Varza se taie marunt. Legumele (ceapa, morcovii, gogosarul, rosiile) se curata si se toaca marunt (eventual la robot, pentru...
Varza calitaSe maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca cacaoa,cu untul topit si esenta, pana obtinem un amestec omogen pe care il...
Tort Hansel si GretelSe fierb cartofii in coaja, se trec prin sita si se amesteca, pe foc, cu unt. Ceapa se toaca si se inmoaie bine in unt, pe...
Bulete de cartofi cu pesteOuale fierte, rascoapte, se taie marunt. Se freaca untul spuma, se toaca ceapa si gogosarul foarte marunt. Se amesteca totul...
Sandviciuri picanteCornurile se taie in doua pe lungime, se ung cu unt, se presara cu cascaval ras, se asaza in tava si se pun in cuptor fierbinte.
Cornuri calde la cuptorAluatul se intinde in foaie, se taie patrate mari, care se umplu cu felii de branza, se lipesc marginile, se trec prin ou...
Branza in aluatSe desfac sardelele in jumatati, scotand sira spinarii si se toaca foarte bine pana devin o pasta care se amesteca cu putina...
Cornuri umpluteSe freaca separat ingredientele foarte bine. Mai intai punem carnea, o treime din unt, putin piper, galbenusurile, mustar,...
Rulada receSe face o coca din smantana, sare si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se intinde sub forma de foaie, care se taie cu...
Cornulete cu suncaFranzeluta se scobeste de miez. Se freaca bine untul, iar sunca si salamul se trec prin masina de tocat. Castraveciorul,...
Franzelute umpluteSe fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina...
Pateuri de cartofi cu branzaSardelele se curata de oasele din sira spinarii si de pielita de deasupra, apoi se preseaza bine cu furculita, pana ce se...
Pasta de sardele in sos tomatDin faina, sare, 1 galbenus, ulei si putina apa se face un aluat. Se intinde o foaie ce se taie in dreptunghiuri pe care se...
Sardele in aluatSe fierb 6 oua rascoapte si cand s-au racit se trec prin razatoarea mare de legume. Se toaca fin ceapa si usturoiul, mararul...
Oua cu ceapa, usturoi, verdeata si maionezaSe toaca sunca si se amesteca cu oul batut, faina, sarea si putina apa minerala amestecand pana se obtine un aluat ca de...
Aperitiv cu clatite specialeSe fierb ouale tari, se cojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu...
Oua cu ansoaSe curata carnea de pielite si grasimi, se taie bucatele care se trec prin masina de tocat impreuna cu painea. Ceapa se toaca...
Placinta cu carneSe pune faina pe planseta, se amesteca bine cu untul, se adauga smantana si un praf de sare si se framanta bine, se izbeste...
Placintele cu branzaSe inmoaie drojdia cu 4 linguri lapte, se adauga 2 linguri faina si o lingurita de zahar si se pune la crescut. Se topeste...
Placintele moldovenesti cu branza sau carneCarnea, cartoful si painea inmuiata in apa si stoarsa, se trec prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca, se caleste...
Chiftelute din carneSe fierbe o bucata de creier curatat de pielite, apoi, cand este rece, se taie bucatele care se pudreaza cu sare si piper, se...
Bulete de creierSe rumenesc ficateii in unt, se scot si se pun pe o farfurie, deasupra unei oale cu apa fierbinte, ca sa se mentina calzi. Se...
Ficatei de pasare in sosSe fierbe sparanghelul cu varfurile in abur, iesite din apa. Dupa ce a fiert se taie varfurile si se pun pe un platou. Sosul...
Sparanghel cu sos tartarSe cresteaza maslinele in lung, se pun in apa si se lasa jumatate de ora. Separat se fierbe apa cu otetul, foaia de dafin si...
Masline marinateMaslinele mari, cornoase, se oparesc, se curata de samburi si se trec de doua ori prin masina de tocat impreuna cu painea...
Pasta de maslineSe freaca bine sardelele, fara osul din sira spinarii, pana devin pasta. Se freaca apoi bine untul si se amesteca cu pasta de...
Pasta de sardele cu untSe scoate tonul din cutii, se amesteca cu unt si ulei de masline si se freaca bine cu sare si piper pana se obtine o pasta....
Rosii umplute cu ton in uleiUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori