Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi...
Pui cu legume pe pat de orezCarnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem...
Ciorbita de porcLegumele se curata, se spala si se toaca marunt dupa care se pun la fiert in 1,5 l apa. Dupa ce au fiert, se strecoara si se...
Supa cu legume a la grecRasolul se pune la fiert pe foc mic. Cand incepe se faca spuma, aceasta se indeparteaza si se adauga legumele maruntite si...
Supa din rasol de vacaGaina se pune la fiert in apa rece cu ceapa taiata marunt. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza si se tine pe foc mic,...
Supa de pasareSe pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se...
Bors pentru ciorbeLegumele radacinoase se curata, se spala si s etaie cubulete. Se pun apoi la fiert in 1,5 l de apa pe foc potrivit. Dupa...
Bors de legumeUsturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...
Rulouri de pui cu carnatiSe pun la fiert pipotele si inimile, se caleste ceapa impreuna cu ardeiul si ciupercile. Intrucat ciupercile lasa multa apa...
Tocanita de ciuperci cu inimi si pipoteSe spala si se curata de samburi visinele. Se pun apoi intr-un tifon si se storc. Sucul obtinut se amesteca cu 1 l apa si se...
Supa de visineSe pune arpacasul sa fiarba, pana se obtine o supa groasa. Se ia de pe foc, apoi se trece prin sita, se adauga supa de legume...
Supa de arpacasCrupele de ovaz se spala si se pun apoi la fiert. Cand supa capata consistenta groasa, se ia de pe foc, se trece prin sita si...
Supa crema de ovazBoabe de porumb se aleg si se spala, dupa care se pun la fiert in apa rece. Separat se curata si se taie morcovul,...
Supa crema de porumbDin legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se...
Supa crema de grisSe separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin...
Tort cu doua cremeSe bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare....
Tort martisorPutem face aperitive delicioase din baghete si cateva ingrediente. Pentru bagheta umpluta avem nevoie de conserva de ton,...
Bagheta umpluta1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se rumenesc putin cartofii....
Musaca de cartofiAfumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se...
Ciorba de fasole verde cu afumaturaSe fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot...
LasagnaSe curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se...
Ardei umpluti cu carneCarnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul. Se amesteca...
Chiftelute cu sos si spaghetePasca aromata este o reteta de pasca perfecta pentru masa de Paste. Pasca este o mancare traditionala ce se serveste de Pasti.
Pasca aromataPrunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si...
Compot de pruneAluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind...
Prajitura frageda cu mereVarza se tine la desarat si apoi se spala. Carnea se da prin masina. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Daca e carnea grasa...
Sarmalute in foi de varzaGogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D
Bors de gogoneleUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori