Intr-un vas de sticla incasabila uns cu unt, se asaza un strat gros de frunze de spanac oparite bine in apa clocotita cu...
Ochiuri pe frunze de spanac
Intr-un vas cu apa, se adauga otetul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba apa, se sparg ouale deasupra apei si li se dau...
Ochiuri in apa
Se prepara sosul alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte si sare. Se introduc in sosul alb 100 gr cascaval ras...
Ochiuri gratinateSe pune apa la fiert. Carnea tocata se amesteca cu o ceapa tocata marunt, cu orezul spalat, cu jumatate din verdeata tocata...
ciorba de perisoare
Se pune intr-un vas untul si se asaza pe foc sa se topeasca. Se adauga faina, se amesteca bine cu untul si se stinge cu apa...
Ochiuri in sos de vin
Se prajesc feliile de paine in unt. Se fierbe mazarea cu apa cat o cuprinde si cu unt cat o nuca. Se prepara sosul alb din...
Ochiuri pe mazare
Se prepara ochiurile in apa. Se prajesc ciupercile in unt cu verdeata si sare. Se aranjeaza pe un platou branza in mijloc. De...
Ochiuri ciobanesti
In doua tigai se pun cate 25 gr unt si se pun pe foc. Cand untul s-a incalzit, se pune cate o felie de cascaval in fiecare si...
Ochiuri pe cascaval
Se fierb ouale tari. Se aleg frunzele de salata verde si se spala. Se asaza intr-o salatiera pentru frunze, se toarna cate o...
Oua cu tarhon
Ouale se fierb tari, se curata si se taie in doua. Rosiile se spala, se scobesc de miez dar nu prea mult, apoi se asaza cu...
Oua cu branza
Se bat bine albusurile cu telul pana se obtine o spuma tare. Intr-un vas de sticla incasabila, uns cu unt, se toarna spuma de...
Oua moldovenesti
Se fierb ouale, dar nu rascoapte si se curata de coaja. Se pune sosul de rosii intr-un vas de sticla incasabila, se asaza in...
Oua in sos de rosii
Se prepara din lapte, sare si malai o mamaliguta moale. Cand este gata se amesteca cu o lingura unt, una cu smantana si se...
Oua pe mamaliguta
Se prepara un sos alb din unt, faina si lapte. Se fierb ouale rascoapte si se pun in apa rece, apoi se curata si se toaca. Se...
Crochete de oua
Intr-o tigaie se pun 50 gr unt si se lasa sa se topeasca. Cand incepe sa sfaraie, se sparg ouale deasupra untului, cat mai...
Ochiuri prajite
Se face o maioneza: trei galbenusuri se freaca bine cu un cartof fiert si trecut prin sita sau ras pe razatoarea mica. Se...
Oua umplute cu sunca, pe maioneza
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se freaca cu unt, sare, piper, apoi se...
Oua umplute cu ciuperci
Se fierb taiteii, se strecoara, se clatesc si se amesteca cu unt. Se asaza intr-un vas de sticla incasabila, iar deasupra se...
Oua cu taitei
Se fierb ouale rascoapte, se taie in doua pe lungime, se scot galbenusurile, care se freaca cu lingura de lemn pana se fac...
Oua umplute cu castraveti si maioneza
Se fierb ouale tari, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se freaca cu dosul lingurii de lemn,...
Oua umplute in sosAm impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi una mai mare decat tava, iar una exact cat tava. Am pus puiul, taiat bucatele...
Placinta cu pui si legume montiSe face blatul apoi se baga la cuptor, sa creasca. Dupa ce a crescut se intinde bezeaua desupra si se baga din nou la cuptor.
Prajitura in doua culori *Dinte de negru*Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se...
Ciorbita de vitelSpalam ficatul de pui bine apoi il punem la fiert. Ii punem la calit intr-o tigaie in care s-a incins un pic de ulei....
Legume mexicane cu ficatei, cartofi si cotlet de porcSe fierb ciupercile in apa cu sare si cateva picaturi de lamaie timp de 20 de minute. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se...
Salata de ciuperci cu porumb
Se spala carnea, se pune la fiert intr-o oala de 4 litri si se inlatura spuma. Morcovii, ardeiul si ceapa tocate marunt se...
Ciorba de porc cu telina
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane