, faina, spanacul (foarte bine ales,...
Miel cu spanac si lamiie
Se amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf foarte bine pina se obtine o pasta fina, apoi se pune si nuca de cocos. Se...
Rafaello (cu nuca de cocos si zahar pudra)
Ouale, cacaua si zaharul se bat bine aproximativ 30 de minute, apoi se adauga faina. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina,...
Negresa in pijama
Apa si zaharul se pun la foc pina se face un sirop legat. Se adauga cacao, biscuitii si nuca. Aceasta compozitie se intinde...
Rulada cu nuca de cocos
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc