Rosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o...
Rosii umplute cu sufleu de cascaval
Sunca se taie felii, nici prea subtiri, nici prea groase, in asa fel incat sa se poata rula fara sa se rupa. Pe aceste felii...
Rulouri din sunca cu salata de boef
Se taie sunca felii potrivit de subtiri. Creierul, dupa ce a fost tinut zece minute in apa rece, se curata de pielite si se...
Rulouri din sunca cu creier
Sunca se taie felii nu prea groase. Sfecla se spala foarte bine, apoi se curata si se da prin masina de tocat. Hreanul se...
Rulouri din sunca cu sfecla si hrean
Se curata arpagicul si se caleste in 50 gr unt, apoi se pune o lingurita cu faina, se amesteca, se toarna vinul cate putin,...
Felii de sunca cu sos de vin si smantana
Daca vrei sa mananci o adevarata delicatesa, pregateste ficat de gasca ingrasata in aspic. Aceasta reteta este foarte buna.
Ficat de gasca, ingrasata in aspic
Ceapa tocata se caleste in unt impreuna cu ciupercile spalate si taiate feliute, pana ce scade apa lasata de ciuperci. Cand...
Drob de ciuperci
Ciupercile spalate si tocate cat mai marunt se pun impreuna cu ceapa si usturoiul tocate intr-o oala cu ulei si se calesc....
Rosii cu ciuperci
Rosiile proaspete, tari, spalate si scobite se asaza pe un fund sa se scurga. Branza telemea se freaca cu dosul lingurii pana...
Rosii umplute cu branza
Se desface pestele de oase si se pune in jumatate de pahar ulei fierbinte de masline, apoi se sfarama bine cu lingura,...
Rosii umplute cu pasta de peste
Se pun feliile de batog sa fiarba cu ceapa, morcov si patrunjel, apoi se scot din apa, se taie cuburi mici si se amesteca cu...
Rosii umplute cu batog
Se coc vinetele pe flacara de la aragaz, se curata cat sunt fierbinti, se toaca si se lasa putin sa se scurga, apoi se pun...
Rosii umplute cu salata de vinete
Se face maioneza dintr-un galbenus fiert si trei crude, ulei (2 pahare), o lingura zeama de lamaie si sare. Ciupercile se...
Ciuperci cu maioneza
Se spala foarte bine ciupercile, se scot coditele si se curata de partea care a stat in pamant. Se asaza ciupercile si...
Ciuperci delicioaseSe fierbe burta cu rasolul timp de 1-2 ore. Se scoate carnea din zeama si se strecoara ciorba. Se adauga morcovul,...
Ciorba de burta
Se pune faina intr-un castron, se toarna cate putin lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca in continuare,...
Rulada cu ciuperci
Ciupercile se spala, se scurg si se calesc in ulei fierbinte. Se adauga zeama de la o lamaie, vinul, coriandrul, sosul de...
Ciuperci a la grec
Amestecam faina cu zaharul, drojdia, oul, smantana si untul. Intindem aluatul obtinut cu o grosime de circa 5 mm, apoi taiem...
Cornulete Traditionale!
Daca nu stii cum se prepara creier in aspic, incearca aceasta reteta. Acest aperitiv este foarte delicios.
Creier in aspic
Se amesteca faina cu galbenusurile, untul, sarea si laptele adaugat treptat, apoi se adauga albusurile batute spuma,...
Creier in aluat
Se dau carnea si ficatul prin masina de tocat, de 3-4 ori, impreuna cu slanina si usturoiul, se adauga untul, sarea, piperul...
Pateu de porc
Se fierbe ficatul de gasca in apa cu vin si 50 gr unt (apa in cantitate cat sa acopere ficatul), timp de 15 minute, apoi se...
Pateu din ficat de gasca
Pasta de ficat se amesteca cu untul, galbenusurile trecute prin sita, mararul verde tocat marunt, sare si piper.
Pasta de ficat
Aceasta reteta este foarte buna. Daca vrem sa pregatim ficat de gasca in aspic, avem nevoie de 500 gr ficat de gasca si aspic.
Ficat de gasca in aspic
Amestecati faina cu sarea, scortisoara, oul batut si laptele, pana cand obtineti o compozitie omogena. Din aceasta compozitie...
Clatite cu struguri
Puneti apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugati "in ploaie" malaiul amestecat cu gris. Lasati sa...
Budinca de malai cu nucis si stafide
Taiati ceapa marunt si puneti-o intr-un vas cu laptele, buchetul aromat, sare si piper, dupa gust. Bateti cotletele cu...
Cotlete de vitel
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane