Pentru aluat se amesteca toate ingredientele foarte bine si se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Perele taiate felii se...
Tarta cu pere si migdale
Cartofii se fierb in coaja, se decojesc si se fac pireu. Se amesteca cu 2 oua, sare, piper, faina. Se lasa 15 min. Ceapa se...
Cartofi cu umplutura de nuci
Gaina se spala si se taie bucati. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Legumele se spala bine, se curata si se toaca. Se...
Gaina cu legume
Din faina, zahar, galbenusuri si unt se face un aluat care se da la rece 40 min., se imparte in 4 parti; din 3 se intid foi...
Tort mignon
Galbenusele se bat cu 90 g zahar si zahar vanilat. Se inglobeaza albusul batut cu 90g zahar. Faina si amidonul se amesteca cu...
Cupola de portocale
Se pun fursecurile intr-o punga de plastic si se zdrobesc. Se amesteca cu untul moale si se pun intr-o forma dreptunghiulara...
Iceberg cu ciocolata
Pentru aluat se amesteca brinza de vaci cu toate celelalte ingrediente. Se intinde o foaie din aluat si se taie 12 patrate....
Bocelute cu brinza
Se separa ouale. Albusul se bate cu zahar, se amesteca cu galbenusele, faina, amidonul, praful de copt. Se pune in tava...
Rulada cu fructe de padure
Se pune drojdia in lapte cu o lingurita de zahar. Se lasa 20 min sa dospeasca apoi se amesteca cu faina, nucile, mierea,...
Prajitura fina cu mac
Se lasa fructele sa se scurga. Sucul obtinut se pune la fiert cu 2 linguri de zahar. Se adauga amidonul si se lasa sa se lege...
Prajitura trandafir
Se amesteca ouale cu zaharul si untul pina rezulta o crema. Se adauga restul iaurtul,scortisoara si stafidele. Se amesteca...
Muffins cu scortisoara
Mierea zaharul si smintina se freaca bine. Se adauga ouale pe rind si uleiul. Se amesteca foarte bine. Faina se amesteca cu...
Muffins cu smintina
Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zaharul pe aburi. Se amesteca apoi cu faina, untul topit si racit, albusele batute...
Cupola cu capsuni
Se face un amestec din lapte, drojdie si putin zahar. Se lasa sa creasca si apoi se amesteca cu faina, sare, untul moale, oul...
Tarta cu prune si scortisoara
Aluatul se dezgheata, se intinde si se coace apoi se taie in 4 felii egale. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de...
Cremsmit cu capsuni
Se faramiteaza fursecurile si se amesteca cu untul moale. Se pun intr-o forma pregatita cu hartie pentru copt. Laptele se...
Tarta cu ciocolata si menta
Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului pina rezulta un aluat cremos. Se pune in tava de tarta unsa...
Tort cu mandarine si capsuni
Se fierb cartofii in coaja in apa sarata si apoi se decojesc si se taie un capacel. Se scobesc de miez cu atentie. Se pun...
Cartofi cu umplutura picanta
Se fierb cartofii 20 min in apa sarata. Se toaca ceapa, ardeii, caisele se storc si se taie felii. Pentru sos: 2 linguri unt...
Cartofi cu caise
Cartofii fierti se curata si se taie cuburi. Ridichile se spala bine si se toaca fin. Ardeiul se taie patratele, rosiile se...
Salata de cartofi cu sos de iaurt
Cartofii se fierb in apa sarata, se curata si se zdrobesc. Se amesteca cu 2 galbenusuri, sare, piper, 2 linguri mustar,...
Placintele de cartofi cu sos
Tarhonul si patrunjelul se toaca si se amesteca cu mustarul si condimente(sare, piper, boia, vegeta). Carnea de porc se...
Pulpa de porc cu crusta de mustar si verdeata
Carnea se spala ,se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. 10-12 frunze mari de varza se spala si se oparesc in apa...
Carne in manta de varza
Laptele cald se amesteca cu untul topit si racit, drojdia, zaharul si zaharul vanilat, un galbenus. Se lasa sa creasca putin,...
Prajitura cu mere si migdale
Untul se freaca bine cu zaharul si ouale. Se adauga smintina, faina, praful de copt si alunele tocate marunt. Se umplu...
Muffins cu martipan
Se amesteca bine mierea cu galbenusul, se adauga sucul de portocale(daca e proaspat trebuie strecurat), zeama de lamiie,...
Limonada de portocale
Se fierbe zaharul, ciocolata, sarea si laptele timp de 5 minute. Se adauga mierea si mentinem amestecul pe foc. Se adauga...
Nuci cu ciocolata si miere
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu o ceasca de ceai rusesc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu oul batut,...
Chec brun economic
Legumele se spala si se curata. Ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit 15 min in putin ulei...
Lasagna cu legume si sos de rosii
Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se opareste in apa cu sare. Se decojesc cartofii si se taie felii. Ceapa si...
Gratin de cartofi cu spanac
Se freaca untul cu doua galbenusuri, se adauga un ou intreg, smintina, vanilie si faina. Se framinta bine si se imparte...
Tort fraged
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga grisul, apoi albusurile batute spuma. Se toarna intr-o tava unsa...
Prajitura cu gris
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se curata apoi si se taie felii potrivite. Ceapa se toaca fin, iar sunca se...
Omleta taranesca cu sunca si cartofi
Se spala bine salata, se taie fisii. Ouale se fierb, se decojesc si se taie cuburi, ardeii spalati se taie rondele,...
Salata cu sparanghel
Se taie cubulete salamul si parizerul, iar cascavalul sau telemea se rade. Din oua, margarina, ulei, mustar si faina se face...
Chec aperitiv cu brinza
Se curata ananasul de coaja, se taie felii si se trece prin storcator. La fel se procedeaza si cu grapefruitul. Se imparte...
Cocteil aromat
Ciupercile taiate felioare subtiri se fierb timp de 10 minute in apa cu otet, se scurg si se inabusa in unt cu ceapa taiata,...
Drob de ciuperci
Se fierbe carnea de gaina curatita si spalata, cu o ceapa, morcov, patrunjel si sare. Se taie bucati si se pune in sosul alb...
Ciulama de gaina
Se rumeneste slanina taiata in bucati. Se scoate din cratita si se prajesc pe rind cepele taiate felii si bucatile de iepure,...
Ostropel de iepure
Se topeste grasimea de pe bucatile de carne si se rumenesc putin bucatile de costita si cepele taiate pestisori. Se face un...
Tocana de berbec
Carnea trecuta de trei ori prin masina de tocat se amesteca cu sare, piper, bicarbonat sau sifon si cimbru sfarimat. Separat...
Mititei cu piure de cartofi
Se taie ceapa si se inabusa in vin alb. Se fierb ciupercile taiate felii. Se strecoara si cu zeama rezultata se prepara un...
Sos de ciuperci
Daca vrei sa servesti aperitive rapide, pregateste budinca de piine cu mere. Pentru aceasta reteta ai nevoie de paine, mere,...
Budinca de piine cu mere
Se topeste untul si se lasa sa se rcoreasca. Se amesteca cu piscoturile zdrobite si se pune in tava de chec tapetata cu...
Tort de zmeura
Se pune carnea tocata cu ceapa taiata si bucata de unt intr-o cratita, se acopera si se lasa sa fiarba in sucul ei,...
Budinca de clatite cu carne
Se curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper...
Supa-crema de praz
Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare...
Ciorba de burta
Carnea tocata se amesteca cu piinea muiata in lapte si stoarsa, patrunjel verde tocat, ou, sare, piper si vegeta. Se fac...
Salata de macaroane cu legume
Se fierb ouale tare si apoi se decojesc si se taie felii. Salata se spala foarte bine, se spala si rosiile si ardeiul. Se...
Salata de primavara cu sos condimentat
Se fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se sfarima. Se amesteca cu brinza de vaci, faina, usturoi pisat, sare, piper,...
Galusti turtite
Se fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se farimiteaza. Se amesteca cu brinza, laptele, faina, sare, piper, vegeta,...
Galusti coapte
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc