Se curata dovleceii si se taie in patru pe lung. Se ung cu ulei de masline si se dau prin parmezan amestecat cu fulgii...
Dovlecei la cuptor
Se fierbe apa cu untul si se adauga toata faina, amestecand repede pe foc, pana devine o pasta fina care se desprinde de pe...
Clatite cu svaiter
Scrumbia curatata se pune in apa cu otet si se lasa 6-7 ore sa se desareze. Cartofii se fierb in coaja si dupa ce s-au racit...
Salata de scrumbie
Se pune pestele la desarat in apa calduta, pentru cateva ore, se clateste de cateva ori si se pune sa fiarba in apa, cu boabe...
Salata de peste afumat
Icrele de stiuca se pregatesc ca si icrele de crap. Se indeparteaza pielita desfacand cu furculita. Se freaca cu ulei in...
Salata de icre de stiuca
Se fierbe apa cu cicoarea pana se dizolva bine cicoarea si nu mai face spuma. Cine doreste pune si o lingurita cu cafea...
Cafea cu lapte
Se fierbe faptele cu zahar dupa gust, un praf de sare si cu zaharul vanilat. Taiteii se fierb in apa, se strecoara si se pun...
Taitei cu lapte
Se pune orezul intr-un vas cu un pahar de apa si se fierbe pe foc pana scade apa. Apoi se toarna peste el laptele, zaharul...
Orez cu lapte
Icrele se curata de pielite cu furculita, se pun intr-un tifon strans si se toarna apa peste ele sa se spele. Se lasa sa se...
Salata din icre de crap
Prima data coacem tirii pe o tabla pusa pe foc sau direct pe plita, apoi se bat, pe un fund de lemn, cu manerul unui cutit....
Salata de tiri
Creierul se tine 10 minute in apa rece, apoi se curata de pielite. Se pune apa sa fiarba si cand clocoteste se pune creierul...
Salata de creier
Se fierb legumele separat fiecare si se taie in cuburi mici. Se amesteca toate cu sare si piper. Separat se pune pestele la...
Salata de pesteSe spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de bucatarie apoi se taie fasii de grosimea unui deget. Se curata ceapa si...
Cous cous in stil indianSe bat albusurile spuma cu un praf de sare si jumatate din zahar, iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar....
Prajitura capsunicaCrab sticks sunt un tip de fructe de mare prelucrate din mai multe feluri de pesti cu carne alba si condimente. Se mai numesc...
Crab sticks paneO idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post! Cartofii se curata, se spala, se taie felii si...
Chiftelute din piure de cartofi
Intr-un vas de pamant se pun fileuri de heringi, iar peste fileuri se presara morcovii rasi pe razatoare, boabe de piper,...
Marinata de heringiSaculetii sunt de fapt formati din clatite. Pentru asta incepem sa pregatim aluatul pentru clatite amestecand toate...
Saculeti cu piept de puiUntul adus la temperatura camerei, se freaca spuma. Se amesteca apoi cu restul de ingrediente. Condimentele se pun dupa...
Tartine cu unt aromatCartofii se fierb in coaja, dupa care se curata si se taie cubulete. Telina, sfecla si morcovul, dupa ce se curata se taie in...
Salata CaliforniaPieptul de pui se spala, se dezoseaza, se feliaza si se bate usor cu ciocanul de snitele, apoi se sareaza si pipereaza....
Cordon BleuPortocalele se curata de coaja (lasand un strat subtire din partea alba) si se pun intr-un vas cu apa rece astfel incat sa le...
Marmelada de portocaleConopida desfacuta in buchetele se pune in apa cu sare si se lasa cateva ore. Restul legumelor se spala si se taie dupa...
Muraturi asortateCartofii se fierb in coaja (pana intra furculita in ei) se trec printr-un jet de apa rece si se curata. Se taie pe jumatate...
Cartofi la cuptorCartofii se curata, se spala si se taie felii potrivite,dar nu se patrunde pana jos (se lasa un cotor). Mezelurile si...
Cartofi acordeonSe curata vinetele de coaja si se taie pe lung in felii foarte subtiri de grosimea unei jumatati de deget. Se sareaza si se...
Vinete pane
Se curata guliile, se spala, se taie si se fierb in apa cu sare. Ardeii se taie in felii subtiri, se amesteca cu guliile si...
Salata de gulii cu maioneza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane