Toate retetele

Pui cu legume pe pat de orez
Mancaruri cu carne

Pui cu legume pe pat de orez

Se spala pieptul de pui sub un jet de apa rece si se sterge cu un prosop curat. Se taie fasii de grosimea unui deget si apoi...

Pui cu legume pe pat de orez
Ciorbita de porc
Ciorbe

Ciorbita de porc

Carnea spalata si taiata cubulete potrivite se pune la fiert in apa rece. Intre timp curatam, spalam legumele si le taiem...

Ciorbita de porc
Supa cu legume a la grec
Supe de legume

Supa cu legume a la grec

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt dupa care se pun la fiert in 1,5 l apa. Dupa ce au fiert, se strecoara si se...

Supa cu legume a la grec
Supa din rasol de vaca
Supe de carne

Supa din rasol de vaca

Rasolul se pune la fiert pe foc mic. Cand incepe se faca spuma, aceasta se indeparteaza si se adauga legumele maruntite si...

Supa din rasol de vaca
Supa de pasare
Supe de carne

Supa de pasare

Gaina se pune la fiert in apa rece cu ceapa taiata marunt. Cand face spuma, aceasta se indeparteaza si se tine pe foc mic,...

Supa de pasare
Bors pentru ciorbe
Borsuri

Bors pentru ciorbe

Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se...

Bors pentru ciorbe
Bors de legume
Borsuri

Bors de legume

Legumele radacinoase se curata, se spala si s etaie cubulete. Se pun apoi la fiert in 1,5 l de apa pe foc potrivit. Dupa...

Bors de legume
Rulouri de pui cu carnati
Mancaruri cu carne

Rulouri de pui cu carnati

Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...

Rulouri de pui cu carnati
Tocanita de ciuperci cu inimi si pipote
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de ciuperci cu inimi si pipote

Se pun la fiert pipotele si inimile, se caleste ceapa impreuna cu ardeiul si ciupercile. Intrucat ciupercile lasa multa apa...

Tocanita de ciuperci cu inimi si pipote
Supa de visine
Supe de legume

Supa de visine

Se spala si se curata de samburi visinele. Se pun apoi intr-un tifon si se storc. Sucul obtinut se amesteca cu 1 l apa si se...

Supa de visine
Supa de arpacas
Supe de legume

Supa de arpacas

Se pune arpacasul sa fiarba, pana se obtine o supa groasa. Se ia de pe foc, apoi se trece prin sita, se adauga supa de legume...

Supa de arpacas
Supa crema de ovaz
Supe de legume

Supa crema de ovaz

Crupele de ovaz se spala si se pun apoi la fiert. Cand supa capata consistenta groasa, se ia de pe foc, se trece prin sita si...

Supa crema de ovaz
Supa crema de porumb
Supe de legume

Supa crema de porumb

Boabe de porumb se aleg si se spala, dupa care se pun la fiert in apa rece. Separat se curata si se taie morcovul,...

Supa crema de porumb
Supa crema de gris
Supe de legume

Supa crema de gris

Din legumele curatate, spalate si maruntite se prepara o supa de legume. Dupa ce a fiert, aceasta se strecoara, se...

Supa crema de gris
Tort cu doua creme
Torturi

Tort cu doua creme

Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin...

Tort cu doua creme
Tort martisor
Torturi

Tort martisor

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza in continuare....

Tort martisor
Bagheta umpluta
Sandviciuri

Bagheta umpluta

Putem face aperitive delicioase din baghete si cateva ingrediente. Pentru bagheta umpluta avem nevoie de conserva de ton,...

Bagheta umpluta
Musaca de cartofi
Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi

1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se rumenesc putin cartofii....

Musaca de cartofi
Ciorba de fasole verde cu afumatura
Mancaruri cu legume

Ciorba de fasole verde cu afumatura

Afumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se...

Ciorba de fasole verde cu afumatura
Lasagna
Mancaruri cu carne

Lasagna

Se fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot...

Lasagna
Ardei umpluti cu carne
Mancaruri cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se...

Ardei umpluti cu carne
Chiftelute cu sos si spaghete
Mancaruri cu carne

Chiftelute cu sos si spaghete

Carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa si stoarsa bine, oul, sarea, piperul, chili si usturoiul. Se amesteca...

Chiftelute cu sos si spaghete
Pasca aromata
Prajituri

Pasca aromata

Pasca aromata este o reteta de pasca perfecta pentru masa de Paste. Pasca este o mancare traditionala ce se serveste de Pasti.

Pasca aromata
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Prunele se spala sub jet de apa, li se scot coditele si se pun intregi sau jumatati pentru aspect. Apa impreuna cu zaharul si...

Compot de prune
Prajitura frageda cu mere
Prajituri

Prajitura frageda cu mere

Aluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind...

Prajitura frageda cu mere
Sarmalute in foi de varza
Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de varza

Varza se tine la desarat si apoi se spala. Carnea se da prin masina. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Daca e carnea grasa...

Sarmalute in foi de varza
Bors de gogonele
Ciorbe

Bors de gogonele

Gogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D

Bors de gogonele
Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori